Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak dnes jsme nechal stočit kotouče, zarovnal desky, vyměnil brzdové hadice, a zrepasoval brzdiče... Ještě čekám na jednu sadičku gumiček (nějakej lojza v továrně nabalil špatně sady gumiček pro 4pístky...)... Tak snad budu mít auto připravené na ten sraz v Mostu. ;)

Zde foto :

http://www.imgup.cz/image/Ki5

http://www.imgup.cz/image/Kiz

http://www.imgup.cz/image/Kiq

http://www.imgup.cz/image/Kip

http://www.imgup.cz/image/Kis

Upraveno uživatelem Carlo
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak R16 ET12 z coupečka jsou doma :-) , ty kola se mi nikdy moc nelíbily, ale z praktickýho hlediska je potřebuju :-) . Teď jsem si na ně objednal nankangy NS-2R 205/55/R16 ať si s tím autem můžu občas užít.... S podložkama se mi nikde závodit moc nechce :-)

Zde foto :

http://www.imgup.cz/image/K8A

http://www.imgup.cz/image/Kit

Odesláno

Carlo: mám to podobně taky je budu jezdit přes léto na sedanu pouze z praktického hlediska, že nemusím používat podložky atd. Hold daň za pořádný brzdy.

Odesláno

Ještě zkusit vymyslet zapsání do TP - nekonečné téma (vše je jen o lidech)... Budu sondovat... Na STK u nás děláme jako servis hodně kšeftů při evidenčkách nebo TK+EM  , tak třeba by mi z dobrý vůle někdo z techniků pomohl... Vztahy tam máme dobré...

Jinak včera si vytáhnu auto, že odvzdušním brzdy po těch opravách na brzdách a trochu to zajedu... Když už nepršelo, nebylo posoleno, prostě pěkný počasí relativně.... TWL a ráno jedu zpátky do práce po sání ve sněhu a soli.... No prostě BOMBA ! :D  :D  :D . Dnes to vyměním zase za svojí milou 106, která je po mega servise :-) . Zadní náprava po repasu, vyvařenej celej kufr s podběhem,nový brzdový trubičky, rozhýbané brzdy, nové origo destičky + kotouče BREMBO MAX :D  - brzdí to krásně. Ona ta malá 1.1 bestie je docela živá :-) .

Odesláno (upraveno)

Dnes menší srázek se stejnou 406 (ES9J4+LPG manuál) - Stejná barva, interiér, výbava atd atd... Jen o má tempomat a já mám CD měnič :o  .

Má uplně stejné VIN jako já, jen já mám na konci číslo 8 a on 9 - nejspíš kusy po sobě ve výrobě... Kur***vská náhodička :D  :D :D  . 

foto : 

Odesláno

Dnes nazuty NS-2R 205/55/ZR16 na origo BBS ET12 ze 406 coupe - kola vůbec nehážou a jsou uplně rovný, neskutečný překvapení za tu cenu :D  ....

Vyváženo a rovnou dáno na auto a konečně bez podložek . V noci jsem to jel ještě projet když jsem to udělal... No budou si muset sednout :o  , jako nový pochopitelně pěkně ujížděly :D  . Pak jsme chtěl promáznout uložení zadního stabíku, páč to nějak vrže zezadu, ale hned sem utrhl matici i s kusem štěftu co vede z kastle u toho uložení... :o  :D  ... Tak jsem to namoodil zpátky a prdím na to :D ..

Ještě jsem rozebral a rozhýbal zadní brzdy pro sychr ;)   . Tak snad auto bude po technické stránce na ten sraz v Mostě připravený... Ještě bych ho mohl umýt :D  .

