palino306 Odesláno 3. listopad 2015 Odesláno 3. listopad 2015 Ahojte chcem sa opytat aku nemrznucu do chladica mam dat ci cervenu alebo modru ci g11 alebo g10 alebo je to jedno teraz mam v nadobke lwn nejaku spinavu neviem urcit farbu dakujem za odpoved Citovat
ozzy56 Odesláno 3. listopad 2015 Odesláno 3. listopad 2015 když nevíš jakou chlad. kapalinu tam teď máš, tak udělej výměnu s proplachem vodou a pak dej novou naředěnou směs Citovat
Gabriel 307 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 ozzy56: máš pravdu,ale on sa pýta na konkrétnu kvapalinu akú má kúpiť-označenie Citovat
ozzy56 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 osobně dávám Fridex G48, nebo G12, nebo Glacidet z Pežotu--ty ceny jsou plusminus podobné Citovat
Gabriel 307 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 (upraveno) No vidíš aj mňa to zaujímalo niečo mi tam dal Peugeot,ale keď sme išli na Slovensko a v lete bolo veľmi teplo,tak som mal hladinu pod minimom a dolieval som destilovanú vodu.Tak ma teraz čaká výmena.(Peugeot dáva Glacidet alebo niečo svoje-originál Peugeot ?) edit: i když dá se koupit originál http://citroeny.eu/chladici-kapaliny/2732-originalni-nemrznouci-smes-citroen-peugeot-g33-2l-chladici-kapalina-psa-modrozelena-9735-k1.html Upraveno 4. listopad 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 (upraveno) ano, pežot dává origo svoji chlad. kapalinu , ale je to opravdu jedno--když se dává nová kapalina...,hlavně si název kapaliny poznamenat třeba do sešitu k autu-- (já sešit k autu mám) a pak dolívat tou stejnou kapalinou i když tu někdo psal, že se všechny kapaliny mohou míchat, tak já dolívám tím, co tam je... Upraveno 5. listopad 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
Gabriel 307 Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 Kluci,chci se zeptat jaký objem kapaliny do 1.6 16V v knize Jak na to píšou 6,2 je to tak? Koukal jsem do knihy od auta a tam jsem to nenašel vůbec. Citovat
martan01 Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 Jj neco kolem 6 litru. Ja vcera zalomil odvzdusnovaci sroubek a neco mi vilitlo ven. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 kde se nachází ten šroubek ? musí se vyndat baterka,nebo box filtru aby se dalo k tomu dostat(v jak na to píšou vyndat baterku) odesláno z Samsung Galaxy Note 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 pokud chceš měnit chlad. kapalinu, vypust spodní hadicí chladiče co půjde, pak propláchni několikrát vodou systém i chladič (ideál je hadicí, počítej s tím, že i ta proplachová voda v motoru zbyde, všechno nevypustíš), pak dej hadici zpátky a dolívej JEN nemrznoucí kapalinu, odvzdušnuj jen na hadici topení (za motorem) a bude to OK, šroub na termostatu nepovoluj, jde to zpravidla i bez něj, stačí ,když budeš mít připraveno 3 litry chlad. kapaliny Citovat
martan01 Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 (upraveno) Staci vyndat filtr box . Medeny skoubek imbus na tele domecku pro termostat. Bez vyndani filtru jse tam nedostanes. A topeni jse odvzdusnuje na gumove hadici , ta je zkryta na cele za klapkou sani. Upraveno 16. listopad 2015 uživatelem martan01 Citovat
Gabriel 307 Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 (upraveno) pokud chceš měnit chlad. kapalinu, vypust spodní hadicí chladiče co půjde, pak propláchni několikrát vodou systém i chladič (ideál je hadicí, počítej s tím, že i ta proplachová voda v motoru zbyde, všechno nevypustíš), pak dej hadici zpátky a dolívej JEN nemrznoucí kapalinu, odvzdušnuj jen na hadici topení (za motorem) a bude to OK, šroub na termostatu nepovoluj, jde to zpravidla i bez něj, stačí ,když budeš mít připraveno 3 litry chlad. kapalinyAno chci měnit chladícu kapalinu a zvažuji že si to udělám sám a nedám to do servisu(nic na tom není).Můj problém je "jenom" to,že to budu dělat asi na parkovišti a nemám to kam vypustit a nemám to jak propláchnout maximálně tam dám destilku jak proplach což je skoro k ničemu ) edit: tak už to mám kam vypustit v práci jsem vzal kanystr na aceton(20kg) vzal jsem ho flexou a hned je nádoba na vypuštění oleje,nebo chladící kapaliny. . . výška 12,5 cm objem cca 10L odesláno z Samsung Galaxy Note 4 Upraveno 17. listopad 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
Gabriel 307 Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 (upraveno) tak jsem zjistil,že v autě mám chladící kapalinu Peugeot OEM kód 9735 K4(koukal jsem na fakturu z Peugeotu) . . . umí někdo zjistit specifikaci-normu http://citroeny.eu/chladici-kapaliny/1893-originalni-nemrznouci-smes-citroen-peugeot-g33-1l-chladici-kapalina-psa-modrozelena-9735k4.html co koupit na výměnu ? edit: nebo to moc řeším a mám tam dát modrého Sherona Upraveno 18. listopad 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 no když teď víš co tam je, koupil bych litr v pežotu podle OEM a dolil chlad. kapalina se má měnit po 5 letech... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 (upraveno) nevýhoda toho je,že když nastane situace jako teď v létě,že to bylo dost pod minimum tak jsem dolil destilku a pak musím jenom do Peugeotu. . . nejraději bych něco co koupím někde na pumpě a můžu si do vyměnit sám (tady mají modrý SHERON G48 nebo růžový Maxi D ) edit: nevím jestli ubyla kvůli tomu,že byli takové vedra-jinak nemizí Upraveno 18. listopad 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 tak dej potom G48--ten je myslím na 3 roky, nebo G12--ta je na 5 let Citovat
Gabriel 307 Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 (upraveno) děkuji všem zúčastněným,vaše rady se mi do budoucna na 100% hodí šel jsem do auta,změřil jsem svým hustoměrem ještě jednou chladící kapalinu(minule jsem ji měřil a nedali se odečíst hodnoty tak jsem to zkusil znova),teď byl výsledek stejný pak jsem "proměřil" čistou destilku abych viděl co bude ukazovat ten plovák nakonec jsem autem zajel do dvou servisů ať mi proměří kapalinu měřili to http://www.tipa.eu/cz/refraktometr-na-mereni-provoznich-kapalin-automobilu/d-122197/ v jednom servisu naměřili přes -50°C a v druhém přes -40°C nevím co tam nalil Peugeot (vlastně vím) a v jaké koncentraci - ja jsem tam v létě dolil možná víc jak 0,5L destilky tímto se tak trochu všem "omlouvám" Upraveno 18. listopad 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 ten odkaz funguje na stejnem principu jak cukromer pri zjistovani sladkosti vinneho mostucim lepsi tim vic to na sklicku vylezejednou sem to skousel i osobne Citovat
martan01 Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 Jakou provozni teplotu vam ukazuje vase vozidlo 1,6 16v. Dekuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.