milanblatnica Odesláno 30. srpen 2015 Odesláno 30. srpen 2015 Nejsem trotl , kdyz jsem psal 4000 myslel jsem original. Zde http://citroeny.eu/motor/1706-egr-ventil-pro-motory-20hdi-original-citroen-pro-c4-c4-picasso-c5-c8-jumpy-1618gz-161831-1618s8-eg1039612b1.html Jinak k tem EGR a STK. Psal jsem, ze to chteji kontrolovat, zda to neni vyrazene. Na 1,9TD to asi bez rozebrani nepoznaji, ale pokud napichnou OBD a maji na to programa, tak elektronicke vyrazeni zjisti. Ted jsem nekde na foru cetl,mozna to bylo tady, ze jej vyhodili z STK a to proto, ze se nebyli schopni spojit s RJ motoru. Vlastne ani nehodlali merit, ze to je najeke cracknute. Hele, je to kazdeho boj, jde o to, kdo to jak riskne. Mam EGR zapojeny v obou autech a jezdim od odstraneni problemu v 1,6hdi bez problemu. V 1,9D jsem nepoznal rozdil mezi mezi pripojeno a odpojeno. Jo, sajrajt tam jde, neni to ale bruzna pastla ale lepidlo. Souhlasim s tvrzenim, ze EGR je pro motor zlo a co se tyce CO2, zase tak velky efekt to nema. Ale na druhou stranu, toliko okopavany FAP si myslim, ze v te podobe jak je dnes je docela v pohode a svuj prinos ma. Prece jen, kdyz srovnam 1,9D - cerne jako cune a nove motory, ktere maji i po 200.000km zcela cisty vyfuk,tak si myslim, ze to smysl ma a ani ty ceny uz dnes nejsou tak silene. Nechcem sa hádať ani rozprúdiť diskusiu na tému egr a fap off áno či nie, lebo to sa musí rozhodnúť každý sám.Iba som odpovedal na otázku,či bol niekto s egr off na emisnej kontrole a ako dopadla.Myslím, že na stk zistia diagnostikou prd,lebo egr normálne načíta,môžu si pozrieť požadované a merané hodnoty a keď nenájdu závady a emisie budú v norme,nebudú ďalej nič riešiť.Trvám na tom,že EGR off je pre motor prínos,pre ekológiu tak ako aj fap off asi naopak.Aj keď o tom presvedčený nie som.Keby niekto dokázal spočítať tie litre nafty spálené navyše,všetky tie kadejaké chemické sračky,ktorými sa to čistí a nakoniec skončia niekde v kanáli, jedovatý cerín,náklady na výrobu, atď.asi by sme boli prekvapení.Chcel by som vidieť aj ekologickú likvidáciu všetkých tých použitých fap a dpf.Ale to už do tejto témy nepatrí.K téme : podtlak píšeš ,že si skontroloval,skús ešte pozrieť na elmag. ovládania škrtiacej klapky..Dá sa diagnostikou aj elektricky otestovať a pozri do denníka závad. Citovat
Lada78 Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 Fap a egr off. Pri technicky technik tvrdil ze to ta masina pozna a dalsi bla bla na toto tema. Pekny hovno, nic nepozna. Cela technicka zcela bez problemu Citovat
mikysedliste Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 (upraveno) Každopádně je ale pravda že auto s fap je potřeba občas pořádně protáhnout mimo město,mám kontrolku na fap a když se regenerace zapne ve městě tak je krásně vidět jak se rege neustále přerušuje (při stání na červenou atd) nu a pokud auto jezdí jen v městským provozu tak je na problém zaděláno. Upraveno 31. srpen 2015 uživatelem mikysedliste Citovat
petokat Odesláno 8. září 2015 Odesláno 8. září 2015 zdravím vás,ešte k temu egr a emisnej.Tiež som mal problem s egr a cez emisnu som nemohol prejsť,ono je to vlastne tak,ak sa mylim poopravte ma. Na emisnej vam auto točia do nepričetnych otačok a pokiaľ viem tak vtedy musí byť egr zavrety a pokiaľ zostava v pootvorenej polohe tak cez emisnu neprejdete. Môj egr je už KO tak som zo vyriešíl dočasne zaslepením a poviem vám že je to ďaleko lepšie a keď dam pedal na podlahu tak už ani nedymím. Už len najsť niekoho šikovného kto by mi ho v sw odstranil. Takže s odstranenym egr by ste mali cez EK prejsť. Citovat
agresssor Odesláno 8. září 2015 Odesláno 8. září 2015 Teda vase problemy bych chtrl mit mam 307 rhr a nejak nepoznam kdy mi regeneruje fap ci nejaky chary s egr. Jinak mam najeto 200 tis km. Jezdim mesto a na dalnici to prozenu kdyz je volno. Kdyz akceleruju zamnou cernej dym neni. Jo a vejfuk mam cernej taky..... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 9. září 2015 Odesláno 9. září 2015 agresssor: Neboj, to přijde Citovat
mikysedliste Odesláno 16. září 2015 Autor Odesláno 16. září 2015 Ahoj tak sem tu zpět dnes po 800 km regenerace a opět škubaní motoru a volnoběh lítal od 800 do 1200 otáček měl sem vyndaný klapky sání a ty běhaj v pohodě, než se zaměřím na egr tak bych chtěl nejdřív vyzkoušet funkčnost ventilu co ovládá ty klapky dá se to nějak přes diagnostiku? Co sem koukal v jiných vláknech tak by ty ventily měli bejt 2 s tím že jeden je na egr a druhý na ty klapky, napadá mě že pokud bych je prohodil a byl by ventil co ovládá klapku KO tak po prohození by začal zlobit egr nebo je má úvaha špatná? Citovat
