Carlo Odesláno 27. únor 2016 Autor Odesláno 27. únor 2016 (upraveno) Tak dnes jsme nechal stočit kotouče, zarovnal desky, vyměnil brzdové hadice, a zrepasoval brzdiče... Ještě čekám na jednu sadičku gumiček (nějakej lojza v továrně nabalil špatně sady gumiček pro 4pístky...)... Tak snad budu mít auto připravené na ten sraz v Mostu. Zde foto : http://www.imgup.cz/image/Ki5 http://www.imgup.cz/image/Kiz http://www.imgup.cz/image/Kiq http://www.imgup.cz/image/Kip http://www.imgup.cz/image/Kis Upraveno 8. březen 2016 uživatelem Carlo Citovat
Carlo Odesláno 6. březen 2016 Autor Odesláno 6. březen 2016 (upraveno) Tak R16 ET12 z coupečka jsou doma :-) , ty kola se mi nikdy moc nelíbily, ale z praktickýho hlediska je potřebuju :-) . Teď jsem si na ně objednal nankangy NS-2R 205/55/R16 ať si s tím autem můžu občas užít.... S podložkama se mi nikde závodit moc nechce :-) Zde foto : http://www.imgup.cz/image/K8A http://www.imgup.cz/image/Kit Upraveno 8. březen 2016 uživatelem Carlo Citovat
John Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Carlo: mám to podobně taky je budu jezdit přes léto na sedanu pouze z praktického hlediska, že nemusím používat podložky atd. Hold daň za pořádný brzdy. Citovat
čakom Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 taky je mam už par měsíců nachystany s continentalama Citovat
Carlo Odesláno 8. březen 2016 Autor Odesláno 8. březen 2016 Ještě zkusit vymyslet zapsání do TP - nekonečné téma (vše je jen o lidech)... Budu sondovat... Na STK u nás děláme jako servis hodně kšeftů při evidenčkách nebo TK+EM , tak třeba by mi z dobrý vůle někdo z techniků pomohl... Vztahy tam máme dobré...Jinak včera si vytáhnu auto, že odvzdušním brzdy po těch opravách na brzdách a trochu to zajedu... Když už nepršelo, nebylo posoleno, prostě pěkný počasí relativně.... TWL a ráno jedu zpátky do práce po sání ve sněhu a soli.... No prostě BOMBA ! . Dnes to vyměním zase za svojí milou 106, která je po mega servise :-) . Zadní náprava po repasu, vyvařenej celej kufr s podběhem,nový brzdový trubičky, rozhýbané brzdy, nové origo destičky + kotouče BREMBO MAX - brzdí to krásně. Ona ta malá 1.1 bestie je docela živá :-) . Citovat
Carlo Odesláno 8. březen 2016 Autor Odesláno 8. březen 2016 (upraveno) Dnes menší srázek se stejnou 406 (ES9J4+LPG manuál) - Stejná barva, interiér, výbava atd atd... Jen o má tempomat a já mám CD měnič . Má uplně stejné VIN jako já, jen já mám na konci číslo 8 a on 9 - nejspíš kusy po sobě ve výrobě... Kur***vská náhodička :D . foto : http://www.imgup.cz/image/K8L http://www.imgup.cz/image/K8k Upraveno 11. březen 2016 uživatelem Carlo Citovat
Carlo Odesláno 15. březen 2016 Autor Odesláno 15. březen 2016 Dnes nazuty NS-2R 205/55/ZR16 na origo BBS ET12 ze 406 coupe - kola vůbec nehážou a jsou uplně rovný, neskutečný překvapení za tu cenu .... Vyváženo a rovnou dáno na auto a konečně bez podložek . V noci jsem to jel ještě projet když jsem to udělal... No budou si muset sednout , jako nový pochopitelně pěkně ujížděly . Pak jsme chtěl promáznout uložení zadního stabíku, páč to nějak vrže zezadu, ale hned sem utrhl matici i s kusem štěftu co vede z kastle u toho uložení... ... Tak jsem to namoodil zpátky a prdím na to .. Ještě jsem rozebral a rozhýbal zadní brzdy pro sychr . Tak snad auto bude po technické stránce na ten sraz v Mostě připravený... Ještě bych ho mohl umýt . Citovat
t0m@s Odesláno 20. březen 2016 Odesláno 20. březen 2016 Môžem sa spýtať, máš už predošlé skúsenosti s tými nankangmi, alebo to je prvýkrát? dosť som o nich počul zlé veci a skúsenosti zato sa pýtam či im veríš Citovat
