Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechy,

prošel jsem diskuze na toto téma, ale nepomohlo to. Na autě (406, 2.1Td, rv.96, VIN VF38BP8CE 80100775) mně nefunguje občas automatická klimatizace. Když ráno vyjíždím (je ještě chladno), tak funguje bez problémů. Jak odpoledne sednu do rozehřátého auta (ted ve vedrech je vevnitř přes 40stupnů), tak ta potvora nejede. Jak přijedu domů, cca za půl hodiny, vypnu to a nastartuju, tak se většinou rozjede. Dále jsem zjistil, že když se s tím nějakou dobu jede a klimča nefunguje, tak se po nějaké době (auto se asi jízdou zchladí) může klimatizace rozjet, ale jen pokud se zastaví a znovu nastartuje.

Projevy: ovládací panel funguje normálně, když klima nejede, tak se netočí sahary, dále se neroztočí ventilátor v přístrojové desce, a což je hodně zvláštní - že ventilátor nefunguje ani na ruční režim (když je vypnutá klimatizace a nastavují se ručně otáčky ventilátoru).

Vůbec nesepne kompresor a pokud klimatizace jede a přestane jet, kompresor se odpojí, kabinový ventilátor se přestane točit.

Přijde mně zvláštní, že kabinový ventilátor taky nefunguje - ten by měl být na klimatizaci přece nezávislý?

Testoval jsem: výměnu ovládacího panelu s řídící elektronikou, výměna všech tří relátek k saharám. Sahary jedou normálně na dvě rychlosti.

Vypadá to, jako by řídící elektronika vyhodnotila, že je něco špatně a nespustila kompresor, vnitřní ventilátor a sahary. Jaké podmínky musí být splněny pro sepnutí kompresoru?

Děkuji všem za radu jak postupovat!

DOPLNĚNÍ:

diagnostika hlásí závadu sondy teploty vzduchu v kabině. Neví někdo kde je umístěna? 

Upraveno uživatelem Sajrajt
Odesláno

Ventilátor v kabíne musí ísť aj bez klímy.

Vybrať von a zo spodu sú riadiace tranzistory, tie vymen a ventilátor by mal ísť.

Potom ries ostatne.

Děkuji za radu. Ted jsem to připojil na diagnostiku - hlásí to závadu sondy teploty vzduchu v kabině. Díval jsem se do knížky "Jak na to" a bohužel kde je umistěné čidlo nepíši. Nevíš kde je umístěno?

Díky.

Odesláno

Vascinou byva nad priehradkou spolujazdca, ale nemusi to byt. pozri, ci neuvidi malu mriezku, asi 2 x 2 cm.

Ale tie tranzistory su podla mna KO. Ak je vo vnutri vysoka teplota, malo by sa zapnut vetranie a tu teplotu schladit , pripadne aj s klimou.)

a tym teplomerom meria ci sa teplota znizuje, resp zvysuje pri kureni.

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...