milanblatnica Odesláno 16. září 2015 Odesláno 16. září 2015 Tie dva elektromagnety umiestnené pod alternátorom práve ovládajú tie klapky.Ktorý ovláda ktorú klapku zistíš jednoducho tak, že pôjdeš po podtlakových trubkách až ku klapkám.Mimochodom ja mám obidva vývody po softw.úprave zaslepené guličkami z ložiska . Diagnostikou sa otestovať síce elektricky dajú,ale nespoliehal by som sa na to. Citovat
mikysedliste Odesláno 16. září 2015 Autor Odesláno 16. září 2015 Tie dva elektromagnety umiestnené pod alternátorom práve ovládajú tie klapky.Ktorý ovláda ktorú klapku zistíš jednoducho tak, že pôjdeš po podtlakových trubkách až ku klapkám.Mimochodom ja mám obidva vývody po softw.úprave zaslepené guličkami z ložiska . Diagnostikou sa otestovať síce elektricky dajú,ale nespoliehal by som sa na to. To máš zaslepený po fap off? Citovat
mikysedliste Odesláno 17. září 2015 Autor Odesláno 17. září 2015 Tak dnes na zkoušku zaslepená nerez trubka od egru a pociťovně se zdá že auto jde líp od spodu a lepší reakce na plyn zatím ale najeto jen cca 20 km, uvidím co to bude dělat při regeneraci a pokud proběhne v pohodě tak je jasný že je po egru a pokud ne tak se budu zaměřit na něco jinýho. Citovat
mikysedliste Odesláno 3. říjen 2015 Autor Odesláno 3. říjen 2015 (upraveno) Dnes po 850 km proběhla regenerace se zaslepeným EGR a opět cukaní takže egrem to není, nyní se zaměřím na ventily co ovládají klapky protože když sem ty klapky měl vyndaný tak fungovali dobře. Nevíte někdo která ta klapka jestli ta spodní nebo horní je na tu regeneraci? Popřípadě jakou funkci ty klapky vlastně maj? Ps:začínám vážně uvažovat nad fap off, zatím mě od toho odráží jen to že jezdím občas do DE a nerad bych aby mě tam zavřeli :-) Upraveno 3. říjen 2015 uživatelem mikysedliste Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Pokud auto neregenruje- Vrchní klapka je otevřená spodní zavřená = do motoru jde ochlazený vzduch z Intercooleru. Pokud auto regeneruje - Vrchní klapka se podtlakem zavře a spodní se podtlakem otevře = Do motoru jde vzduch přímo od turba a nechladí se přes Intercooler z důvodu potřeby co nejteplejšího vzduchu do motoru Pokud uděláš FAPoff (ale kvalitně například straki007) tak doporučuju sehnat jednoduchou kapku a vyhodit bypass IC. Auto pojede lépe jelikož tam nebude turbodíra. Já i z tej jednoklapky vyhodil tu klapku jelikož nemám už ani EGR Citovat
mikysedliste Odesláno 4. říjen 2015 Autor Odesláno 4. říjen 2015 Ok zkusím tedy vyměnit ventil co ovládá vrchní klapku. Na diagnostice se nedá zjistit funkce tich klapek a ventilů? Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 prvně se u těch ventilu podiv na stav přípojek podtlaku Citovat
mikysedliste Odesláno 4. říjen 2015 Autor Odesláno 4. říjen 2015 Tak asi opraveno byla prasklá hadička co ovládá spodní klapku, na pohled ale nebylo nic poznat (koukal sem několikrát) ale bohužel až teď mi napadlo odpojit hadičky od klapek a jednoduše do nich fouknout vrchní sem neprofoukl ale spodní jo, no byla prasklá pod takovým tím bílým kroužkem co je na tej hadičce , jen nevím jestli sem jí náhodou netrhl už dřív když sem je rval z tich ventilů drželi fest. No uvidíme při příští regeneraci. Citovat
mikysedliste Odesláno 15. říjen 2015 Autor Odesláno 15. říjen 2015 Dnes proběhla regenerace a konečně bez škubání a nebýt kontrolky tak bych ani nevěděl že se regeneruje,takže to skutečně bylo jen tou hadičkou. Citovat
pop89 Odesláno 21. březen 2017 Odesláno 21. březen 2017 Čau chtěl jsem se zeptat, na 407 2.0 HDI mi při regeneraci cuká motor a mírně se kouří ze zadní části motoru. EGR ventil je tedy údajně před půl rokem měněný. Po regeneraci to jede bez problému a nekouří to. Máte někdo zkušenost? Citovat
Bindy Odesláno 19. duben 2017 Odesláno 19. duben 2017 V 15. 10. 2015 at 11:38, mikysedliste napsal: Dnes proběhla regenerace a konečně bez škubání a nebýt kontrolky tak bych ani nevěděl že se regeneruje,takže to skutečně bylo jen tou hadičkou. Čau, řeším stejný problém 407 2.0 HDI rv. 2005, při regeneraci cuká a otáčky kolísají cca od 700-1300 někdy i chcípne. EGR jsem měnil za nový, ale cuká stále. Myslím, že by to taky mohly být hadičky, jako u tebe. Nevím ale přesně, které hadičky jsi měl na mysli. Možná blbý dotaz, ale nemáš prosím nějakou fotku, kde je najít? Jsou to přímo nějaké hadičky vedoucí k EGR? Díky moc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.