Carlo Odesláno 21. březen 2016 Autor Odesláno 21. březen 2016 (upraveno) Právě že jsem s nimi měl velice dobré zkušenosti - s úplně stejnými na tomto konkrétním autě... I rozměr atd... Akorát mi ukradly disky a svoje původní nankangy holé pneu jsme vyměnil s kamarádem za R17alu challenger... Jako teď jsem s nimi jel a bylo -2C" a dost vlhko... zkoušel jsem je a ani jsem nějaký extra rozdíl vůči klasickým pneu nezpozoroval... U nich je dobré, že jakmile se ohřejí, tak drží jako přilepené na asfaltu ... Ještě jsem rozmýšlel nad federal 595 RS-R za podobnou cenu.. Ale pak jsem ze zkušeností majitelů co to porovnávali vyčetl, že nankangy jsou mnohem lepší za tu cenu a fedaraly nejdou použít na mokru... Zatímco ns-2r jsou jakštakš... Takže za mě mají palec hore Upraveno 21. březen 2016 uživatelem Carlo Citovat
Carlo Odesláno 23. březen 2016 Autor Odesláno 23. březen 2016 (upraveno) Tak dnes udělána geometrie - vpředu i vzadu ... Jede to krásně rovně... + výměna LP čepu řízení. (TRW) Teď ještě uložení zad.stabilizátoru a umejt Upraveno 23. březen 2016 uživatelem Carlo Citovat
Carlo Odesláno 7. červen 2016 Autor Odesláno 7. červen 2016 Tak po dlouhé době opět něco nového :-) : Mám konečně po STK+EM a to naštěstí i s občas svítícím ABS :-D - R16 kolama :-D jiným podvozkem a brembama :-) ( dneska to je masakr na STK normálně...) - Nálepky ze skla sem rovnou sloupnul ... ani jsme neriskoval že by to prošlo :-) - Takže hurá na dva roky mám pokoj :-) - navíc jsme si STK udělal k narozeninám, takže se to bude dobře pamatoval :-D Seřízení ručky :-) ( na jednom náboji je 48zubů místo 29 , tudíš hlavně proto svítí ABS... - někdo dal asi starší z faceliftu ) Kdyby někdo měl starej náboj s 29 zuby a byl by ochoten ho dát za nějakej šrot :-D , tak je vítán . Další věc : komplet novej origo (replika) vejfuk - jelikož je kuchlej kat , tak to teď má moc pěknej decentní zvůček - né jako předtím ten řev :-D Kontrolně uděláno plnění klimy + dezinfekce a novej origo uhlíkovej filtr .... Za půl roku neubyl skoro ani gram chladiva - což je velice pozitivní zpráva . Další věc : - konečně mám svoji garáž (i když jen nájem) - zrovna ji zařizuji - teď se dělá nová střecha, maluje, nájezd (sem moc nízkej), vrata, atd.: Takže v dalších týdnech hodlám vyčistit interiér a natáhnout pár kabelů na zesilovač. Citovat
Carlo Odesláno 21. červen 2016 Autor Odesláno 21. červen 2016 (upraveno) Tak v pátek si dáme další servis :-) : - výměna zadních silentbloků stabilizátoru - výměna předních tyček stabilizátoru - výměna palivového filtr + čištění palivového okruhu - výměna motorku ostřikovačů - výměna řidičovi stahovačky okna - výměna obou spodních čepů ramen - možná výměna uložení tlumičů (už podruhé - tvrdý poodvozek - těžký motor - replikové díly... :-D ) - vyčištění zadních brzd + přetěsnění jednoho brzdiče (natrhlá manžeta jednoho pístku) - přeodvzdušnění brzd.systému - seřízení ruční brzdy - celková kontrola vozidla - hlavně podvozku - nahození nových kol (převářky) od Čakoma (ještě jednou děkuji - kola se mi moc líbí - jen čekám až mi přijdou jiné šrouby do kol) - vyvážení kol - čištění motorových částí - doplnění kapalin :-) - čištění interiéru mokrou cestou - demontáž CD měniče - oprava nebo výměna - oprava antény - čištění škrtící klapky + vyčištění sportovního filtru - demontáž rozpěrné tyče - opískování a nalakování nebo komaxit... - Nyní krásně červená - vystříkání kapoty voskem - seštelování zámků kapoty - montáž krytu motoru (kryt po opravě) - montáž lízátka z Espace III - výměna zadního náboje kvůli počtu zubá na kroužku ABS (ještě jsem ho ale nesehnal :-D ) Takže to vypadá na dost krušný pátek a další dny potom :-D .... Upraveno 22. únor 2017 uživatelem Carlo Citovat
