Dodo1976 Odesláno 12. červenec 2016 Odesláno 12. červenec 2016 Homologace a pak technická. Pokud nevyhoví nemělo by vozidlo projít. Ale víme všichni jak se sem tahají a přihlašují auta Citovat
Lada78 Odesláno 15. červenec 2016 Odesláno 15. červenec 2016 Kluci, ja si nechal na aute udelat folie a na kazdy polepeny sklo jsem chtel atestacni stitek. Ne jenom kus papiru, ktery se vali nekde v kastliku. Predni bocni do limitovanyho prusvitu a zadek neni az tak dulezity. Loni pri technicky sel manik a hodne koukal na stitky na sklech. Bez stitku by me pry nepustil a nejaky papir co si vytisknes doma nehraje roli, samozrejme s merakem v ruce a na sklech. Letos policejni kontrola a taky cumenda na skla s merakem. Opet v poho. Tak nevim, nekde jsem cetl, ze u ridice a spolujezdce nesmi byt nic. Hmmm? Citovat
MilanF1 Odesláno 15. červenec 2016 Odesláno 15. červenec 2016 Na čelním skle nesmí být nic, na bočních u řidiče a spolujezdce je povolené max. zatmavení 30%, ovšem skla aut jsou cca posledních 20 let tonovaná s určitým stupněm zatmavení. Tudíž zde se dodatečné zatmavení nemá dávat, může zde být jen bezpečnostní folie (čirá). Za rameny řidiče může být klidně 100% zatmavení. Ale každá úprava na vozidle musí mít homologaci, tudíž pod každou folií musí být atest. Kartička je taky fajn, ale je to spíše jenom doklad o odborné montáži. Několikrát mě policie stavěla nikdy moje folie neřešili. Citovat
ceskolipak Odesláno 26. červenec 2016 Odesláno 26. červenec 2016 Tak měl jsem dodělávané folie pouze na jednom autě a pod každou folii byl atest .... Podle mně je to standart pokud to nedělá nějaký Pepík z vesnice ve stodole ... Citovat
BFG Odesláno 28. červenec 2016 Odesláno 28. červenec 2016 Já mám fólie už na 3tím autě stejně, ve předu asi malinko mimo normu, ale nesouhlasím s tím, že je to nebezpečné. Mnohem víc jsou nebezpečné úplně neprůhledné vzadu, v noci vidím sám úplný ho... a to mám asi jen 60% zatmavení. Jen pro představu ono zatmavení skla a propustnost světla jsou velmi relativní pojmy, ve skutečnosti jsou celkem průhledné zevnitř. Například moje sluneční brýle mají zatmavení takové, že propustí jen 16% světla a přitom nikdo neřeší, že s nimi řídím. A já s nimi docela dobře vidím, i v noci je přes ně vidět. Takže těch 60% které mám vepředu nejsou nijak omezující. Samozřejmě dávat folii na přední sklo je jiná liga. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.