Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Chtěl bych se zeptat jakou hlavu mají šrouby držící hlavu motoru. Vypadají jako torx nebo hvězdička. Potřeboval bych to vědět přesně a hlavně také jakou velikost. Brzo budu sundavat hlavu tak ať nemám problém s povolením nebo dotažením. Díky.

Odesláno (upraveno)

Je to na vnitřní torx. Já to povoloval a utahoval normálním ořechem (tuším, že to byla 13) ;)

Upraveno uživatelem MJSytic
Odesláno

jiri - ale jak on tak ja potrebujem prave ty gola klice s vnitrni hvezdou
jenze kdyz nevim jejich znaceni tak je problem (bejt to torx je to T60 ale vnitrni ma jine znaceni neco ve stylu E8, E10)

navic i profi mechanik mi delal hlavu na evine klasickou golou

Odesláno

Tak pořádný "vercajk" je základ, o tom žádná, ale dělal jsem to na 106 2x a pokaždé jsem si vystačil s obyč ořechem :myslim Ono spíš než strhnout hlavu se povede urvat šroub a to je potom "průsešvich" :(

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím Tak těsnění mám hotové ty šrouby jsou opravdu na torx E14. Mám ještě jeden dotaz a to půlil jsem hlavu i s parohy tedy mezi parohy a kolenem výfuku a i když jsem dal nové těsnění z toho spoje jde po chvilce lehký dým a smrdí to jako když se pálí těsnění. Je to normální a po nějaké době to přestane nebo je něco špatně?

Odesláno

No koupil jsem origo těsnění co tam patří takže si myslím že to snad bude v pohodě. Říkal jsem si že ty tři šrouby jsem asi blbě dotáhl ale dorval jsem je na krev. Jinak já koupil ten TORX v obchodě co to těsnění a stál mě 63Kč tak také dobrý. Určitě je jistota mít torx na torx :-) Jak dlouho ti to hulilo?

Odesláno

To jo těsnění pod hlavou si sedne to chápu ale nechápu těsnění u kolená výfuku verzus odvzdušnění. Promiň jsem asi trošku mimo ale nevím jestli se dobře vyjadřuji. Z výfuku mi nic nehulí vše je ok. Ale ze spoje mezi parohama a kolenem výfuku stoupá bíllej dým a když si přivoním smrdí to jako spálená guma s textilem. Když mám kapotu zavřenou vypadá to jako když mi v motoru hoří. Mluvíme o tom samém?

Odesláno (upraveno)

no ja menil jak tesnni pod hlavu tak tesneni pod svody tak na prvnim dilu
u me to byla jen takova 3-hrana plechova podlozka

proste si to sedlo
pokud ti to huli bud mas krive svody nebo se ti tam neco dostalo

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

No zkusím počkat a uvidím. Doufám že se to těsnění vypálí a bude klid. Nic by tam bejt němělo čistil jsem to no a křivé být mohou ale jsou zas dorvané a to těsnění si něco zmáčkne. Každopádně dík za snahu.

Odesláno

Jo o tu tříhranou podložku mi jde ale u mě nebyla plechová ale povrch byl z alobalu a vnitřek jakoby z toho co je pod hlavou. Nechala se bez problému ohýbat. Myslím si že tím teplem se právě ten vnitřek vypaluje. ještě ta díra byla opatřena plechem přesně tak jak to bylo na tom těsnění pod hlavou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...