Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Kluci, ja si nechal na aute udelat folie a na kazdy polepeny sklo jsem chtel atestacni stitek. Ne jenom kus papiru, ktery se vali nekde v kastliku. Predni bocni do limitovanyho prusvitu a zadek neni az tak dulezity. Loni pri technicky sel manik a hodne koukal na stitky na sklech. Bez stitku by me pry nepustil a nejaky papir co si vytisknes doma nehraje roli, samozrejme s merakem v ruce a na sklech. Letos policejni kontrola a taky cumenda na skla s merakem. Opet v poho. Tak nevim, nekde jsem cetl, ze u ridice a spolujezdce nesmi byt nic. Hmmm?

Odesláno

Na čelním skle nesmí být nic, na bočních u řidiče a spolujezdce je povolené max. zatmavení 30%, ovšem skla aut jsou cca posledních 20 let tonovaná s určitým stupněm zatmavení. Tudíž zde se dodatečné zatmavení nemá dávat, může zde být jen bezpečnostní folie (čirá). Za rameny řidiče může být klidně 100% zatmavení. Ale každá úprava na vozidle musí mít homologaci, tudíž pod každou folií musí být atest. 

Kartička je taky fajn, ale je to spíše jenom doklad o odborné montáži. Několikrát mě policie stavěla nikdy moje folie neřešili. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Já mám fólie už na 3tím autě stejně, ve předu asi malinko mimo normu, ale nesouhlasím s tím, že je to nebezpečné. Mnohem víc jsou nebezpečné úplně neprůhledné vzadu, v noci vidím sám úplný ho... a to mám asi jen 60% zatmavení.

Jen pro představu ono zatmavení skla a propustnost světla jsou velmi relativní pojmy, ve skutečnosti jsou celkem průhledné zevnitř. Například moje sluneční brýle mají zatmavení takové, že propustí jen 16% světla a přitom nikdo neřeší, že s nimi řídím. A já s nimi docela dobře vidím, i v noci je přes ně vidět. Takže těch 60% které mám vepředu nejsou nijak omezující. Samozřejmě dávat folii na přední sklo je jiná liga.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...