Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Účinnost origo xenonů 407SW

Recommended Posts

Odesláno

onzik88--pošli nějake foto jak to sviti v noci at vidíme rozdil mezi OSRAM Nightbreaker unlimited D2S a CB Intense 5500K ale s životností to nebude nic moc oproti originalu 8let a sviti pořad stejně,,ale  cb intense  nebo nb unlimited píšou cca 2 roky životnost

Odesláno

Záleží jak moc svítíte, pokud používáte xenony jako denní svícení, což osobně považuju za volovinu, tak je jasné, že dlouho nevydrží. Mám už skoro 2 roky CB intense a svítí jako nové, ale přes den jedu na ledkové denní svícení... 

Odesláno

Mám sice 307SW, ale xenony na denní svícení. Nyní začínám subjektivně pociťovat, že by mohly svítit lépe. Mají 7,5 roku a 105tis. km Zkusím se doptat, zda by to šlo nějak ppřeměřit a říct dobrý/vyměnit. Jezdím převážně v noci/za tmy :papa

Odesláno

Fotky zkusím dát :) Jinak DRL by se mi líbilo, ale něco elegantního....:)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak kolegové, po delší odmlce se vracím k tomuhle vláknu abych ho trochu oživil a něčím přispěl... :)

Nedalo mi to spát proč to nesvítí podle mojí libosti a po nějaké době googlení mě napadlo, že opět rozeberu světla a  podívám se, jak vypadají paraboly světel a čočky...výsledek přikládám ve fotkách.

Obě paraboly mají najeto cca 300tk, pravá je vyžahnutá více, pocitově však svítí mín levé světlo. Porce kilometrů je to slušná, ale od kamaráda jsem měl rozdělanou parabolu ze světla, co mělo najeto cca 150tk a nebyla o moc v lepším stavu. V podstatě celý problém s malou svítivostí je tady v těch vypálených parabolách ( malá aktivní odrazová plocha ). Můj osobní názor je ten, že mít xenony v autě, okamžitě dám denní svícení at se to zbytečně nevypaluje a komplikovaně pak nerepasuje.

Pokud mi auto zůstane, tak si nechám paraboly opět pokovit a nainstaluju denní svícení ať výbojky netrpí. Moje paraboly nejsou poškožené, takže se dají v pohodě pokovit, ale pokud je parabola už protavená (dost často co jsem se dočetl) tak už je to horší. Z informací co jsem si sehnal, se dá pokovení obou parabol udělat kolem 2000-2500,-Kč

A co se týká krycího skla, tak rozleštění není taky správnou cestou ( pokud není brutálně zažloutlá, což není můj případ,  viz foto. 3)  jelikož se jedná čistě o ochranou vrstvu samotného světla, takže to plní v podstatě estetickou funkci. 

Jinak pokud se do takového paraboly dá nová výbojka, tak paradoxně urychlí destrukci jak paraboly, tak i výbojky protože více pálí a výbojka taky dřív odejde :-( 

Věřím tomu, že nejsem jediný kdo řeší slabou učinnost xenonů, a pokud tuhle opravu pokovení nebudu řešit já, ale někdo z Vás, tak zkuste přispět, jak moc to pomohlo :)

post-41849-0-64282000-1447501105_thumb.j

post-41849-0-08502500-1447501143_thumb.j

post-41849-0-78963300-1447501748_thumb.j

Odesláno

Ten plech, je dle mého názoru, asi na omezení výšky osvitu aby to neoslnovalo. Nebo že by GB verze? Nechci lhát, jen mi to tak příjde...

Čočky jsou cajk, nejsou zakalené ani oškrábané...

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

To by mě celkem zajímalo. Potřebuju drobet naladit světla. Konkretně dálkové. Asi jen levé... když je mlha, tak by chtělo malinko doleva a dolu... Jinak OSRAM CB jsou objednaný :) Tak snad přijdou brzo. Pak sem dám rozdíl v noci

• O 4 týdny později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Pokud by měl někdo zájem objednávat ty D2S CB tak mohu doporučit tohoto prodejce: http://www.aliexpress.com/store/1875080

Důvod doporučení je jednoduchej. Celkem rychlé dodání (cca 30dnů) a to hlavní je, že zásilka nejde z Číny, ale z Holandska. O to míň se bojim že půjde o nějakou čínskou repliku.

• O 2 týdny později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Dnes nomontovány coolblue a můžu říct že to svítí opravdu super! Foto mám jen čočky jelikož mobilem se to v noci moc nepodařilo vyfotit..

Jinak ty parkovačky jsou taky Osram CB a ty teda baru světla co píšou nemaj.

post-21906-0-45166700-1451151883_thumb.j

post-21906-0-23200800-1451151915_thumb.j

Upraveno uživatelem Chozeluizskuner
Odesláno

Mám sice 307SW, ale xenony na denní svícení. Nyní začínám subjektivně pociťovat, že by mohly svítit lépe. Mají 7,5 roku a 105tis. km Zkusím se doptat, zda by to šlo nějak ppřeměřit a říct dobrý/vyměnit. Jezdím převážně v noci/za tmy :papa

Ja mel dojem ze se na 307mi xenony nedavali, mas origo nebo dodelavany? Jak si vyresil nastavovani vejsku ? automat? nebo porad musis motat koleckem?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...