Burisek Odesláno 3. září 2007 Odesláno 3. září 2007 Mno ještě jsem to nestihl tam naládovat,pošlu ti to meilem Citovat
Burisek Odesláno 4. září 2007 Odesláno 4. září 2007 Takže pro všechny - fotky mechanického čerpadla Bosch jsou již na mém webu - www.buri.estranky.cz Citovat
petko309 Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 ked by som si mal vybrat medzi 2,1 td a nicim tak radsej nic. mam 2,1 td 1997 a 13000 km najazdene a od maja mam s nim len problemy. uz som tu o tom vela pisal tak si to najdi. najnovsie je dnes som bol v peugeote v servise ked som im povedal o ake auto ide vysmiali sa mi ze oni do toho nejdu. vsetko je v poriadku len je vadna elektrika. rozmyslam ze ho predam na suciastky. uz ma to proste nebavy Citovat
Burisek Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 No je to o autu,ale vyměnil bych servis ! Protože Ty jim dáváš práci a pokud se ti smějou ?? tak bych jel pryč,podle mě je to super spolehlivé auto je pravda že čerpadla Lucas nejsou nic moc,to je fakt ale jinak maximální spokojenost ! A co máš s elektrikou ?? Citovat
Burisek Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Zjisti si co přesně potřebuješ,jestli chceš vyměnit čerpadlo za Bosche,tak to ti nejen doporučím ale i schválím protože se vyhneš spoustě problémům,a pokud by jsi měl o toto zájem tak není problém vše domluvit ! u nás v práci dělají 3 slovácio kteří každej měsíc jezdí domů,takže není problém to tu vše sehnat nechat seřídit a oni by ti to dovezli,přece jen po slovensku by se ti cestovalo lépe než do čech,ale záleží na tobě,a samozřejmě by byla vhodná záloha na ty věci dohromady by tě to vyšlo asi na 7000 korun českých,a u vás by ti to museli přehodit ! Je to včetně trubek a vstřiků,vše by bylo seřízené a přetěsněné !! Stačí se jen rozmyslet a napsat vše ostatní zařídím Citovat
petko309 Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 naslo sa riesenie na to moje nestastie. chlapik mimochodom je to cech robi konkretne tieto auta tieto motory. proste zrusi cerpadlo a nahradi ho mechanickym od bosch asi so peugeotu 605 tam su tiez 2,1 tdmotory myslim ze zrusi aj riadiacu jednotku a nejaku elektriku a vsetko co bude zbytocne a dava na to zaruku tak som zvedavy. dam vam potom vediet ako to dopadlo Citovat
gen.Migen Odesláno 6. září 2007 Odesláno 6. září 2007 Chci se jen tak zeptat, jakej rozdíl je mezi tim čerpadlem Bosh a Lucas. Přeci když je vstřikování řízeno elektronicky, tak se to jen tak nemuže vyměnit za mechanicke čerpadlo ne? No a taky mě zajimaji vyhody toho Boshe? Jinak ja mam Lucas 2.1 td a zatim vpoho. Nepojede to huř když se tam da to mechanické?? Citovat
petko309 Odesláno 6. září 2007 Odesláno 6. září 2007 cerpadlo lucas je ze vraj dobre pruzne ale haklive a preto pokial viem je oprava tychto cerpadiel trochu problem. s bosch je to celkom ine v pohode. vymena na mechanicke by nemala zmenit vykon auta. ten chlapik sa tomu venuje a asi vie co robi ked na to dava aj zaruku Citovat
