Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 406 2.0hdi 80kw r.v.1999 motor neběží plynule

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj kluci.

Tak opět potřebuji poradit. Motor naskočí krásně, ale motor neběží plynule. Motor na volnoběh má tendenci chcípat a otáčky občas samovolně vyletí okolo 2000. Za jízdy je to problém taky, každou chvilku to semnou škubne. Kontrolka diagnostiky motoru svítí, ale při napojení na diag. to sice ukazuje hned několik chyb, jenže nejde určit o jakou chybu se jedná. Nedokázal určit, co je vlastně špatně. Může se jednat třeba o špatný vstřik? Kolem třetího vstřiku bylo totíž dost nafty. Mrkněte na video.

Předem díky všem za rady.

motor.mp4

Hlas 003.m4a

Upraveno uživatelem Pepee1307
Odesláno

Fakt jedine pekne ze to naskoci.

Za prve - asi zmenit servisaka, s orig diagnostikou by to urcil asi presne.

za druhe - rozvody sa nerobili? nemozu byt preskocene?

za tretie - popiskuje to tam, nie je nahodou diera niekde? nasavanie, filter?

kvalita nafty, neskusal si inde tankovat?

Odesláno

Zítra se stím zkusím teda dokodrcat do Peugeotu na orig. diag., ale mám s tím celkem strach jet.Co se týče rozvodů, tak jsou dělané nově cca před 5tis km. To popiskování dělá už od začátku co jsem auto koupil, vždy když na volnoběhu sundám nohu z plynu, najel jsem s tím cca 70tkm a údajně to dělá kompresor klimy. Naftu dávám pořád stejnou.

Odesláno

A jazdilo to predtým normálne?

Ako nastal taký jav?

Neviem či origo Peugeot to vyrieši,ale čo tak Straki či iný členovia čo tomu rozumejú?!

Rozprávajú tu o servise Zabreh,nemám šajnu ako to je ďaleko, ale za opytanie nič nedáš.

Odesláno

Před tím to jezdilo naprosto normálně. Minulý týden cestou do práce to jednou škublo a pohoda. Jenže po cestě z práce už to začalo škubat často a už se rozsvítila i kontrolka diag. Do origo Peugeotu to mám cca 10km, tak pojede se mnou ještě žena s druhým autem pro jistotu. Snad tam alespoň dokážou určit příčinu.

Odesláno

to bude nieco s tlakom nafty pravdepodobne ,ten zvuk robi regulator nizkeho tlaku vo filtri bolo by ho treba precistit je mozne ze sa zasekava ,tak stiahni prepadovu hadicku z vrchu filtra tu lavu (zelena) a natrubok na filtri ucpi prstom(musis poriadne) nastartuj a sleduj ci motor pojde dobre

Odesláno

Hoši, tak už je to v pohodě. Na orig. diag. čekačka 2 týdny. Ale pak jsem si uvědomil, že cca před dvěma měsíci jsem měnil palivový filtr a čistil ultrazvukem vstřiky a taky jsem zkoušel hodně na prudko VIFkem čistit veškeré srajdy. Což se asi podařilo, ale všechno to svinstvo se muselo někde usadit. Po otevření nádržky na palivový filtr byl filtr totálně černej a toho bordela v nádržce. Po vyčištění nádobky a dání nového filtru to chvilku ještě škubalo, ale pak se to rozjelo jak má. Kontrolka diag. ještě svítí, ale po dřívějších zkušenostech sama zhasne po několika desítek km. Tak se omlouvám, že jsem tu hned plašil dříve než jsem provedl kontrolu základních věcí. Nic méně i tak všem děkuji a zase beztak s něčím ozvu :papa

Odesláno

Krtek 2....až teď jsem si všiml, že jsi psal ohledně toho tlaku nafty...určitě to bylo ono, teď už to žádný divný zvuk nevydáva, tak to vypadá, že bude vše v poho...díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...