Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ne. Jen do zatáček nebo když třeba při couvání nebo někdy při rozjezdu a při prudsim brzdění. Ale při pomalé jízdě do zatáček nebo vyjíždění to dělá vždy.

Odesláno (upraveno)

pokial to krupe to bude len cap s loziskom  tipujem horne ulozenie tlmica ako tu uz odznelo  su tam loziska ked ja to mal rozsypane tak som mal tiez priecku volantu nakrivo sice to bolo zavesenie na 406  mcpherson ale to vase ulozenie ma tiez lozisko

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

na obrazku je to z dvoch kusov a popis je lozisko horneho ulozenia  

5038 E5

popis ulozenia Držák je zodpovědný za zmírnění vibrací vozidla v důsledku nerovnosti na silnici. Tlumič je umístěn axiálně uvnitř vzpěry a slouží jako vodící prvek. Vrchol tyče tlumiče prochází miskou tlumiče, který je zakotven v gumovém pouzdře. Ložisko umožňuje otáčení tlumiče společně s koly, ale také tlumí prohnutí tlumiče. Vnější známky opotřebení ložiska je špatná funkce posilovače řízení, rušivý hluk při průjezdu zatáček a nerovností, nestabilní provoz, a vibrace přenášené do volantu. Jízda s nefunkčními ložisky představuje vážné bezpečnostní riziko. Magnum Technology se zaměřuje na výrobu tlumičů a částí zavěšení a montáže. Splňuje normy zavedené Národním institutem pro automobilový průmysl a spolupracuje s Ústavem silniční dopravy a Technické univerzity ve Varšavě v oblasti bezpečnosti a kvality svých produktů.

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Tohle je ale na auta, kde se tlumič otáčí. Jak se podívám na obrázek uložení na 407, tak tam žádné ložisko nevidím. Pouze misku a gumu.

Odesláno

Asi bych napřed zjistil jak to horní uložení vypadá. Když se podíváš  na náhradní díly, tak najdeš hned několik typů horního uložení, jsou s ložiskem i bez, takže bez prohlídky co tam vlastně je to nelze určit. V servboxu je jen typ bez ložiska, ale prodává se několik různých typů, třeba na autorozvody. cz. Pro tvoji motorizaci jsou tam obě možnosti.

Odesláno

Myslím, že tam mají chybu v popisu, protože to ložisko je tam naprosto k ničemu. Taky se mi hodně krát stalo, že nabízejí díly na více typů na jedné stránce. Ale já jsem si zjistil, že když mi měnili tlumiče, tak to uložení mi neměnili. Nechce se mi sice veritvěřit, že to dělá tohle, když se tlumič neotáčí, ale u tohohle auta mě už asi nic nepřekvapí.

Odesláno

Ještě mám teorii, jestli při výměně spodních čepů nepoškodili nějak těhlice. Ale to by museli obě najednou. A netuším jak to zjistit, protože všude kde jsem nechal auto kontrolovat, tak vše pevné a ok.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím

mám stejný problém, jako autor tématu, hlavně při zatáčení do leva, se od pravé strany ozývají divné zvuky. Spodní čep mám KO, ten jde na výměnu a opravdu to vypadá na uložení tlumiče :-(

Ahoj

Tak to byl pouze spodní čep, uložení tlumiče OK, a už to nevrže  :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...