Přejít na obsah

lowa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

O uživateli lowa

  • Datum narození 15. říjen

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot Expert
  • Rok výroby
    2018

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Trebic 1
  • Stát
    Česká republika

lowa's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

5

Popularita

  1. https://www.louis-moto.cz/cs/startovac-tlatko-foliatec-ern-1ks-10032929?filter_article_number=10032929 Tak pak sdílej finální výtvor.
  2. Fantazii tvůrce se meze nekladou. Můžeš tam rovnou dát tlačítko s odklopným víčkem, jako na odpalování mezikontinentální rakety.
  3. Plastový dekl má v sobě několik jednoduchých vytahovacích pojistek (neznám odborný výraz), zítra vyfotím. Ale jak se vyndají, tak už to je prostě o nějakém pomalém a přiměřeném násilí, protože místy jsou plastové západky a ty opravdu není radno vylámat. Chce to trochu citu, ale jde to. Dělal jsem to poprvé, nejsem rozhodně žádný autokutil, ale tohle jde celkem v pohodě zvládnout sundat za 5 minut. Dráty je vhodné přilepit k plechu textilní páskou vícenásobným omotáním tak, aby nedocházelo k rezonanci a jiným pazvukům.
  4. No, já bych tu diskusi rád posunul někam dál. Nakonec jsem sundal plastové obložení zadních výklopných dveří, ověřil si, že tam je opravdu mikrospínač a nic jiného superkomplikovaného a k těm kontaktům mikrospínače připojil paralelně tlačítkový mikrospínač. Po nějaké úvaze jsem tlačítko mikrospínače umístil na vodorovnou plochu u zadního skla, protože občas vozím auto plné krabic a pohybem krabic v autě by mohlo dojít k nechtěnému stisknutí tlačítka v případě, e bych tlačítko umístil na zadní svislou plochu dveří. Bohužel jsem mezitím nesledoval probíhající diskusi, jinak bych vyfotil detail mikrospínače ve dveřích, ale dávám sem alespoň fotku toho mého červeného tlačítka na zadních dveřích. Druhý obrázek je pro Číňana vysvětlení rozdílu mezi paralelním a sériovým zapojením. Ty musíš zvolit to paralelní zapojení, aby fungoval mikrospínač dveří jak zvenku, tak stisknutím tlačítka uvnitř. Důležité je, že se musí jednato tlačítko, nikoli spínač či přepínač. Zkrátka to samé, jako třeba zvonkový spínač či spínač světla na chodbě paneláku. Stiskneš a ono se to okamžitě vrátí do původního stavu.
  5. No, zkusím se podívat pod plasty v kufru, jak to tam vypadá a snad na něco přijdu.
  6. Jarokare: Vím, že zvenku je to řešené tlačítkem, spíš mne zajímalo, zda to někdo už taky prakticky řešil, aby tam nebyla nějaká záludnost. Teorie a praxe jsou dvě disciplíny, ne vždy jdoucí stejnou cestou. Péťa: Tohle auto nemá dálkově ovládané zadní dveře ani servomotory na otevírání jakýchkoli dveří, je to dle papírů Traveller/Expert, takže spíš holátko na práci.
  7. Ahoj lidi, nikde jsem toto téma nenašel, tak se chci zeptat, zda jste někdo neřešili jak otevírat výklopné zadní dveře zevnitř? Občas v autě přespím, mám L3, takže nechávám typicky druhou řadu sedadel stát, na ně vyházím všechny věci z kufru a jdu spát. Ráno ale řeším, že když se chci dostat z auta ven, tak musím přes boční dveře, přitom by bylo snazší mít možnost otevřít kufr zevnitř, jako to měl už v roce 2003 základní model MB Vito, se kterým jsem nalítal přes 600 tisíc km. U Experta mám zatím 260 tisíc, ale pokaždé mne to štve. Ptám, se , zda to někdo už nějak nevyřešil, než se začnu rýpat ve dveřích zjišťovat, jak to oblafnout mechanicky nebo elektricky připojením na venkovní mechaniku otevírání kufru. Díky za jakoukoli radu na toto téma.
  8. lowa

    Traveller _ spotřeba

    Expert L3, 2.0l, 150k, manuál, zvýšená celková nosnost, najeto 125.000km. Při cíleně ekonomické jízdě po okreskách, lehká noha, noční minimální provoz, spotřeba 5,2 litru - najeto tímto stylem během pokusu asi 800 km v Itálii během jejich lockdownu (opravdu naprosto prázdné silnice). Dlouhodobý průměr podle počítače cca 6,4 litru - jezdím dlouhé trasy, po dálnici 110-120 kmh, po okreskách cca 90-100kmh. Při jízdě po dálnici v Německu rychlostí 160-180 kmh (tachometrové údaje, realita bude o 10 méně) spotřeba okolo 17 litrů. Když táhnu plně naložený přívěs (celková 2,5 tuny, délka 6 metrů, výška 2,35 metru, zkosená náběhová hrana) a jedu předpisových 100kmh (v Rakousku či Německu to jde), tak je spotřeba na úrovni 9-10 litrů při jízdě se zapnutým mozkem, bez mozku 11 litrů Fotky pro pobavení
×
×
  • Vytvořit...