Duin Odesláno 21. srpen 2015 Odesláno 21. srpen 2015 Ahoj, delsi dobu pozoruji pri pridani/ ubrani plynu na petku, ze se mi vyrazne pohybuje radici paka dozadu/dopredu. - Muze to souviset s nekterym silentblokem motoru nebo prevodovky, pripadne kterym? Dalsi zavaznejsi vec je horsi razeni petky, de casto pres zuby. Pokud necham padnout otacky pri razeni pod 2000, tak opatrne tam petku dostanu ale i tak to neni ono. S ostatnimi rychlostmi problem neni, spojka funguje bez problemu. Mohou tyto dve veci spolu souviset? Olejovou napln jsem menil pred 3 roky a najel od te doby cca 65000. Prevodovka ma najeto pres 320 000, nikdy nebyla opravovana. Co by mohlo byt spatne? Citovat
punkac Odesláno 21. srpen 2015 Odesláno 21. srpen 2015 (upraveno) zkusil bych se podívat na silentblok, kterým prochází pravá dlouhá poloosa. pravděpodobně bude utržený. případně jestli nemáš zarezlá táhla od řadící páky - myslím ty kloubky na převodovceOdesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk Upraveno 21. srpen 2015 uživatelem punkac Citovat
Duin Odesláno 21. srpen 2015 Autor Odesláno 21. srpen 2015 Zavada byla mechanikem diagnostikovana jako nejspis vadny synchron. Dle jeho rady jsem sundal pleve predni kolo, plastove nadkoli a odsrouboval plechovy dekl prevodovky. Vidim tu dve ozubena kola na dvou hridelich zajistene korunkovymi matkami. Zatim je nedokazi povolit - nemam na to orech. Co myslite, bude lepsi synchron obednat u peugeotu anebo primo vzit druhou prevodovku z vrakoviste a doufat, ze synchron bude v lepsim stavu. Dost na to specham - pokud se mi to podari vyresit behem vikendu, budu velmi rad. Anebo je tu nekdo z okoli +-100km, kdo ma takovou prevodovku anebo dily z ni doma? Je to manualni s kodem BE4V. Dekuji za pomoc Citovat
mmartinkovic Odesláno 22. srpen 2015 Odesláno 22. srpen 2015 Obávam sa ze synchron bude vo vnútri prevodovky. A ak to je tak, tak predvodovka von, rozobrať, objednať potrebné kolieska a opačným postupom spojazdnit. V prípade že uvedené diely nebude možné zohnať, čo môže byť 99% pravdepodobnosť, je lepšie zohnať druhu prevodovku. Mne nešiel synchron 2 st, a za 3 kolieska som dal v Peugeote 11 000 Sk, kedysi. Citovat
Duin Odesláno 24. srpen 2015 Autor Odesláno 24. srpen 2015 Problem je sice vyreseny a zase jezdim ale nejspis je to otazka casu, kdy se to stane znovu. Sundal jsem leve kolo, plastove nadkoli a plechove vicko prevodovky. Jsou tam videt dve ozubena kola, na jednom z nich je videt plechova cast synchronu a obe jsou utazene a zajistene 12tihrannou matici, ktera vypada jako vrsek od piva. Povolit se to da oriskem velikosti 27 ze stare gola sady Tona. Nove gola sady maji 12tihran ostry (tim to nejde), stara Tona ma 12tihran tupy. Na synchronu se vylomil zub a branil posuvu synchronu a tim padem petka nesla zaradit. Nastesti se ulomeny zub nedostal mezi ozubena kola, kde by napachal daleko vetsi paseku. Na ozubeni synchronu je videt, ze je dost opotrebene a nejspis i oslabene. Zbytek prevodovky nevim, jak na tom je, hadam, ze asi velmi podobne. Ulomeny zub jsem tedy vytahnul, vicko prevodovky nalepil na tmel a vsechno slozil zpatky a zase jezdim. Stejne bych rad minimalne tento synchron sehnal v lepsim stavu. Pokud by nekdo z vas mel nejakou rozbitou prevodovku stejneho typu na prodej, tak bych mel zajem. Mejte se a uzivejte si leto se lvem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.