turboturek Odesláno 13. září 2015 Odesláno 13. září 2015 Ahoj všichni. v pátek se mi rozsvítila najednou "kontrolka špatné funkce katalyzátoru",nebo co je.Taková ta ponorka ... Také při vyšších otáčkách je v kabině cítit benzín,nebo něco takového ... Auto mám 2 týdny,najeto by mělo mít cca 174tis.Když sem dnes koukal do motoru,tak mi přišlo,že tam něco evidentně chybí.je to v řadě jak jsou svíčky,tak zleva doprava(proti směru jízdy) Je v pravo na kraji najednou "díra".na fotkách co sem našel bohužel nejsem schopnej rozeznat co by tam mělo být. Přikládám svoje fotky,kde je to docela pěkně vidět.Kdyby se našel někdo kdo by věděl co tam není,byl bych vděčen ... Citovat
Guest StibTo Odesláno 13. září 2015 Odesláno 13. září 2015 Neni to vystup chladici kapaliny z motoru zpet do chladice ?? Citovat
turboturek Odesláno 13. září 2015 Autor Odesláno 13. září 2015 Hele fakt nevim,s autem se teprv seznamuji.Motor jde pořád stejně,žádná kapalina se neztrácí.Od tý hlášky,že je něco špatně sem s tím ujel asi 190km(byli jsme na víkend pryč) a auto jede,startuje normálně.Nebejt tý rozsvícený kontrolky a zápachu při ostřejší jízdě(není nijak silnej,ale cítit to je) tak by člověk neřekl že tomu něco je.... Až půjdeš kolem svýho,mohl by ses mrknou,připadně hodit fotku co by tam mělo být? Please ... Citovat
Guest StibTo Odesláno 13. září 2015 Odesláno 13. září 2015 Hm, tak to tam mám taky ... díra jak do pr**** Citovat
turboturek Odesláno 13. září 2015 Autor Odesláno 13. září 2015 tak to ti gratuluji .... Takže by to mělo být cajk,problém tedy asi bude jinde .... Ale máš to nějaké čistší než já .... Citovat
Guest StibTo Odesláno 13. září 2015 Odesláno 13. září 2015 tak já mám motor celkově docela napucovanej ... ale tohle místo jsem rozhodně teda nečistil Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. září 2015 Odesláno 13. září 2015 v klidu hosi, mam to taky prazdny nikam to nevede..... tohle by ti prece dle zdraveho selskeho rozumu muselo svitit hend pri koupi, nebo snad myslis, ze ti to odmontovala nejaka kuna?????? Citovat
turboturek Odesláno 13. září 2015 Autor Odesláno 13. září 2015 No jasný,ale když máš něco chvíli,tak si ještě trochu vyplašenej ze všeho ... Spíš mě to překvapilo,otevřu kapotu a tam tohle.Potřeboval sem se ujistit,že ta díra tam je v pořádku. Takže dík za info. Citovat
Guest StibTo Odesláno 13. září 2015 Odesláno 13. září 2015 Asi je to v poradku jezdi mi to bez problemu a dira tam je Citovat
turboturek Odesláno 14. září 2015 Autor Odesláno 14. září 2015 Tak uvidíme.Po servisu (snad tento týden) napíšu co s tím je a jak se to vyřeší(lo). Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. září 2015 Odesláno 14. září 2015 No jsem zvedav na ten benzin, co pises, ze je citit. 407 2,2 nema palivovy filtr, jen sitko v nadrzi. Tak leda, ze by Ti to nekde nad nadrzi netesnilo, nebo pak netesnost kdekoliv na palivovem vedeni... Citovat
John_Ice Odesláno 15. září 2015 Odesláno 15. září 2015 (upraveno) nevím, nejsem odborník.... když je v hajzlu kaťák, tak se přes dia smaže hláška a vydrží to bez hlášky kolem 200km...potom ti to hodí hlášku. Jelikož mám i RT3 tak mi to vyplivlo i tam...chyba emisního systému, no a po smazání jsem chyby zase ok a zase po ujetí 200km hláška, takže jsem tam dal kaťák a bylo to fuč. Takže může být problém tam (kat,lam.sondy). Hoď to na dia ... Upraveno 15. září 2015 uživatelem John_Ice Citovat
turboturek Odesláno 15. září 2015 Autor Odesláno 15. září 2015 Taky si myslím,potom co nad tím přemýšlým a pročítám co se dá,že by to mohla být tahle varianta.Protože jinak je vše ok .... Na dia to půjde,jen čekám až bude ready můj mechnik.(je to machr,ale je po těžké nemoci a pořád se z toho vylízává).Do Peugeota se mi s tím zatím nechce ... jinak kat si dával origo? Citovat
John_Ice Odesláno 15. září 2015 Odesláno 15. září 2015 ne,oni origoš neprodávaj,alespoň v té době co jsem to řešil (2010) viz i moje vlákno o 407....nabídli mi celej výfukový komplet za 30k.je to jeden díl...třeba se doba změnila. potom jsem měl v papírech euro3, ale ve výpisu euro4,tak jsem tam dal kat na euro4...nedávej tam jen podle výkonu,to udělal godzlla01 a měl problémy, stále mu to hlásilo...já mám už 100k km klid. Citovat
turboturek Odesláno 15. září 2015 Autor Odesláno 15. září 2015 uf,sem se prokousal tím tvojim vláknem ... Jen pro zajímavost: nevíte někdo jestli by mohli být shodné výfukové díly na 607 a 407.Protože na 407 toho moc ve 2,2 není.Spíš to všude vyhazuje 607ku.Konkrétně třeba ten kat by mohl být,co? johne,kde ty si ho nakonec sehnal? Citovat
Guest StibTo Odesláno 15. září 2015 Odesláno 15. září 2015 Ty hele jen tak ze zvědavosti nekupoval jsi ode mě loni sedmnáctky plecháče ? Já jen že to taky byla 407 s 2,2 a i barva by seděla. Hehe. Citovat
turboturek Odesláno 16. září 2015 Autor Odesláno 16. září 2015 Ahoj.Hele nekupoval.My doteď měli 406ku.Tohle máme od konce srpna. Citovat
John_Ice Odesláno 16. září 2015 Odesláno 16. září 2015 (upraveno) Tyll z Nebovid, ale co vím tak je vlastně i v Praze, když vidím že jsi z Práglu, ale nevím jaký tam jsou lidi, tady to se mnou hodinu ženská řešila. Ochota sama.Vyndali ho a zjistili, že je opravdu úplně prázdnej, takže se mohlo stát, že to vlítlo do toho rezonátu nebo tlumiče, jak je kolmo od trubky. Ale to jsem neřešil. Ale stoupla mi potom spotřeba... Ty díly, co s nimi jako myslíš? Podle mě by mělo být stejnej kat, či tlumič nebo rezonátor, a určitě i úchyty, ale samotné potrubí nevím... Ale nevím jak to je se 116kw vs 120kw. Já mám motor co vlastně byl jak v 406 tak i v 607, ale 120Kw dávali myslím jen do 407 (od 6/2005 jsem to už zapomněl je to už pár roků co jsem prolezl každé vlákno všude na webu). taky ten popis motoru o mé 407 jsem někde zkopčil, to se dalo určitě poznat Upraveno 16. září 2015 uživatelem John_Ice Citovat
turboturek Odesláno 16. září 2015 Autor Odesláno 16. září 2015 Přesně sem myslel: kat,tlumič a pod .... potrubí je mi jasný,že by mohlo být jiné. Já mám 116kw. Uvidim co nám řekne dia,ale na firmu určitě mrknu. Díky za info. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.