Přejít na obsah

Wonders

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106
  • Rok výroby
    1994

Profilové informace

  • Město
    Jihlava
  • Stát
    Česká republika

Wonders's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Wonders

    Šrouby hlavy motoru

    Jo o tu tříhranou podložku mi jde ale u mě nebyla plechová ale povrch byl z alobalu a vnitřek jakoby z toho co je pod hlavou. Nechala se bez problému ohýbat. Myslím si že tím teplem se právě ten vnitřek vypaluje. ještě ta díra byla opatřena plechem přesně tak jak to bylo na tom těsnění pod hlavou.
  2. Wonders

    Šrouby hlavy motoru

    No zkusím počkat a uvidím. Doufám že se to těsnění vypálí a bude klid. Nic by tam bejt němělo čistil jsem to no a křivé být mohou ale jsou zas dorvané a to těsnění si něco zmáčkne. Každopádně dík za snahu.
  3. Wonders

    Šrouby hlavy motoru

    To jo těsnění pod hlavou si sedne to chápu ale nechápu těsnění u kolená výfuku verzus odvzdušnění. Promiň jsem asi trošku mimo ale nevím jestli se dobře vyjadřuji. Z výfuku mi nic nehulí vše je ok. Ale ze spoje mezi parohama a kolenem výfuku stoupá bíllej dým a když si přivoním smrdí to jako spálená guma s textilem. Když mám kapotu zavřenou vypadá to jako když mi v motoru hoří. Mluvíme o tom samém?
  4. Wonders

    Šrouby hlavy motoru

    To jo ale nechápu co má s vodou společného koleno výfuku? Mě se zdá že se pálí to těsnění mezi kolenem a parohama a z toho také stoupá ten dým.
  5. Wonders

    Šrouby hlavy motoru

    Teď trošku nechápu co odvzdušnily?
  6. Wonders

    Šrouby hlavy motoru

    No koupil jsem origo těsnění co tam patří takže si myslím že to snad bude v pohodě. Říkal jsem si že ty tři šrouby jsem asi blbě dotáhl ale dorval jsem je na krev. Jinak já koupil ten TORX v obchodě co to těsnění a stál mě 63Kč tak také dobrý. Určitě je jistota mít torx na torx :-) Jak dlouho ti to hulilo?
  7. Wonders

    Šrouby hlavy motoru

    Zdravím Tak těsnění mám hotové ty šrouby jsou opravdu na torx E14. Mám ještě jeden dotaz a to půlil jsem hlavu i s parohy tedy mezi parohy a kolenem výfuku a i když jsem dal nové těsnění z toho spoje jde po chvilce lehký dým a smrdí to jako když se pálí těsnění. Je to normální a po nějaké době to přestane nebo je něco špatně?
  8. Zdravím. Chtěl bych se zeptat jakou hlavu mají šrouby držící hlavu motoru. Vypadají jako torx nebo hvězdička. Potřeboval bych to vědět přesně a hlavně také jakou velikost. Brzo budu sundavat hlavu tak ať nemám problém s povolením nebo dotažením. Díky.
  9. Wonders

    Asi těsnění pod hlavou.

    Když už jsi dělal dvě 106 to bys mi mohl poradit nějakej návod jak na to popřípadě jak by běl vypadat přípravek na zapolohování. Manuálně zručnej jsem tak pokud bych mohl jet podle nějakého podrobnějšího návodu do kupy to dám a co se týče té hlavy mohl bych si jí nechat přebrousit v práci. Jinak to slabé místo jak píšeš už jsem viděl asi to tím je. Mě jen zaráží že mi to žere olej a vodu ne???
  10. Dobrý den. Měl bych dotaz ohledně mého Peugeota 106 starší model 1.0 37 kW. Je to už cca půl roku co mi to nehorázně začalo žrát olej cca 1 litr oleje na měsíc a to teď nic moc nenajezdím tak 80 - 100 km měsíčně. Také se mi začalo z ničeho nic hulit z výfuku. Během toho půl roku mi klesla i hladina vody ale jen nepatrně cca 0,1 - 0,15l. A také se dostal olej do vody ale málo jen tak velkej panák za těch půl roku. Chtěl bych poradit jestli je to to těsnění nebo něco jiného popřípadě jaké jsou možnosti. Já osobně si myslím že mi spíš olej nějak teče do válců a spaluje se že to tak kouří. Hodnota toho to auta už není nějak vysoká a jako auto pro rodinu to už také není. Příští rok zvažuji koupi jiného auta. Letos mě ale čekají ještě dovolené a tak bych byl nerad abych někde zůstal viset. Poraďte prosím jak to dát co nejlépe dohromady za co nejmíň peněz. Popřípadě pokud by to bylo tak že se nic stát nemůže a jen budu dolejvat olej bude to také fajn. Díky za info.
  11. Dobrý den. Mám problém u svého pežůtka 106 s 1l motorem. Měl jsem tam olejovou měrku ale ta guma co je nahoře se rozdrolila. Teď mám jinou z jiného typu ale zdá se mi že je kratší. Prosím kolik centimetrů měří od rysek k zátce. Díky nejlépe foto s popisem. Moc dík
×
×
  • Vytvořit...