King-Cooper Odesláno 5. září 2015 Odesláno 5. září 2015 Zdravím lidi Dnes se mi stala taká nepříjemnost. Mám peugeot 407 1,6HDi diesel mám tam najeto přes 230tisíc km Chtěl jsem vyjet z parkoviště najel jsem na retardér měl jsem sešlápnutou spojku uslyšel jsem z kapoty jak by se něco zlomilo nebo urvalo a začal písklavý zvuk a sekl se mi spojkový pedál na podlaze. nohou jsem ho vytlačil nahoru a pískal pořád. když jsem ji jemně sešlápl tak to přestalo na pár sekund a pak zase. Po chvilce nešlo ani zařadit žádná rychlost a zvuk byl více hlasitý. Po otevření kapoty jsem cítil jak by se něco spálilo nebo pekl plast s gumou či něco takového. Všimnul jsem si oleje někde u potrubí od turba co je připojené k motoru vůbec se v tom nevyznám. jak se motor ochladil nastartoval jsem znova a po chvilce mi začal dým z kapoty a nešlo zařadit rychlost. Nevíte zda to bude v hájí jen spojkové ložisko nebo nějak víc v háji. Díky moc za radu Citovat
ozzy56 Odesláno 5. září 2015 Odesláno 5. září 2015 protlačené ložisko do přítlačáku , takže nová spojka Citovat
King-Cooper Odesláno 5. září 2015 Autor Odesláno 5. září 2015 Jakože celá spojková sada?? nebo spojková lamela,setrvačník či spojková sada kukal jsem,že jsou docela pálky za to,ale hodně záleží co v tom asi vše je ceny se i liši dost tak nevím co je nejlepší jako značka cena kvalita. budu muset první auto nějak dostat pryč z místa kde se mi to stalo. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. září 2015 Odesláno 5. září 2015 nech to rozebrat, nějaká kravina to podle tvého popisu nebude, jinak se mění vždy celá spojk. sada plus setrvačník (u něj je to na posouzení, ale pokud má za sebou 230 tisíc, tak výměna) napiš pak, co to přesně bylo Citovat
King-Cooper Odesláno 5. září 2015 Autor Odesláno 5. září 2015 (upraveno) Jojo jen to budu muset nějak dostat z Olomouce do Ostravy mám kámoše co dělal u peugeotu tak mi říkal,že by to mělo bejt ložisko,ale pak už to nešlo vůbec. Tak jsem zvědav co to bude. No mám tam nalítano něco přes 230 nebo něco kolem už nevím přesně. setrvačnik mi občas udělal takový zvuk když jsem měl sešlápnutou spojku takže asi bude taky potřeba vyměnit. koukám,že jsou ty sady různě cenově. Ani nevím zda se s tím bude moc jet na neutrál. Bojím se,abych tam nezavařil ještě něco víc. Když to je proražené tak nějak spravit jedině novým kusem té spojkové sady? určitě se pak podělím o to co to bylo. Upraveno 5. září 2015 uživatelem King-Cooper Citovat
krtek 2 Odesláno 5. září 2015 Odesláno 5. září 2015 spojku uz na tom nemackaj v ziadnom pripade pretoze ak to predralo pritlacak(pravdepodobne) tak teraz budes tlacit priamo na kluku a mozes poskokodit axialy(loziska) na nej kluka sa posunie a zablokuje uz som videl takyto pripad Citovat
King-Cooper Odesláno 5. září 2015 Autor Odesláno 5. září 2015 takže nejlépe už s tím nejezdit Citovat
krtek 2 Odesláno 5. září 2015 Odesláno 5. září 2015 (upraveno) neriskoval by som osobne a odtiahol to do najblizsieho servisu kde by ma nezodrali mozno je to plany poplach ale ak to fakt prezralo pritlacak narobis len skody prvy den to rozoberu objednaju diely na druhy den poskladaju a beries auto prec ak tam nebude viac komplikacii Upraveno 5. září 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
King-Cooper Odesláno 5. září 2015 Autor Odesláno 5. září 2015 jasně no. Budu se muset podívat zde po okolí nebo to odtáhnout. Doufám,že to nebude moc škody. Citovat
