Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

krásnej ŽRALOK...ta držka u 308ičky (a 407) je krásná a barva je dokonalá :super  koukám že jsme měly podobný "osudy", taky jsem přecházel z koncernu Fabie na francouze...jen výkonově jsme to měli obráceně, já jsem šel ze silnější Fabky do slabší 307 face :) každopádně přeji pohodovou měkou francouzskou jízdu bez nehod

Odesláno

Tady asi ani klasický cyklovač není (?). Jak píšeš - dolů jednou setře, první poloha nahoru automatika. Nastavení přes diagnostiku

tak Potvrzuji jde to opravdu přepnout. díky za nápad.. hned se bude lépe jezdit..

Odesláno

kibi: předek se mi taky hodně líbí. Jen barvu jsem chtěl světlou, ale to se nedá poručit. Já chtěl hlavně výkonově nahoru. Mně ta 308ka zase tolik francouzky měkká nepřijde. I řízení jde příjemně ztuha

wojtěch: no vida. Ano, takové nastavení je lepší :super .

Odesláno

Mattes: ta žraločí šedá je právě krásná, shodou oklností jí má soused, tak jí mám denně na očích....jen je pravda, že ta tmavší a zaoblenější tvary dělají opticky tu 308 menším autem než je :) jinak máš recht že se starýma Peugeotama se ty nové nedají srovnávat...vždycky když přesednu z 307 do švárovo pracanta 405 GRD, tak si připadám jak kdybych sedl z kancelářský židle do gauče :D v 308 jsem ještě nejel, ale jak ta moje 307, tak 407 co máme v rodině je sice tužší, ale koncern je pořád větší prkno...jak sedačkama tak podvozkem...

PS: pohnuly francouzi u 308 s řazením?....příjde mi že od dob 405 se moc nezměnilo :)

Odesláno

kibi: mě spíš vadí, že je na té tmavé všechno vidět - hlavně uschlé kapky. Takže po mytí následuje sušení. Dále na sluníčku se karoserie více ohřeje. Fabku jsem měl bílou a i po celodenním stání na slunci nebyl lak horký. Brácha má taky ještě 405 GLD a ty sedačky to je děs. Hrozně měkké. A vůbec celé to auto je takové laxní. Ano, řazení by mohlo být lepší. Ale když jsem viděl, jak lítá řadička u P508, tak jsem v klidu.

radim.1008: že sem tam na auta foukne vítr snížek, s tím se počítá. Po chumelení ze soboty na neděli jsem i čekal větší nadílku na autech. Aby se na nich nic neobjevilo, musel bych mít vrata, vzadu stěnu. Kdyby nebyly pod střechou, je na každém autě 8cm sněhu ;)  Jak vidíš, je tam slabá vrstvička, kterou bych měl za 10s ometenou. Dopoledne vysvitlo sluníčko a během chvíle bylo vše dole. Co je parádní, že okna nenamrznou, na auta neprší, přirozeně větrají, nepálí na ně slunce...

Odesláno

ono si nevybereš, já zase teď nadávám na světlou - bílou a do jara nadávat budu :D každopádně nej je stříbrná, nebo šedivá metla, ty jsou alespoň na oko "špínuvzdorný" :) Já měl Fabču červenou rally a ta byla taky nevděčná na čistotu....jinak sedačky ve 405 jsou prostě neskutečný, fakt to ve mně evokuje obývací pokoj s gaučem :D

jinak s tím řazením jsi mě překvapil, že je lepší...já vždycky když přesednu z koncernu do pažouta, tak mám dojem, že je řadička z gumy...

PS: jinak na 308 by moc slušely světla s čočkou :)

Odesláno

Zase na bílé jsem dobře poznal, jak jsem umyl. Na té tmavé jakmile se namočí, tak je špatně poznat umyté x neumyté místo. To vyleze při osychání. Nebo případné šmouhy.

Lepší o něco, ale FI bylo přesnější.

Jaká světla konkrétně myslíš? Jak vypadá? Ne že bych o nějaké změně uvažoval, ale ze zvědavosti :D

Odesláno

Jo tak :D  Ty se mi taky líbí, ale po xenonech jsem moc netoužil. Jeden kousek, na kterém jsem byl, je měl. Ale měl i kůži a tu jsem taky nechtěl. Škoda, že nedělali černý vnitřky obyč světel jako jsem to měl na Fabii

Odesláno

bingo, to jsou ony...popravdě jsem myslel že se dělají i halogeny s čočkou jako u faceliftu 307, alekoukám že to jsou neorigo světla :nevim U Fabky se dali vnitřky světel lehce měnit...koncern je v tomhle ohledu taková "stavebnice" :D dodělávat xeny je nesmyl...

Odesláno (upraveno)

na 308 face se dělají jenom tyto dvoje světla.. a myslím že ani neorigo nikdo nedělá... (max nějaké co si někdo udělal doma) 

černé tak stačí rozlepit a udělat si černé.. :D 

Upraveno uživatelem wojtěch
Odesláno

to je rozumný, u origo by jsi stejně nic moc s parabolama neudělal a záměna za xenony je vždycky "neschválená" + asi zbytečnej luxus za dost peněz...

Odesláno

Xenony nejsou zbytečnej luxus, svítěj podstatně lépe než obyčejné halogeny. Já jsem převážně noční jezdec, taxem moooc rád, že je mám :papa

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Po roce společného života s třistaosmou trocha bilance. Najel jsem necelých 16t km s průměrnou spotřebou 5,6/100. Většina cest jsou okresky, občas dálnice, město málokdy. U cedulí konec obce využívám často výkon ke zrychlení. Z výdajů navíc byla výměna chladiče klimy a doplnění (6t Kč) a kryt pod motor. Stále s ním rád jezdím, po roce se mi neomrzel a jízda mě baví. Ikdyž na sněhu jsem se cítil lépe s menší 206kou Je to moje první naftové auto a trochu jsem si nebyl jistý v mrazech. Ale startoval bez problemů. Společné roční výročí slavíme odděleně, toho času je Lev u doktora s bolístkou. Už jsem doma navrhoval, že nevím, jestli ho ještě budu chtít po opravě 1.gif Stejně jsem jiné v takové konfiguraci nenašel, takže nám zůstane i nadále.

Tak jsem využil čas a místo a připravil youngtimer na sezonu (kontrola, očista....)

post-9858-0-71274200-1460714359_thumb.jp

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...