Ivouš Odesláno 7. listopad 2015 Odesláno 7. listopad 2015 čau, otec má 19 let staré auto a má v chladiči v nemrznoucí kapalině olej. při studeném motoru a kapalině se olej zhlukne v malé vrstvě nahoře v kapalině.otec nechce vrážet peníze do opravy starého auta těsnění,tak říkal že si vymění nemrznoucí kapalinu (léta neměnil a chladila dobře) v chladiči.A před výměnou si ještě chladič vyčistí od oleje přípravkem Protec radiator Oil cleaner K1+K2 (2 lahvičky). dotaz:Z návodu jsem pochopil že se obě lahvičky mají do staré chladící kapaliny. postup: 1. nalít do staré nemrznoucí kapaliny v chlladiči 2. motor běžet 15 minut 3. vše vylít 4. expanzní nádobky vyčistit ručně 5. celý systém propláchnout čistou vodou 6. vypustit 7. nalít novou chladící nemrznoucí směs. A co by se stalo kdybych to udělal takhle aby se to ještě lépe vyčistilo? můj postup: 1. nechat motor běžet 15 minut 2. vypustit starou chladící kapalinu 3. nalít do chladiče čistou vodu do ní nalít nalít obě lahvičky K1+K2 4. motor nechat běžet 15 minut 5. vše vypustit 6. expanzní nádobky vyčistit ručně 7. nalít opět čistou vodu na propláchnutí 8. vypustit 9. nalít novou chladící kapalinu P.S. ! jedná se mi o to jestli čistič pro tec K1+k2 čistí,má účinky i v čisté vodě, nebo funguje jenom v nemrznoucí kapalině ! dík Citovat
ozzy56 Odesláno 7. listopad 2015 Odesláno 7. listopad 2015 podle mého názoru zbytečně investovaný čas a peníze Citovat
punkac Odesláno 7. listopad 2015 Odesláno 7. listopad 2015 jenom se zeptám k čemu to je? Když mu podfukuje těsnění a ten olej se tam objeví zase.... Nechce-li to opravovat, tak ať to nechá, jak to je Citovat
Ivouš Odesláno 7. listopad 2015 Autor Odesláno 7. listopad 2015 nechce vrážet moc peněz do opravy starýho auta,tak jenom vymění nemrznoucí kapalinu asi naposledy (ještě pár let auto říkal že mu musí vydržet jezdit) než to půjde na vrakáč. Citovat
krtek 2 Odesláno 7. listopad 2015 Odesláno 7. listopad 2015 nechajte to tak ak nechcete aby ta kyselina prezrala nieco dalsie a bude to este horsie Citovat
ozzy56 Odesláno 7. listopad 2015 Odesláno 7. listopad 2015 nechce vrážet moc peněz do opravy starýho auta,tak jenom vymění nemrznoucí kapalinu asi naposledy (ještě pár let auto říkal že mu musí vydržet jezdit) než to půjde na vrakáč. vrážet peníze do oprav nechce nikdo, nejen tvůj otec..., ale auto se neptá, zda chceš, nebo na to máš jak píše--krtek2--,nechte to tak, to čistidlo může situaci ještě zhoršit Citovat
Ivouš Odesláno 8. listopad 2015 Autor Odesláno 8. listopad 2015 díky za rady, tak se zařídím podle vašich rad a to čistidlo do chladiče dávat vůbec nebudu aby se ještě nakonec neudělal větší problém než je ,je to už přeci auto dost staré. Včera jsem procházel internet a psal tam borec o problému který píšete a radíte.měl taky starý auto a to čistidlo mu nějak narušilo chladič a musel tím měnit nový. můj postup: 1.nechám auto běžet 15 minut 2.vypustím starou kapalinu v chladiči 3. očistím trochu expanzní nádobku 4. naliji teplou vodu nebo nechám motor schládnout a naliji vodu,potom auto nechám běžet 5.minut 5. vypustím 6. naliji novou chladící kapalinu dík za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.