Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravim v prvom rade vam prajem vsetkym vsetko dobre do noveho roka a vela stastnych km bez poruch :-)

Je tu niekto kto by mi vedel pomoct s mojou P406 2.0 Hdi 110 80kw  r.v 2003 ? 

Rano som startoval auto a asi po 3minutach trapenia zhavenia atd horkotazko chytilo.

Chystam sa objednat nove zhavice ale ked som dal dole kryt motora tak som si vsimol ze pod jednym vstrekom mam kopu oleja a pri nastartovanom aute je pocut ako keby to buble / unika vzduch ...

Moze to mat nieco s tym startom ze auto chyta falosny vzduch a nestartuje ?

Staci mi na tom vstreku vymenit tesnenie alebo cely druhy vstrek 

Nestretol sa stym nahodou niekto ?

Diky za pomoc prikladam foto. 

post-53435-0-80384100-1451661297_thumb.j

Upraveno uživatelem packo4
Odesláno (upraveno)

ked to unika valec strati ciastocne kompresiu ktora je nutna pri starte nafta sa vo valci vznieti vstreknutim do stlaceneho  horuceho vzduchu piestom vo valci  ale mas tam zvysne 3 valce tak tie by to mali potiahnut pokial su ok  pod vstrekovacom sa vymeni  medena   podlozka a zafrezuje ak je to nutne vstrekovac ide naspet

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Aha diky ale teraz ako som bol v aute tak som skúsil len otočiť kľúčom a na budíkoch mi ani neukazalo že zhavi a motor je úplne studený vôbec tomu nechápem.

Odesláno

ten vstřikovač utěsni, má to vliv nejen na start

žhavení je třeba přeměřit, zda jde proud na svíčky (relé, kabely), zda jsou všechny svíčky funkční (proměřit, nebo demontovat a zkusit)

ta kontrolka někdy jen problikne (v závislosti na okolní teplotě), např. když motor ráno běžel, tak odpoledne ani nezasvítí...

Odesláno (upraveno)

jak dlho stoji na   zime? ak ma motor viac ako 15 stupnov zhavit nebude na budiku 15 stupnov neuvidis

pockaj este take dve hodinky a skus to znova jak pise ozzy niekedy len kontrolka preblikne ale pri - 10 co je momentane  prave u nas svieti niekolko sekund ale to motor musi mat  tych -10 nie okolie

Odesláno

zhavice bych nehrotil kdyz ti prochcava vstrik. Myslim si ze po utesneni netesnosti to bude chytat lip. Zhaveni prakticky nikdy nebude v 100% stavu. To je muj nazor. Kdyz to chyta tak je zhaveni ok. Kdyz ne tak je problem. V tvem pripade je ale problem komprese jednoho valce. Ne vadny zhlaveni :)

Odesláno

treba ja mam dle diagnostiky spatny zhaveni uz nekolik zim.... startuje to porad stejne... Nehlede na to ze zdravej motor by mel chytnout kdyz neni na sibiri bez zhaveni... Smes se zapaluje hlavne prudkym stlacenim zhaveni tomu jen pomaha ale neni to duvodem ke startu jako takovemu...

Odesláno

Aha dik no uvidime rano teraz som to skusal zhavilo 2sekundy ako na videu a chytilo na brnk ako ked bolo + 5°C.

Dufam ze rano bude posluchat kedze musim ist do prace :)

Inak chystam sa objednat to tesnenie  bude pasovat ta sada dielov ? 

Diky chalani este raz :) 

aaa.jpg

Odesláno (upraveno)

rele zhavenia je pod potenciometrom plynu ale ak ti zasvieti kontrolka tak bude funkcne zmerat to mozes samozrejme (merat napetie)aj zhavice odtestovat

ona ta kontrolka je len informativna ona preblikne ale zhavenie trva v reale dlhsie

Odesláno (upraveno)

Zdravím ta ráno som štartoval bolo -5C ukazovalo že zhavi ale pri zhaveni môj otec skúšal napojiť žiarovku na zhavice či tam vôbec ide šťava a nič žiarovka ani neblikla.

Auto chytilo ale asi 20sekúnd som ho musel trápiť...

Neviete ktorá poistka je od zhaviaceho systému, alebo môže byť to relé zle i keď ukazuje že zhavi?

Upraveno uživatelem packo4
Odesláno (upraveno)

poistka 24 v poistkovke v motorovom priestore ale to je len poistka ovladania toho rele ,silova cast neni istena ide hruby drat od startera na to rele a z rele na zhaviace sviecky ,ale tou poistkou to nebude lebo ta isti viac veci ako napr rele paliv cerpadla, a riadiacu jjednotku  a to by si nenatocil vobec ak by bola spalena

problem je casto v tom hrubom kabli na rele jeho ocko kontakt lubi zaoxidovat 

Odesláno

Jj už som ho včera hľadal len ako ho odskúšať či je dobrý? Poziem hlavne tie kontakty či neskorodovali a potom budem hľadať ďalej. A tu poistku ešte :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...