loiza Odesláno 30. červen 2015 Odesláno 30. červen 2015 Čau pánové, trochu historie: Můj motor peugeot 1.9 TD r.v.99 normálně šlapal. Jednou jsem ho zhasl a potom už nechytil. Po zapnutí klíčku se rozvítí všechny kontrolky mimo žhavení. Proměříl jsem ventil na čerpadle a tam proud nejde a do žhavícího relé jde proud na třetí pin. Relé nesepne a tím asi dle mého mínění nesepne ani cívka čerpadla. Může to dělat toto relé žhavení nebo to ovládá imobilizér? Kolik proudů jde po zapnutí do relé? Ovládá vůbec relé cívku čerpadla nebo to jde odjinud? Na netu jsem nesehnal šéma zapojení. Já se přikláním, že odešlo to relé, ale víc hlav víc ví. Citovat
elton Odesláno 30. červen 2015 Odesláno 30. červen 2015 Loizo jsme rádi, že je to "Důležité informace pro uživatele fora", ale asi by se to mělo přesunout do té správné sekce, třeba "servis". Citovat
ferinko2 Odesláno 30. červen 2015 Odesláno 30. červen 2015 Takže je to v sekcii SERVIS a teraz nám loiza prezradí VIN vozidla (pretože asi bude chcieť schému zapojenia...alebo sa mýlim???) Citovat
loiza Odesláno 30. červen 2015 Autor Odesláno 30. červen 2015 Takže je to v sekcii SERVIS a teraz nám loiza prezradí VIN vozidla (pretože asi bude chcieť schému zapojenia...alebo sa mýlim???) Omlouvám se za špatnou sekci! Abych byl přesný: auto je fiat scudo, ale motor peugeot, převodovka peugeot a na všem co je v autě je nápis peugeot. ( jenom na masce a v tp fiat ) VIN je ZFA22000012503396 Kdyby se našlo šéma byl bych rád. Citovat
Háček Odesláno 1. červenec 2015 Odesláno 1. červenec 2015 no nemyslím si že je to spojené s jehlou na čerpadle, hele zkus na jehlu přivezt plus z baterky nakym kablem a někdo at to zkusi natočit budto chytne a pokud ne ještě přidej na žhavičku (stačí na jednu jsou propojené) a mělo by to běžet potom zkus vyřazovací metodou budto to žhaví a jen nerozsvítí kontrolku nebo neotvírá jehla, ta jehla mě u mojí 1,9D zlobí jednou za dva měsíce, ale je to porod to vyndavat tak sem to ještě neudělal Citovat
loiza Odesláno 2. červenec 2015 Autor Odesláno 2. červenec 2015 Tak jsem zase tu a záhada pokračuje. To co radil Háček jsem už zkusil. Na jehlu dal jiný konektor s kabelem a připojil jsem ho na 15tku, aby to bylo pod klíčkem. Nažhavil jsem zmáčknutím relé, protože jsem ho rozhodil. Motor chytil v cukuletu. Ale je hrozně vostrej ( fóra ) což je mi záhadou. Rozvody jsou nové dělané 14.5.15. Dále po nastartování zůstává svítit kontrolka uprostřed přístrojovky ( takové K ve žlutém poli ). Nevím co přesně znamená - snad diagnostika. Přijel za mnou borec s diagnostikou a jak to bývá auto nešlo načíst. Potom jsem připojil nové relé žhavení ( nejdříve jsem vše zapojil do origo stavu ) a žádná změna. Auto nežhavilo a nestartovalo. Taky jsem dostal radu, že by to mohlo být nárazový čidlo, ale to nevím kde hledat či jak ho obejít. Zítra vyměním čerpadlo, protože z tohodle mi lehce teče nafta a tím pádem ještě jednou překontroluju rozvody, aby byla jistotka. Potom budu vědět, že mechanicky je vše ok a problém bude v elektrice. Potom se nase.. a udělám si čudla na žhavení a budu jezdit. Teď jdu hrát tanky ať si odpočinu....... Citovat
krtek 2 Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 asi myslel narazovy spinac pri lavom nosniku tlmica je take pogumovane tlacitko ,len ho zatlacis nic viac Citovat
loiza Odesláno 6. červenec 2015 Autor Odesláno 6. červenec 2015 A záhada pokračuje...... Už jsem nevěděl jak dál a tak jsem rozebral všechny relé zkontroloval tišťáky jestli tam není nějaký studeňák, i řídící jednotku ( zkontroloval jsem její ukostření ) Natáhl jsem ještě kostru kastle- motor, rozebral jsem všechny kostry na autě, očistil, máznul atd... A ehjle...... motor šlape jak hodinky ze švýcar. Tak si ze mě autíčko udělalo dobrý den, ale já se nezlobím, já ho mám rád Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.