Burisek Odesláno 7. září 2007 Odesláno 7. září 2007 Původně zaslal: gen.Migen Chci se jen tak zeptat, jakej rozdíl je mezi tim čerpadlem Bosh a Lucas. Přeci když je vstřikování řízeno elektronicky, tak se to jen tak nemuže vyměnit za mechanicke čerpadlo ne? No a taky mě zajimaji vyhody toho Boshe? Jinak ja mam Lucas 2.1 td a zatim vpoho. Nepojede to huř když se tam da to mechanické?? No vyměnit čerpadlo není problém,Citroen a Peugeot dělali stejné motory jak výkonem tak obsahem i koncepcí ale u Citroenu dávali mechaniku Bosch a u Peugeota zase elektroniku Lucas,výhody ?? Určitě dostupnější servis na Bosche než na Lucase kdyby se něco s tím stalo,pravda je že není tak svižnej jako Lucas,zvlášť při rozjezdu,ale po dálnici není problém běžně jezdit přes 160km/h při spotřebě kolem 6,2 litrů,takže pohoda ! Akorát pak nefunguje imobilizér,on funguje,ale jak tam není čerpadlo,tak je vyřazenej,odpojí se z 1 a 4 vstřikovače elektronika,odpojí se plyn a natáhne se nový lanko,nějaký univerzální,pokud tam máte číselnou klávesnici,tak tam bude jen na okrasu ! Pak samozřejmě bude svítit kontrolka diagnostiky na přístrojovce,stačí vyndat žárovičku a je hotovo ! Počítač v motoru jsem nechal zapojenej,jen tam není napojený čerpadlo.Toť vše,lze vidět na mých stránkách - www.buri.estranky.cz Citovat
myryn Odesláno 7. září 2007 Odesláno 7. září 2007 Původně zaslal: Burisek Původně zaslal: gen.Migen Chci se jen tak zeptat, jakej rozdíl je mezi tim čerpadlem Bosh a Lucas. Přeci když je vstřikování řízeno elektronicky, tak se to jen tak nemuže vyměnit za mechanicke čerpadlo ne? No a taky mě zajimaji vyhody toho Boshe? Jinak ja mam Lucas 2.1 td a zatim vpoho. Nepojede to huř když se tam da to mechanické?? No vyměnit čerpadlo není problém,Citroen a Peugeot dělali stejné motory jak výkonem tak obsahem i koncepcí ale u Citroenu dávali mechaniku Bosch a u Peugeota zase elektroniku Lucas,výhody ?? Určitě dostupnější servis na Bosche než na Lucase kdyby se něco s tím stalo,pravda je že není tak svižnej jako Lucas,zvlášť při rozjezdu,ale po dálnici není problém běžně jezdit přes 160km/h při spotřebě kolem 6,2 litrů,takže pohoda ! Akorát pak nefunguje imobilizér,on funguje,ale jak tam není čerpadlo,tak je vyřazenej,odpojí se z 1 a 4 vstřikovače elektronika,odpojí se plyn a natáhne se nový lanko,nějaký univerzální,pokud tam máte číselnou klávesnici,tak tam bude jen na okrasu ! Pak samozřejmě bude svítit kontrolka diagnostiky na přístrojovce,stačí vyndat žárovičku a je hotovo ! Počítač v motoru jsem nechal zapojenej,jen tam není napojený čerpadlo.Toť vše,lze vidět na mých stránkách - www.buri.estranky.cz Hernajs nesekl ses - ty tvý stránky nelze najít !!!!! Citovat
Burisek Odesláno 7. září 2007 Odesláno 7. září 2007 Původně zaslal: myryn Původně zaslal: Burisek Původně zaslal: gen.Migen Chci se jen tak zeptat, jakej rozdíl je mezi tim čerpadlem Bosh a Lucas. Přeci když je vstřikování řízeno elektronicky, tak se to jen tak nemuže vyměnit za mechanicke čerpadlo ne? No a taky mě zajimaji vyhody toho Boshe? Jinak ja mam Lucas 2.1 td a zatim vpoho. Nepojede to huř když se tam da to mechanické?? No vyměnit čerpadlo není problém,Citroen a Peugeot dělali stejné motory jak výkonem tak obsahem i koncepcí ale u Citroenu dávali mechaniku Bosch a u Peugeota zase elektroniku Lucas,výhody ?? Určitě dostupnější servis na Bosche než na Lucase kdyby se něco s tím stalo,pravda je že není tak svižnej jako Lucas,zvlášť při rozjezdu,ale po dálnici není problém běžně jezdit přes 160km/h při spotřebě kolem 6,2 litrů,takže pohoda ! Akorát pak nefunguje