krtek 2 Odesláno 5. září 2015 Odesláno 5. září 2015 no minimalne spojka set okolo 110 eur plus robota ked aj zotrvacnik tak cena pojde hodne vyssie plus 300, 400 era odhadom nic potesujuce ja viem Citovat
King-Cooper Odesláno 5. září 2015 Autor Odesláno 5. září 2015 (upraveno) No jo co se dá dělat. Sám jsem zvědav co to bude. A kdy to bude hotové. At můžu zase brouzdat ulicema Upraveno 5. září 2015 uživatelem King-Cooper Citovat
Laďa Odesláno 6. září 2015 Odesláno 6. září 2015 Jinak v Olomouci je autoservis Fajt nebo v Zábřehu Nečas. Citovat
King-Cooper Odesláno 6. září 2015 Autor Odesláno 6. září 2015 Jojo koukal jsem na nej jen nevim jak bude cenovea zda to tam nejak neodbydou. Jinak by mi to udelal znamy. Jen je problem to dostat do Ostravy odtah bude kolem 3k pocitam tak to mi vyjde asi i servis na stejno. Uvidim jak mam ppjistku zda mam odtah nejaky v pojstce Citovat
ozzy56 Odesláno 6. září 2015 Odesláno 6. září 2015 ten Zábřeh je tu chválený, jak za cenu, tak kvalitu práce...,dal bych to tam, ušetřil za odtah do OVA a pak si pro auto přijel vláčkem (busem) ale je to tvoje auto Citovat
King-Cooper Odesláno 7. září 2015 Autor Odesláno 7. září 2015 Tak jsem to vcera odtlacili z olomouce do ostravy prijeli pro me s feliciou:-D tak jsme to za 2hod zvladli:) mam to u servisaka tak cekam na verdikt ale je to co jste psali nejspise jen se uvidi zda jeste neco dalsiho nebo ne:). Omlouvam se za hacky carky pisu z mobilu:) Citovat
King-Cooper Odesláno 7. září 2015 Autor Odesláno 7. září 2015 Ted jsem resil s mechanikem jeste mi da echo zda mi to neznicilo aj prevodovku tak doufam,ze ne. Ale odrovnany mam i starter mi asi pri tom vse setrvacnik nebo co grachlo do toho startera a praskl ten kovovy ram u te otacejici stopky co z toho vyleza. Se v tom vubec nevyznam:) tak se jen modlim,aby byla prevodovka v poradku pocitam opravu na 20tisic:) pokud i prevodovka tak pekny jezisek:-D Citovat
krtek 2 Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 (upraveno) sa priamo zlomilo nieco na starteru? asi puzdro lozisko pastorka mas na mysli ci ? Upraveno 7. září 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
King-Cooper Odesláno 7. září 2015 Autor Odesláno 7. září 2015 (upraveno) Jojo na jedne strane couha takovy kovovy nebo co to je za slitina taky kryt co kryje nejakou tycku s kolcem ozubenym nebo tak a to se zlomilo prej je to cas u ktereje ten setrvacnik nebo nejak takhle rad bych rekl odborny nazev casti ale neznam ho:) je to jakoby pouzdro co kryje nejakou cast tak jsem zvedav na to lozisko. Se chci pak na to podivat jak to prorvalo pokud budu mit fotky vlozil bych je tu Upraveno 7. září 2015 uživatelem King-Cooper Citovat
krtek 2 Odesláno 7. září 2015 Odesláno 7. září 2015 (upraveno) liatinovy kryt je vlastne drziak loziska kotvy starteru a to sa nachadza blizko ozubeneho venca zotrvacnika ak sa do tej medzery dostal nejaky predmet kov tak to zrejme zlomilo povoli to slabsie https://en.wikipedia.org/wiki/Starter_(engine)#/media/File:Automobile_starter.JPG myslis to napravo na obrazku ze? Upraveno 7. září 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
King-Cooper Odesláno 7. září 2015 Autor Odesláno 7. září 2015 ano,ano přesně to je ono. Tak to se mi celé zlomilo tak asi kupit nový starter. viděl jsem ty ceny tak mě omylo málem. teďkom jenom čekám na hovor až mi sdělí zda je v hájí i převodovka nebo ne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.