Odesláno

Môžem sa spýtať, máš už predošlé skúsenosti s tými nankangmi, alebo to je prvýkrát? dosť som o nich počul zlé veci a skúsenosti zato sa pýtam či im veríš :)

Odesláno (upraveno)

Právě že jsem s nimi měl velice dobré zkušenosti - s úplně stejnými na tomto konkrétním autě... I rozměr atd... Akorát mi ukradly disky a svoje původní nankangy holé pneu jsme vyměnil s kamarádem za R17alu challenger...  Jako teď jsem s nimi jel a bylo -2C" a dost vlhko... zkoušel jsem je a ani jsem nějaký extra rozdíl vůči klasickým pneu nezpozoroval... U nich je dobré, že jakmile se ohřejí, tak drží jako přilepené na asfaltu ... Ještě jsem rozmýšlel nad federal 595 RS-R za podobnou cenu.. Ale pak jsem ze zkušeností majitelů co to porovnávali vyčetl, že nankangy jsou mnohem lepší za tu cenu a fedaraly nejdou použít na mokru... Zatímco ns-2r jsou jakštakš... Takže za mě mají palec hore :super  :D  ;)

Odesláno (upraveno)

Tak dnes udělána geometrie - vpředu i vzadu ... Jede to krásně rovně... :D + výměna LP čepu řízení. (TRW)

Teď ještě uložení zad.stabilizátoru a umejt :D

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak po dlouhé době opět něco nového :-) :

Mám konečně po STK+EM a to naštěstí i s občas svítícím ABS :-D - R16 kolama :-D jiným podvozkem a brembama :-) ( dneska to je masakr na STK normálně...)  - Nálepky ze skla sem rovnou sloupnul ... ani jsme neriskoval že by to prošlo :-) - Takže hurá na dva roky mám pokoj :-) - navíc jsme si STK udělal k narozeninám, takže se to bude dobře pamatoval :-D

Seřízení ručky :-) ( na jednom náboji je 48zubů místo 29 , tudíš hlavně proto svítí ABS... - někdo dal asi starší z faceliftu )

Kdyby někdo měl starej náboj s 29 zuby a byl by ochoten ho dát za nějakej šrot :-D , tak je vítán ;) .

Další věc : komplet novej origo (replika) vejfuk - jelikož je kuchlej kat , tak to teď má moc pěknej decentní zvůček - né jako předtím ten řev :-D

Kontrolně uděláno plnění klimy + dezinfekce a novej origo uhlíkovej filtr ....

Za půl roku neubyl skoro ani gram chladiva - což je velice pozitivní zpráva .

Další věc :

- konečně mám svoji garáž (i když jen nájem) - zrovna ji zařizuji - teď se dělá nová střecha, maluje, nájezd (sem moc nízkej), vrata,  atd.:

Takže v dalších týdnech hodlám vyčistit interiér a natáhnout pár kabelů na zesilovač.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak v pátek si dáme další servis :-)  :

- výměna zadních silentbloků stabilizátoru

- výměna předních tyček stabilizátoru

- výměna palivového filtr + čištění palivového okruhu

- výměna motorku ostřikovačů

- výměna řidičovi stahovačky okna

- výměna obou spodních čepů ramen

- možná výměna uložení tlumičů (už podruhé - tvrdý poodvozek - těžký motor - replikové díly... :-D )

- vyčištění zadních brzd + přetěsnění jednoho brzdiče (natrhlá manžeta jednoho pístku) - přeodvzdušnění brzd.systému - seřízení ruční brzdy

- celková kontrola vozidla - hlavně podvozku

- nahození nových kol (převářky) od Čakoma ;) (ještě jednou děkuji - kola se mi moc líbí - jen čekám až mi přijdou jiné šrouby do kol) - vyvážení kol

- čištění motorových částí - doplnění kapalin :-)

- čištění interiéru mokrou cestou

- demontáž CD měniče - oprava nebo výměna

- oprava antény

- čištění škrtící klapky + vyčištění sportovního filtru

- demontáž rozpěrné tyče - opískování a nalakování nebo komaxit...   -  Nyní krásně červená

- vystříkání kapoty voskem - seštelování zámků kapoty 

- montáž krytu motoru (kryt po opravě)

- montáž lízátka z Espace III 

- výměna zadního náboje kvůli počtu zubá na kroužku ABS (ještě jsem ho ale nesehnal :-D )

Takže to vypadá na dost krušný pátek a další dny potom :-D ....