imobilizér,on funguje,ale jak tam není čerpadlo,tak je vyřazenej,odpojí se z 1 a 4 vstřikovače elektronika,odpojí se plyn a natáhne se nový lanko,nějaký univerzální,pokud tam máte číselnou klávesnici,tak tam bude jen na okrasu ! Pak samozřejmě bude svítit kontrolka diagnostiky na přístrojovce,stačí vyndat žárovičku a je hotovo ! Počítač v motoru jsem nechal zapojenej,jen tam není napojený čerpadlo.Toť vše,lze vidět na mých stránkách - www.buri.estranky.cz Hernajs nesekl ses - ty tvý stránky nelze najít !!!!! kdepak - http://www.buri.estranky.cz/ Citovat
Kdo Odesláno 8. září 2007 Odesláno 8. září 2007 Zeptám se, když jsi implantoval mechanického Bosche, kam si zapojil, resp. naštouboval jeho "termosytič". Myslím ten člen s lankem, který je našroubovaný na motorech ATE na výstupu chladící kapaliny z hlavy a lankem ovládá podle teploty motoru tu zadní páčku předvstřiku. Citovat
Burisek Odesláno 8. září 2007 Odesláno 8. září 2007 Původně zaslal: Kdo Zeptám se, když jsi implantoval mechanického Bosche, kam si zapojil, resp. naštouboval jeho "termosytič". Myslím ten člen s lankem, který je našroubovaný na motorech ATE na výstupu chladící kapaliny z hlavy a lankem ovládá podle teploty motoru tu zadní páčku předvstřiku. No já to nemontoval,bohužel tak dobrej nejsem ,ale je k tomu záslepka která se montuje na výstup z motoru,to jsem nevyfotil,ale napravím,a sytič zapojenej nemám(podle mechanika),a předvstřik snad musel na čerpadle nastavit mechanik kterej ho seřizoval,ne ?? NA tohle ti fakt přesně neodpovím Citovat
Kdo Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 Původně zaslal: Burisek No já to nemontoval,bohužel tak dobrej nejsem ,ale je k tomu záslepka která se montuje na výstup z motoru,to jsem nevyfotil,ale napravím,a sytič zapojenej nemám(podle mechanika),a předvstřik snad musel na čerpadle nastavit mechanik kterej ho seřizoval,ne ?? NA tohle ti fakt přesně neodpovím Asi mluvíme oba o jednom. Samozřejmě předvstřik se nastavuje na základní hodnotu, ale když se podíváš na čerpadlo, na jeho zadní stranu, která přiléhá k hlavě motoru, tak za tím horním talířkem, kde je potenciometr EGR-u (na tvé druhé fotce v prostoru pod tím vybráním v rezonátoru sání), je páčka, kterou právě ovládá strunou (struna proto, že lanko neumí tlačit, ale jen táhnout) ten termoregulační člen, který je našroubovaný na přírubě z hlavy. Ta páčka (dole tvaru kotvy, nahoře upevněná struna, uprostřed je upevněná na hřídelku předvstřiku a dole to rozvětvení jsou ty dorazy) má vedle sebe, resp, na svých spodních dorazech dva svislé štelovací šroubky s kontramatkou, tím (při pohledu zepředu) pravým se seřizují volnoběžné otáčky teplého motoru (předvstřik víc před HÚ a tím levým se seřizují požadované otáčky studeného motoru po nastartování (předvstřik blíž k HÚ). Ten termoregulační člen strunou tu páčku za studena táhne doprava, tedy k levému dorazu-otáčky za studena , čímž se upraví předvstřik a studený motor jde ve vyšších otáčkách,ale líp naskočí a při zvyšující se teplotě ta struna přetlačuje páčku vlevo, tedy k pravému dorazu-volnoběh za tepla, čímž se otáčky snižují a vrací se na základní hodnotu (včetně předvstřiku). Tebou zmiňovaný "sytič" u dieselu neexistuje, to je výraz pro benzínové motory, kdy jde do studeného motoru