t0m@s Odesláno 22. červen 2016 Odesláno 22. červen 2016 Pri čistení škrtiacej nezabudni vyčistiť aj icv Citovat
Carlo Odesláno 23. červen 2016 Autor Odesláno 23. červen 2016 Co je prosímtě icv ? Jsem neznalej .... :-) Citovat
t0m@s Odesláno 23. červen 2016 Odesláno 23. červen 2016 Idle Control Valve - voľnobežný ventil. Niečo obdobné ako krokový motorček pri novších motoroch. Keď už čistíš tak čisti aj ten. :-) je umiestnený pri nádobke brzdovej kvapaliny. https://www.peugeot-club.com/topic/100636-lucifer-aka-silent-killer-30-v6-140kw-sedan/?do=findComment&comment=1738363 ak máš po ruke diag tak by sa mal dať aj resetnúť, no ak nie tak si časom zvykne že je vyčistený. btw, o tom simota filtri mi vieš poslať niake konkrétnejšie info? Citovat
Carlo Odesláno 23. červen 2016 Autor Odesláno 23. červen 2016 Jo volnobějžnej ventil... Stačilo říct hned.... :-D Jasný , dobrej nápad, ještě jsme ho nikdy nečistil :-) Dia PSA mám k dispozici, takže to tedy rovnou resetuju.... Jako u mojí feldy Mpi :-D . K tomu filtru vím jen to že se už na tenhle průměr nedá sehnat - byl kupovanej přímo na simota.cz - sání vede místo jedné mlhovky , viz nějaká fotka v galerii ;-) . A je to na výkonu znát :-) Na fb jsem v tvojí skupině tvojí V6 . Citovat
Carlo Odesláno 4. září 2016 Autor Odesláno 4. září 2016 Naleštíno... Kola od Čakoma a lízo z Espace . Citovat
Carlo Odesláno 8. březen 2017 Autor Odesláno 8. březen 2017 (upraveno) Tak po delší době nějaké aktuální info ... : 1) opraven práh, který byl silně promáčklý (už jsem tak koupil) 2) auto připraveno a odstrojíno do lakovny, kde se (až na přední část která je po laku z 11/2015) bude dělat skoro celolak 3) dokoupeno strašně moc nových dílů origo, ať už kraviny na podvozek,brzdy+hadice+trubky..,interiér nebo třeba lišty oken, mřížka nárazníku, vrtule ventilátoru, anténa, atd.:.... 4) výměna motoru ventilátoru chladiče 5) chladič oleje zatím nenahozen protože tekl (reklamace výrobku) a nemám čas se s tím zdržovat, kdyžtak po sezoně nebo se uvidí 6) koupen sportovní tlumič místo silentbloku motoru, jiný airbag spolujezdce, který není klasicky odloupnutý, pak náhradní chladič vody (ten můj je i s klimou původní), ale i po opravě netěsní v přírubě pro hadici vody 7) dokoupen regulátor tlaku paliva pro nějakou budoucí úpravičku 8) sehnána upravená škrticí klapka (originál zvětšený vstup a výstup) 9) sehnány clonítka s osvětlením, budu muset vymyslet zapojení, protože přípravu na ně nemám 10) sehnán originální zadní nárazník s origo bodykitem (dalo se kdysi normálně dokoupit a pak se to lepilo na původní nárazník, který se musel také lehce upravit), ale bude se muset hodně opravit a upravit , ale pořád je to něco extra origo... :-D 11) Ještě sehnány zadní drážkované kotouče, nejspíš k ním dokoupím destičky FERODO THERMO QUIET *) Sehnán jiný kompletní náhradní motor (údajně 190tis.km.) Kdyby v budoucnu jednou něco bylo potřeba a taky na pokusy :-D - třeba při výrobě svodů a podobně (byl na něm automat 4HP20, ale ten prodávám) Po laku se auto hezky nastrojí + se nalakují boční lišty dveří + lišty nárazníků,mřížka,zrcátka, zkrátka spoustu věcí, kde je nyní černý vyšeptalý plast + i podběhy (sehnány z části nové origo) Ještě se budou lakovat kola do rudé perletě. (ty stávající převařáky) A když zbude na sedačky, tak se koupí šedá kůže + nechají přešít tapetce do šedé kůže + světélka do dveří Po laku se ještě vystříkají dutiny voskem uplně všude - auto už tuto zimu nejezdilo a ty další už jezdit také nebude, bude hezky v suchu a teple v garáži To je více méně asi souhrn aktuálních věcí :-) Upraveno 8. březen 2017 uživatelem Carlo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.