DSC_0265.jpg

Odesláno

Idle Control Valve - voľnobežný ventil. Niečo obdobné ako krokový motorček pri novších motoroch. Keď už čistíš tak čisti aj ten. :-)  je umiestnený pri nádobke brzdovej kvapaliny. https://www.peugeot-club.com/topic/100636-lucifer-aka-silent-killer-30-v6-140kw-sedan/?do=findComment&comment=1738363 ak máš po ruke diag tak by sa mal dať aj resetnúť, no ak nie tak si časom zvykne že je vyčistený.

btw, o tom simota filtri mi vieš poslať niake konkrétnejšie info?

Odesláno

Jo volnobějžnej ventil... Stačilo říct hned.... :-D  Jasný , dobrej nápad, ještě jsme ho nikdy nečistil :-)  Dia PSA mám k dispozici, takže to tedy rovnou resetuju.... Jako u mojí feldy Mpi :-D .

K tomu filtru vím jen to že se už na tenhle průměr nedá sehnat - byl kupovanej přímo na simota.cz - sání vede místo jedné mlhovky , viz nějaká fotka v galerii ;-) .

A je to na výkonu znát :-) Na fb jsem v tvojí skupině tvojí V6 .

• O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak po delší době nějaké aktuální info ... :

1) opraven práh, který byl silně promáčklý (už jsem tak koupil)
2) auto připraveno a odstrojíno do lakovny, kde se (až na přední část která je po laku z 11/2015) bude dělat skoro celolak
3) dokoupeno strašně moc nových dílů origo, ať už kraviny na podvozek,brzdy+hadice+trubky..,interiér nebo třeba lišty oken, mřížka nárazníku, vrtule ventilátoru, anténa, atd.:....
4) výměna motoru ventilátoru chladiče
5) chladič oleje zatím nenahozen protože tekl (reklamace výrobku) a nemám čas se s tím zdržovat, kdyžtak po sezoně nebo se uvidí
6) koupen sportovní tlumič místo silentbloku motoru, jiný airbag spolujezdce, který není klasicky odloupnutý, pak náhradní chladič vody (ten můj je i s klimou původní), ale i po opravě netěsní v přírubě pro hadici vody
7) dokoupen regulátor tlaku paliva pro nějakou budoucí úpravičku
8) sehnána upravená škrticí klapka (originál zvětšený vstup a výstup)
9) sehnány clonítka s osvětlením, budu muset vymyslet zapojení, protože přípravu na ně nemám
10) sehnán originální zadní nárazník s origo bodykitem (dalo se kdysi normálně dokoupit a pak se to lepilo na původní nárazník, který se musel také lehce upravit), ale bude se muset hodně opravit a upravit , ale pořád je to něco extra origo... :-D
11) Ještě sehnány zadní drážkované kotouče, nejspíš k ním dokoupím destičky FERODO THERMO QUIET

*) Sehnán jiný kompletní náhradní motor (údajně 190tis.km.) Kdyby v budoucnu jednou něco bylo potřeba a taky na pokusy :-D - třeba při výrobě svodů a podobně (byl na něm automat 4HP20, ale ten prodávám)

Po laku se auto hezky nastrojí + se nalakují boční lišty dveří + lišty nárazníků,mřížka,zrcátka, zkrátka spoustu věcí, kde je nyní černý vyšeptalý plast + i podběhy (sehnány z části nové origo)
Ještě se budou lakovat kola do rudé perletě. (ty stávající převařáky)
A když zbude na sedačky, tak se koupí šedá kůže + nechají přešít tapetce do šedé kůže + světélka do dveří
Po laku se ještě vystříkají dutiny voskem uplně všude - auto už tuto zimu nejezdilo a ty další už jezdit také nebude, bude hezky v suchu a teple v garáži ;)

To je více méně asi souhrn aktuálních věcí :-)

17200568_1656714131011097_1695638149_o.jpg

17193762_1656714127677764_812923877_o.jpg

17175895_1656713991011111_548268283_o.jpg

17230337_1656714031011107_1235277446_o.jpg

17200443_1656713951011115_1732032304_o.jpg

17176124_1656713937677783_621256972_o.jpg

17193943_1656713851011125_1966631262_o.jpg

17195587_1656713804344463_1873322085_o.jpg

17176322_1656713764344467_92849505_o.jpg

17230361_1656713734344470_1180919296_o.jpg

17200381_1656712221011288_936570057_o.jpg

17229944_1656712184344625_1855208681_o.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...