Marcel505 Odesláno 28. leden 2016 Odesláno 28. leden 2016 Mohl by mi někdo poradit ohledně likvidace firmy? Konkrétně jde o s.r.o. Prvotně mě zajímá, pokud je již firma v likvidaci, jak dlouho obvykle může trvat, než se zlikviduje, než prostě zanikne. A s tím souvisí můj další dotaz - co je potřeba pro zánik firmy? Konkrétně mi jde o motorová vozidla - musí likvidátor firmy doložit "někam" (na soud?) potvrzení z registru, že na firmu není psané žádné vozidlo? A kdyby bylo, zánik firmy předpokládám možný není... Díky předem. Citovat
myšut Odesláno 30. leden 2016 Odesláno 30. leden 2016 (upraveno) nevím přesně ,co vlastně chceš přesně ,ale jak jinak ,nějaké auto.. firma dostane nového jednatele - likvidátor .Proběhne účetní uzávěrka a svolá se jednání.Likvidátor řeší pohledávky ,každý z představenstva(val.hromada) firmy má ukázat karty - závazky ,plnění,pohledávky,zkrátka účetnictví. Řeší se postup ,jak a co udělat .Když jsou věci - veřejná dražba ,veřejná soutěž,zkrátka se realizuje prodej. Realizují se takhle návrhy , provedení. Probíhá jednání - banky,úřady ,platí se daně .,.komunikace ,honí se peníze,uspokojují se věřitelé..... když to klapne ,malá firma je zlikvidovaná do 4 měs....přímá úměra je s velikostí firmy. Vše má pod palcem likvidátor . Firma definitivně zaniká výmazem z rejstříku. Upraveno 30. leden 2016 uživatelem myšut Citovat
Veverka Odesláno 30. leden 2016 Odesláno 30. leden 2016 V podstatě záleží, jak rychle a důsledně se podaří zjistit a vypořádat závazky a pohledávky (vynulovat majetek), abys získal razítka potřebná k výmazu. Citovat
Marcel505 Odesláno 1. únor 2016 Autor Odesláno 1. únor 2016 Dobrá, tak ale firmu nelze vymazat, pokud má majetek, k výmazu musí předložit že je majetek vyřešen... Firma je to malá, likvidátorem byl jmenován původní jednatel. Patrně na ní je psané vozidlo, ale teď to likvidátor nechce řešit. Dle mě na to stejně dojde - těžko mu firmu vymažou, je-li na ni vozidlo psané. Nebo je možné, že se záznam po 24 letech ztratil??? Citovat
Veverka Odesláno 1. únor 2016 Odesláno 1. únor 2016 Jako z registru vozidel? Těžko. A i kdyby, vozidlo, pokud má RZ, tak by vlastníka mít mělo. A povinný. Ale rozhodně by mělo jít sešrotovat a papírově zlikvidovat. Citovat
myšut Odesláno 1. únor 2016 Odesláno 1. únor 2016 taková je praxe , že i původní majitel je stanoven hromadou dál jako jednatel - likvidátor. Jak to chápu - 24 let a má nechuť to řešit ,zřejmě se jedná o potencionální vraždu a není nic jednoduššího,než zvednout foun a nechat odtáhnout do sběru na eko likvi, a má to vyřešený hned. Citovat
Chip Odesláno 1. únor 2016 Odesláno 1. únor 2016 Řekl bych že Marcela zajímá to aby mu to auto nezrušili.☺ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.