bohatší směs pro snažší nastartování, což u dieselu nelze, tam se palivo vstřikuje zvlášť. Takže tohle je to, co asi nemáš zapojené. Podívej se, kde tu páčku máš. Pokud je při pohledu zepředu doleva, máš ji nastavenou na provoz teplého motoru, ale v zimě ti to bude hůř startovat, pokud je doprava, máš to upravené na režim běhu za studena a to se musí projevit na spotřebě (viz běh teplého benzínového motoru se zapnutým sytičem - např Š100, kde se ovládal mechanicky), protože je nastaven nižší předvstřik a hlavní tlak při explozi jde do výfuku . Hlavně by na horním konci té páčky měla být připevněná struna, která by měla v bowdenu "někam" vést. Tohle by se dalo taky nějak upravit. Když mi ta termoregulace nešla, tak jsem vždy otevřel motor, tu páčku nastavil doprava a po ohřátí ji zase vrátil vlevo. Bez toho motor sice chytnul, ale třepal se v nízkých a tvrdých otáčkách. Čerpadlo si pak upravuje dále předvstřik v závislosti na otáčkách motoru - čím vyšší otáčky, tím vyšší předvstřik, kvůli optimálnímu průběhu spalování a tím využití tepelné energie. [upravil dne 9.9.07 Kdo] Citovat
Burisek Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: Burisek No já to nemontoval,bohužel tak dobrej nejsem ,ale je k tomu záslepka která se montuje na výstup z motoru,to jsem nevyfotil,ale napravím,a sytič zapojenej nemám(podle mechanika),a předvstřik snad musel na čerpadle nastavit mechanik kterej ho seřizoval,ne ?? NA tohle ti fakt přesně neodpovím Asi mluvíme oba o jednom. Samozřejmě předvstřik se nastavuje na základní hodnotu, ale když se podíváš na čerpadlo, na jeho zadní stranu, která přiléhá k hlavě motoru, tak za tím horním talířkem, kde je potenciometr EGR-u (na tvé druhé fotce v prostoru pod tím vybráním v rezonátoru sání), je páčka, kterou právě ovládá strunou (struna proto, že lanko neumí tlačit, ale jen táhnout) ten termoregulační člen, který je našroubovaný na přírubě z hlavy. Ta páčka (dole tvaru kotvy, nahoře upevněná struna, uprostřed je upevněná na hřídelku předvstřiku a dole to rozvětvení jsou ty dorazy) má vedle sebe, resp, na svých spodních dorazech dva svislé štelovací šroubky s kontramatkou, tím (při pohledu zepředu) pravým se seřizují volnoběžné otáčky teplého motoru (předvstřik víc před HÚ a tím levým se seřizují požadované otáčky studeného motoru po nastartování (předvstřik blíž k HÚ). Ten termoregulační člen strunou tu páčku za studena táhne doprava, tedy k levému dorazu-otáčky za studena , čímž se upraví předvstřik a studený motor jde ve vyšších otáčkách,ale líp naskočí a při zvyšující se teplotě ta struna přetlačuje páčku vlevo, tedy k pravému dorazu-volnoběh za tepla, čímž se otáčky snižují a vrací se na základní hodnotu (včetně předvstřiku). Tebou zmiňovaný "sytič" u dieselu neexistuje, to je výraz pro benzínové motory, kdy jde do studeného motoru bohatší směs pro snažší nastartování, což u dieselu nelze, tam se palivo vstřikuje zvlášť. Takže tohle je to, co asi nemáš zapojené. Podívej se, kde tu páčku máš. Pokud je při pohledu zepředu doleva, máš ji nastavenou na provoz teplého motoru, ale v zimě ti to bude hůř startovat, pokud je doprava, máš to upravené na režim běhu za studena a to se musí projevit na spotřebě (viz běh teplého benzínového motoru se zapnutým sytičem - např Š100, kde