Charlie 607 Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 Tak jsem se o víkendu pustil do výměny filtrů a olejů u 2,2HDi 135tis km Vyměnil jsem olej v motoru a olejový filtr. Dávám Total Ineo ECS 5W-30 a filtr originál. Po 15tis km Pak jsem se pustil do výměny oleje v převodovce - 6st manuál. Dočetl jsem se že je v ní 1,8litru oleje, takže jsem měl připravené 2litry, jaké bylo překvapení že z ní vyteklo 2,5litru. Pátral jsem tedy v serviceboxu co tam vlastně mám za převodovku a je tam ML6 CL v které se mění 2,6litru oleje. Naštěstí jsem tady u nás v sobotu sehnal ještě další litrovku oleje Total BV 75W-80, naplnění přes odvětrání převodovky už byla hračka. Pak jsem vyměnil vzduchový filtr purflux a vrhnul se na naftovej - mám systém Siemens, filtr nafty jsem dal také purxlux. Po načerpání nafty do filtru se start zdařil hned na první otočení ale co mi překvapilo - zůstala svítit kontrolka motoru a na displeji hláška Engine anti-pollution system faulty, nevím proč. Auto jsem projel asi 2km, vypnul, nastartoval znovu a už bylo vše ok. Jediné co mi napadá je, že byl chvíli zapnutý klíček při odpojené váze vzduchu, jinak nevím kde se tam ta závada objevila. Ještě mám připravenej kabinovej filtr ale s tím čekám až po desinfekci klimi a interiéru auta ozonem, čekám až mi dorazí stavebnice ozonátoru. A také autí dostalo nové obutí - Nokian zLine 225/50 ZR17 98Y XL Tak snad bude zas na rok klid, i když se ještě trápím s cd mechanikou navigace a budu muset nechat nově obšít volant a hlavici řadičky - nevím jestli mám tak tvrdé ruce nebo to s kůží na volantu neumím ale už je tak rozdrbaná, že je vidět vroubkovaný věnec volantu a řadička na pravé straně je už bez kůže. Citovat
Agrafik Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 I když by se to nemělo, volant ošetřuji přípravkem na kůži taky a pak ho po vsáknutí vysuším mikroutěrkou. Stavebnice ozonatoru? to mě zajímá. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červen 2015 Odesláno 8. červen 2015 dám radu--pokud budeš něco dělat kolem motoru s teplotníma čidlama, váhou vzduchu atd., (prostě vede k tomu elektrika), tak vypni klíček klíček by měl být vypnutý furt (mimo nějaké měření atd.) Citovat
Charlie 607 Odesláno 8. červen 2015 Autor Odesláno 8. červen 2015 Tak já měl volant i hlavici načatou od 1.majitele ale mojich 65tis km se na tom těžce podepsalo, takže to nechám nově obšít. Ta stavebnice, je to vysokonapěťovej zdroj a destička na které jakoby hoří el.oblouk a na tom vzniká ozon, defakto je to jen nainstalovat do nějaké bedny, přidat ventilátor a zástrčku. Vzal jsem s parametry připojení na 12V, odběr 100W a mělo by to vytvořit 10g ozonu za hodinu. Je to z číny takže to asi těch 10g nedá, ale na auto a memší místnosti v pohodě stačí i1g tak to snad zvládne. Cenově to vyšlo asi na 700kč plus ventilátor z PC a nějaká bedna do které to namontuju. Ono v těch ozonátorech co se prodávají za velký peníze je defakto to samé. Jsem na to zvědav jestli to bude fungovat. Citovat
Charlie 607 Odesláno 8. červen 2015 Autor Odesláno 8. červen 2015 Jo s tím klíčkem mi to je jasné, já většinou nemám ani klíčky v autě když něco dělám, ale teď jsem si neuvědomil že mám odpojenou váhu vzduchu a zapnul jsem klíček - moje blbost, víckrát už to neudělám. Ale naštěstí vše funguje a je v pořádku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.