Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte chcem sa opytat aku nemrznucu do chladica mam dat ci cervenu alebo modru ci g11 alebo g10 alebo je to jedno teraz mam v nadobke lwn nejaku spinavu neviem urcit farbu dakujem za odpoved :)

Odesláno (upraveno)

No vidíš aj mňa to zaujímalo  :papa  :super  ;)  niečo mi tam dal Peugeot,ale keď sme išli na Slovensko a v lete bolo veľmi teplo,tak som mal hladinu pod minimom a dolieval som destilovanú vodu.Tak ma teraz čaká výmena.(Peugeot dáva Glacidet alebo niečo svoje-originál Peugeot ?)

edit: i když dá se koupit originál http://citroeny.eu/chladici-kapaliny/2732-originalni-nemrznouci-smes-citroen-peugeot-g33-2l-chladici-kapalina-psa-modrozelena-9735-k1.html

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odesláno (upraveno)

ano, pežot dává origo svoji chlad. kapalinu , ale je to opravdu jedno--když se dává nová kapalina...,hlavně si název kapaliny  poznamenat třeba do sešitu k autu-- (já sešit k autu mám) :)  a pak dolívat tou stejnou kapalinou :papa

i když tu někdo psal, že se všechny kapaliny mohou míchat, tak já dolívám tím, co tam je...

Upraveno uživatelem ozzy56
  • O 2 týdny později...
Odesláno

pokud chceš měnit chlad. kapalinu, vypust spodní hadicí chladiče co půjde, pak propláchni několikrát vodou systém i chladič (ideál je hadicí, počítej s tím, že i ta proplachová voda v motoru zbyde, všechno nevypustíš), pak dej hadici zpátky a dolívej JEN nemrznoucí kapalinu, odvzdušnuj jen na hadici topení (za motorem) a bude to OK,  šroub na termostatu nepovoluj, jde to zpravidla i bez něj, stačí ,když budeš mít připraveno 3 litry chlad. kapaliny

Odesláno (upraveno)

Staci vyndat filtr box . Medeny skoubek imbus na tele domecku pro termostat.

Bez vyndani filtru jse tam nedostanes. A topeni jse odvzdusnuje na gumove hadici , ta je zkryta na cele za klapkou sani.

Upraveno uživatelem martan01
Odesláno (upraveno)

pokud chceš měnit chlad. kapalinu, vypust spodní hadicí chladiče co půjde, pak propláchni několikrát vodou systém i chladič (ideál je hadicí, počítej s tím, že i ta proplachová voda v motoru zbyde, všechno nevypustíš), pak dej hadici zpátky a dolívej JEN nemrznoucí kapalinu, odvzdušnuj jen na hadici topení (za motorem) a bude to OK, šroub na termostatu nepovoluj, jde to zpravidla i bez něj, stačí ,když budeš mít připraveno 3 litry chlad. kapaliny

Ano chci měnit chladícu kapalinu ;) a zvažuji že si to udělám sám a nedám to do servisu(nic na tom není).Můj problém je "jenom" to,že to budu dělat asi na parkovišti a nemám to kam vypustit a nemám to jak propláchnout :( maximálně tam dám destilku jak proplach :( což je :myslim skoro k ničemu )

edit: tak už to mám kam vypustit ;) v práci jsem vzal kanystr na aceton(20kg) vzal jsem ho flexou a hned je nádoba na vypuštění oleje,nebo chladící kapaliny. . . výška 12,5 cm objem cca 10L ;)

odesláno z Samsung Galaxy Note 4

post-21598-0-30601700-1447784462_thumb.j

Odesláno (upraveno)

tak jsem zjistil,že v autě mám chladící kapalinu Peugeot OEM kód 9735 K4(koukal jsem na fakturu z Peugeotu)  . . .  umí někdo zjistit specifikaci-normu

http://citroeny.eu/chladici-kapaliny/1893-originalni-nemrznouci-smes-citroen-peugeot-g33-1l-chladici-kapalina-psa-modrozelena-9735k4.html

co koupit na výměnu ?

edit: nebo to moc řeším  :myslim  a mám tam dát modrého Sherona

Odesláno (upraveno)

nevýhoda toho je,že když nastane situace jako teď v létě,že to bylo dost pod minimum tak jsem dolil destilku a pak musím jenom do Peugeotu. . .  nejraději bych něco co koupím někde na pumpě a můžu si do vyměnit sám  (tady mají modrý SHERON G48 nebo růžový Maxi D )

edit: nevím jestli ubyla kvůli tomu,že byli takové vedra-jinak nemizí

Odesláno (upraveno)

děkuji všem zúčastněným,vaše rady se mi do budoucna na 100% hodí ;):papa

šel jsem do auta,změřil jsem svým hustoměrem ještě jednou chladící kapalinu(minule jsem ji měřil a nedali se odečíst hodnoty tak jsem to zkusil znova),teď byl výsledek stejný :( pak jsem "proměřil" čistou destilku abych viděl co bude ukazovat ten plovák :myslim  nakonec jsem autem  zajel do dvou servisů ať mi proměří kapalinu  :mad:  měřili to http://www.tipa.eu/cz/refraktometr-na-mereni-provoznich-kapalin-automobilu/d-122197/  v jednom servisu naměřili přes -50°C a v druhém přes -40°C nevím co tam nalil Peugeot (vlastně vím) a v jaké koncentraci - ja jsem tam v létě dolil možná víc jak 0,5L destilky

tímto se tak trochu všem "omlouvám"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...