Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prosím o pomoc Peugeot 307 sw 2.0 Hdi 79 kW, 2004

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Hele, ono celkove tezko rict. Mozna to ani nemusi souviset s tim, ze ti to zabira az od 3000ot a ty na to slapes. To samo o sobe nemusi byt problem. Problem je to, ze ti odeslo prvni turbo a ty pises, ze je najeto 130.000km. Tam s nejvestis pravdepodobnosti bylo neco spatne. At uz styl jizdy (turovani za studena nebo naopak ostra jizda a pak vypnuti motoru), nebo ja nevim - zanedbana vymena oleje, problem se zakarbonovanim motoru celkove, vadne vstriky - vyssi zakarbonovani, naredeni motoroveho oleje v minulosti naftou pri regeneracich FAPu - pokud je FAP hodne zanesen, regenerace jsou castejsi - zpusobi ti to natredeni oleje a pokud pak s timto olejem prekrocis interval vymeny, turbo ti za to muze podekovat tim, ze pujde do kopru.

Ted jde hlavne o to, zda je pricina toho, proc slo turbo do kopru odstranena nebo ne a mas ji tam porad. Turbo se hlavne nesmi neumerne pretezovat - velmi prehnany chiptuning, spatne mazani a jine.

teď jsem si vzpomněl a určitě to bylo hlavně tím, máma na tom asi 4 roky neměnila olej,jen prý občas dolila litr... když jsem to od ní koupil, tak z toho se z toho vylilo i s olejem dost cucků, filtr taky neměnila, bylo to potom vyčištěný a od ty doby vše měním pravidelně. Tak to první turbo bylo důsledkem tohohle přístupu a pecovani z její strany o auto... Tak by ten předešlý důvod měl být odstraně. Akorát prostě chci zjistit zda je to koupený turbo vadný a nebo je v pohodě a je to něčím okolo, ještě třeba nemůže to být pridreny?? Díky tomu neměnění oleje? Ona s tím moc nenajela ale to už bych poznal před lety ne? Ne až teď po X letech.. Jsem v tomhle totálně mimo mísu. Ty jednoduší opravy jako výměna destiček, čepů atd jsou v pohodě ale tohle už nedávám ;-) Upraveno uživatelem Matous10
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Špatně elektromagneticky ventil turba, ještě jsem měl blbě udelanej FAP-OFF, Straki si cca hodinu pohrál, udělali jsme pár koleček po Chomutově s měřením a jel jsem domů s úsměvem :D vyřadil mi egr a upravil Chip který byl nastaveny hodně blbě, prostě za málo peněz hodně muziky :D

Odesláno

Některé témata zde by se měla tesat do kamene a měla by viset na hlavní straně klubového fora jako odstrašující příspěvek: zanedbaná nebo žádná údržba vozu, mizernej matlal v servisu, který ani neví co dělá a v neposlední řadě nulové informace o historii provozu auta. Zde je vše pěkně na jedno místě a stačí k tomu dvě strany což pro případného čtenáře není tak obtížné přelouskat. 

No hlavně, že je vše oka a snad ti to vydrží. Straki je šikovný, také jsem tam byl.

Odesláno

Tohle je čím dál větší kolorit. Naprosto nechápu, jak si někdo může nechat s klidem zmatlat data v ŘJ, asi pod dojmem, že jsou to "jenom" data, když to je zatraceně citlivá věc, na které závisí fungování celého motoru. A pak se strašně diví, že jim to nefunguje, jede blbě, či se dokonce časem něco zničí. Pak vymýšlí fantasmagorie, čím by to mohlo být, a přitom příčina je jen v tom, že to nechali zmatlat a zničit nějaké prase, co mění data, aniž by vědělo, co vlastně dělá. Kolikrát už to tu bylo - blbě udělaný čip, blbě udělaný fap-off, a jaktože mi to jede blbě a něco odchází, když mi přeci někdo "jenom" měnil nějaká data nebo mi "jenom" něco "vypnul"...

Odesláno (upraveno)

protože mají v hlavách na.ráno, to je tak v kostce vše, co by se dalo k tomu napsat :roker, protože kdyby v hlavě něco měli, tak by museli předpokládat, že výrobce motoru, resp. elektroniky v tomto případě (třeba Bosch) má fundovanější odborníky, než nějaký Pepa z depa, co si otevřel garážový servis, ale protože jsou lidi blbí, tak ti Pepíkové slušně žijí...,osobně Pepíkům fandím, protože na lidské blbosti se vždycky vydělávalo nejlíp... :potlesk

Upraveno uživatelem ozzy56
  • O 4 roky později...
Odesláno

Též mám ten samy problem dnes jsem vymenil turbo vše zapojil jak má byt problem je v tom ze mě to pustí Max do 3000 otáček a vic ani tuk u starého turba jsem měl prasklou membránu u potlaku na turbu měnil jsem i ventil na turbo a stejně netáhne jak má jako je fakt ze má teď lepší tah ale do kopce líný nevím fap filtr mám čistý kde hledat problem poradíte jinak se jedna o 307 2.0hdi 79 kw 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...