se ovládal mechanicky), protože je nastaven nižší předvstřik a hlavní tlak při explozi jde do výfuku . Hlavně by na horním konci té páčky měla být připevněná struna, která by měla v bowdenu "někam" vést. Tohle by se dalo taky nějak upravit. Když mi ta termoregulace nešla, tak jsem vždy otevřel motor, tu páčku nastavil doprava a po ohřátí ji zase vrátil vlevo. Bez toho motor sice chytnul, ale třepal se v nízkých a tvrdých otáčkách. Čerpadlo si pak upravuje dále předvstřik v závislosti na otáčkách motoru - čím vyšší otáčky, tím vyšší předvstřik, kvůli optimálnímu průběhu spalování a tím využití tepelné energie. [upravil dne 9.9.07 Kdo] Aha,tak to jsem nevěděl,zítra na to kouknu a dám vědět,díky za info,člověk se stále o tom autě dozvídá něco nového Citovat
polinejk Odesláno 11. září 2007 Odesláno 11. září 2007 mám asi půl roku 2,1 TD 12V a musím říct že si mne hýčká. po okreskách si jezdim do 7 litrů když se chci svést tak 120, 130 ale samá vesnice takže to je pořád brzda plyn. Když Peugeotka šetřim což je většinou tak jezdim za 6 litrů. Hodně využívám váhy vozu. takže brzdim motorem a nikdy bych neřek jak daleko ujede zaleží ale na řidiči jakým způsobem jezdí. Pozor na otáčky určitě ne pod 1500 a do 2500 je optimal. Při předjíždění cca kolem 2400 auto nabere druhej dech a vystřelí poměrně slušně a táhne něco málo přes 3000 ot. a to rozjíždění je opravdu trochu línější ale jak se dostane nad 1500 ot tak se splaší a fakt si pěkně sviští . chce se to tim motorem opravdu zžít a hlavně mu vyhovět. Citovat
Burisek Odesláno 11. září 2007 Odesláno 11. září 2007 Původně zaslal: polinejk mám asi půl roku 2,1 TD 12V a musím říct že si mne hýčká. po okreskách si jezdim do 7 litrů když se chci svést tak 120, 130 ale samá vesnice takže to je pořád brzda plyn. Když Peugeotka šetřim což je většinou tak jezdim za 6 litrů. Hodně využívám váhy vozu. takže brzdim motorem a nikdy bych neřek jak daleko ujede zaleží ale na řidiči jakým způsobem jezdí. Pozor na otáčky určitě ne pod 1500 a do 2500 je optimal. Při předjíždění cca kolem 2400 auto nabere druhej dech a vystřelí poměrně slušně a táhne něco málo přes 3000 ot. a to rozjíždění je opravdu trochu línější ale jak se dostane nad 1500 ot tak se splaší a fakt si pěkně sviští . chce se to tim motorem opravdu zžít a hlavně mu vyhovět. Tak s tím s tebou plně souhlasím,s motorem ( resp.autem ) se musí člověk sžít,dát mu co si žádá,a francouzi mají naftový motory opravdu dobře udělaný. Citovat
Kdo Odesláno 12. září 2007 Odesláno 12. září 2007 Původně zaslal: polinejk Při předjíždění cca kolem 2400 auto nabere druhej dech a vystřelí poměrně slušně a táhne něco málo přes 3000 ot. a Přesně jsi definoval to, co mi "vadí" na 406ce, resp. na XUD11BTE. Ten relativně malý rozsah výkonových otáček. Na 605ce mám XUD11ATE s mechanickým čerpadlem Bosch a když na to příjde, tak naprosto kontinuálně zrychluje už od těch cca 1.700 a klidně jde až nad 3.000. Ne, že bych ho tak týral, ale nemá tam to "dusivé" pod a nad, kde se mu ještě a už nechce. Uznáte, že kdybych ho měl držet v rozsahu jeho optimálních otáček (celých cca 600 ) tak se mnohdy nepustím šaltpáky a to, že jsem to nemusel cělat mi s ATE moc vyhovovalo. [upravil dne 12.9.07 Kdo] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.