Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím lidi

Dnes se mi stala taká nepříjemnost.

Mám peugeot 407 1,6HDi diesel mám tam najeto přes 230tisíc km

Chtěl jsem vyjet z parkoviště najel jsem na retardér měl jsem sešlápnutou spojku uslyšel jsem z kapoty jak by se něco zlomilo nebo urvalo a začal písklavý zvuk a sekl se mi spojkový pedál na podlaze. nohou jsem ho vytlačil nahoru a pískal pořád. když jsem ji jemně sešlápl tak to přestalo na pár sekund a pak zase. Po chvilce nešlo ani zařadit žádná rychlost a zvuk byl více hlasitý. Po otevření kapoty jsem cítil jak by se něco spálilo nebo pekl plast s gumou či něco takového. Všimnul jsem si oleje někde u potrubí od turba co je připojené k motoru vůbec se v tom nevyznám.  jak se motor ochladil nastartoval jsem znova a po chvilce mi začal dým z kapoty a nešlo zařadit rychlost. Nevíte zda to bude v hájí jen spojkové ložisko nebo nějak víc v háji.

Díky moc za radu

Odesláno

Jakože celá spojková sada?? nebo spojková lamela,setrvačník či spojková sada kukal jsem,že jsou docela pálky za to,ale hodně záleží co v tom asi vše je ceny se i liši dost tak nevím co je nejlepší jako značka cena kvalita. budu muset první auto nějak dostat pryč z místa kde se mi to stalo.

Odesláno

nech to rozebrat, nějaká kravina to podle tvého popisu nebude, jinak se mění vždy celá spojk. sada plus setrvačník (u něj je to na posouzení, ale pokud má za sebou 230 tisíc, tak výměna)

napiš pak, co to přesně bylo

Odesláno (upraveno)

Jojo jen to budu muset nějak dostat z Olomouce do Ostravy mám kámoše co dělal u peugeotu tak mi říkal,že by to mělo bejt ložisko,ale pak už to nešlo vůbec. Tak jsem zvědav co to bude. No mám tam nalítano něco přes 230 nebo něco kolem už nevím přesně. setrvačnik mi občas udělal takový zvuk když jsem měl sešlápnutou spojku takže asi bude taky potřeba vyměnit. koukám,že jsou ty sady různě cenově. Ani nevím zda se s tím bude moc jet na neutrál. Bojím se,abych tam nezavařil ještě něco víc. Když to je proražené tak nějak spravit jedině novým kusem té spojkové sady? :) určitě se pak podělím o to co to bylo.

Upraveno uživatelem King-Cooper
Odesláno

spojku uz na tom nemackaj v ziadnom pripade pretoze ak to predralo pritlacak(pravdepodobne) tak teraz budes tlacit priamo na kluku a mozes poskokodit axialy(loziska) na nej kluka sa posunie a zablokuje uz som videl takyto pripad 

Odesláno (upraveno)

neriskoval by som osobne  a odtiahol to do najblizsieho servisu kde by ma nezodrali mozno je to plany poplach ale ak to fakt  prezralo pritlacak  narobis len skody 

prvy den to rozoberu objednaju diely na druhy den poskladaju a beries auto prec ak tam nebude viac komplikacii

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Jojo koukal jsem na nej jen nevim jak bude cenovea zda to tam nejak neodbydou. Jinak by mi to udelal znamy. Jen je problem to dostat do Ostravy odtah bude kolem 3k pocitam tak to mi vyjde asi i servis na stejno. Uvidim jak mam ppjistku zda mam odtah nejaky v pojstce

Odesláno

ten Zábřeh je tu chválený, jak za cenu, tak kvalitu práce...,dal bych to tam, ušetřil za odtah do OVA a pak si pro auto přijel vláčkem (busem)

ale je to tvoje auto ;)

Odesláno

Tak jsem to vcera odtlacili z olomouce do ostravy prijeli pro me s feliciou:-D tak jsme to za 2hod zvladli:) mam to u servisaka tak cekam na verdikt ale je to co jste psali nejspise jen se uvidi zda jeste neco dalsiho nebo ne:). Omlouvam se za hacky carky pisu z mobilu:)

Odesláno

Ted jsem resil s mechanikem jeste mi da echo zda mi to neznicilo aj prevodovku tak doufam,ze ne. Ale odrovnany mam i starter mi asi pri tom vse setrvacnik nebo co grachlo do toho startera a praskl ten kovovy ram u te otacejici stopky co z toho vyleza. Se v tom vubec nevyznam:) tak se jen modlim,aby byla prevodovka v poradku pocitam opravu na 20tisic:) pokud i prevodovka tak pekny jezisek:-D

Odesláno (upraveno)

Jojo na jedne strane couha takovy kovovy nebo co to je za slitina taky kryt co kryje nejakou tycku s kolcem ozubenym nebo tak a to se zlomilo prej je to cas u ktereje ten setrvacnik nebo nejak takhle rad bych rekl odborny nazev casti ale neznam ho:) je to jakoby pouzdro co kryje nejakou cast :) tak jsem zvedav na to lozisko. Se chci pak na to podivat jak to prorvalo pokud budu mit fotky vlozil bych je tu

Upraveno uživatelem King-Cooper
Odesláno

ano,ano přesně to je ono. Tak to se mi celé zlomilo tak asi kupit nový starter. :D viděl jsem ty ceny tak mě omylo málem. :) teďkom jenom čekám na hovor až mi sdělí zda je v hájí i převodovka nebo ne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...