rhinos Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 mel jsem neco podobneho.Delalo to jen pri male rychlosti...takze treba kdyz jsem odjizdel z parkoviste,nebo pri odbocovani...byly to kulove cepy Citovat
maxx3 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 Ne. Jen do zatáček nebo když třeba při couvání nebo někdy při rozjezdu a při prudsim brzdění. Ale při pomalé jízdě do zatáček nebo vyjíždění to dělá vždy. Citovat
maxx3 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 Rhinos:Kulové nebo spodní čepy? Já jsem vyměnil oboje, spodní už dvakrát za poslední 2 roky a dělá to pořád. Citovat
rhinos Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 jo tak to nevim...musel bych se podivat na fakturu... Citovat
krtek 2 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 (upraveno) pokial to krupe to bude len cap s loziskom tipujem horne ulozenie tlmica ako tu uz odznelo su tam loziska ked ja to mal rozsypane tak som mal tiez priecku volantu nakrivo sice to bolo zavesenie na 406 mcpherson ale to vase ulozenie ma tiez lozisko Upraveno 4. listopad 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
maxx3 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 Nejsem si jistý, jestli tam je vůbec ložisko, když se tlumič neotáčí. Mám dojem, že tam je pouze nějaký silenblok a miska. Citovat
krtek 2 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 (upraveno) na obrazku je to z dvoch kusov a popis je lozisko horneho ulozenia 5038 E5 popis ulozenia Držák je zodpovědný za zmírnění vibrací vozidla v důsledku nerovnosti na silnici. Tlumič je umístěn axiálně uvnitř vzpěry a slouží jako vodící prvek. Vrchol tyče tlumiče prochází miskou tlumiče, který je zakotven v gumovém pouzdře. Ložisko umožňuje otáčení tlumiče společně s koly, ale také tlumí prohnutí tlumiče. Vnější známky opotřebení ložiska je špatná funkce posilovače řízení, rušivý hluk při průjezdu zatáček a nerovností, nestabilní provoz, a vibrace přenášené do volantu. Jízda s nefunkčními ložisky představuje vážné bezpečnostní riziko. Magnum Technology se zaměřuje na výrobu tlumičů a částí zavěšení a montáže. Splňuje normy zavedené Národním institutem pro automobilový průmysl a spolupracuje s Ústavem silniční dopravy a Technické univerzity ve Varšavě v oblasti bezpečnosti a kvality svých produktů. Upraveno 4. listopad 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
maxx3 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 Tohle je ale na auta, kde se tlumič otáčí. Jak se podívám na obrázek uložení na 407, tak tam žádné ložisko nevidím. Pouze misku a gumu. Citovat
Guest Sale Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 Asi bych napřed zjistil jak to horní uložení vypadá. Když se podíváš na náhradní díly, tak najdeš hned několik typů horního uložení, jsou s ložiskem i bez, takže bez prohlídky co tam vlastně je to nelze určit. V servboxu je jen typ bez ložiska, ale prodává se několik různých typů, třeba na autorozvody. cz. Pro tvoji motorizaci jsou tam obě možnosti. Citovat
maxx3 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 Myslím, že tam mají chybu v popisu, protože to ložisko je tam naprosto k ničemu. Taky se mi hodně krát stalo, že nabízejí díly na více typů na jedné stránce. Ale já jsem si zjistil, že když mi měnili tlumiče, tak to uložení mi neměnili. Nechce se mi sice veritvěřit, že to dělá tohle, když se tlumič neotáčí, ale u tohohle auta mě už asi nic nepřekvapí. Citovat
maxx3 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 Ještě mám teorii, jestli při výměně spodních čepů nepoškodili nějak těhlice. Ale to by museli obě najednou. A netuším jak to zjistit, protože všude kde jsem nechal auto kontrolovat, tak vše pevné a ok. Citovat
Balu1989 Odesláno 23. listopad 2015 Odesláno 23. listopad 2015 Zdravím mám stejný problém, jako autor tématu, hlavně při zatáčení do leva, se od pravé strany ozývají divné zvuky. Spodní čep mám KO, ten jde na výměnu a opravdu to vypadá na uložení tlumiče :-( Ahoj Tak to byl pouze spodní čep, uložení tlumiče OK, a už to nevrže Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.