Přejít na obsah

Tomas Petrigalla

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

Vše od uživatele Tomas Petrigalla

  1. Tomas Petrigalla

    FAP výmena

    Áno, zatiaľ mám v pláne repas z peugeotu, je tu ale problém, že môj sa rozpadol a povedali mi, že to musia konzultovať s centrálou ako to riešiť, keďže pri kúpe repasu požadujú vrátiť pôvodný diel a ja by som im odovzdal vhodný na vyhodenie.... Pri katalyzátore ale budem musieť ísť asi do náhrady
  2. Ahojte. Riešim taký problém, mám Ulysse s motorom diesel 2,0, 100kW, r.v.2008, motor je RHR. Už minulý rok diagnostika ukazovala na to, že je problém s FAP. Tento rok sa ukázali aj ďalšie príznaky (občasné chybové hlášky, časté upozornenia na riziko zanesenia FAP, občasný biely dym...), tak som dal auto do servisu s tým, že dáme FAP vyčistiť. Ja mám tú verziu, kde sú dva diely zoskrutkované dokopy, ten prvý diel by mal byť katalyzátor a druhý samotný FAP. Bohužiaľ pri pokuse o čistenie sa začali údajne v oboch rozpadávať tie vnútornosti, teda sú na vyhodenie. Teda stojím pred problémom, čo ďalej. Vylúčil som variant FAP OFF, naozaj do toho ísť nechcem. Náhrady vo forme JMJ nechcem, lebo čo som od veľa ľudí počul a čítal, tak to nemá význam, je to nefunkčné riešenie prakticky. Oslovil som Fiat a Peugeot s ponukou, cez Fiat neriešiteľné kvôli cene (cena oboch dielov dokopy asi 3600 EUR), Peugeot to má priaznivejšie, ale stále mimo môj aktuálny rozpočet (970 EUR DPF a 900 EUR kat), teda výmenu za originálne diely musím vylúčiť. Zostali mi teda možnosti: 1. Originál repasované DPF od Peugeot za 530 EUR - toto je už zaujímavejšie cenovo a určite funkčné 2. Diely EUROREPAR, ktoré pre staršie vozidlá ponúkajú aj značkové PSA servisy a tam sú cenu 315 za FAP a 570 za kat. - vôbec ale netuším aká to je kvalita? 3. Z náhrad ešte diely od WALKER, kde by som vedel zohnať kat za 340 EUR a DPF za 449 EUR - tých pár skúseností na nete je tak 50/50, niekto je s touto značkou veľmi spokojný, iní sa zas po čase vrátili k originálom 4. zháňať z vrakoviska a dať vyčistiť - tu mám ale dva problémy, nikde nemôžeme zohnať na 807mu tieto veci a podľa internetu to musí byť práve z 807/C8/Ulysse, lebo údajne iné modely s rovnakým motorom (C5 napríklad) nie sú totožné, zrejme tvarovo?? Riešil už niekto takýto problém, alebo všetci ste išli FAP off?? Ja som od začiatku preferoval riešenie vrakovisko+čistenie, ale som v koncoch, nikde to zohnať neviem a je tu riziko že kúpim a budú v nepoužiteľnom stave.... Cenovo je dostupné riešenie WALKER, ale nikoho s PSA autom nepoznám kto by to mal, tak neviem posúdiť či to bude fungovať... A trošku ma prekvapilo, že diely EUROREPAR ponúknuté Peugeotom napríklad pri DPF sú pod cenou Walkeru, je to potom naozaj kvalitné riešenie...? Viem, že priveľa otázok, ale naozaj by som potreboval počuť nejaké reálne skúsenosti... PS. keby sa niekomu povaloval doma ten kat a DPF použitý originál a chcel sa zbaviť, tak beriem!
  3. Tomas Petrigalla

    Klakson

    Mne tiež nefunguje, hľadal som zvrchu, ležal zospodu, zhodil ľavý podbeh, nikde nič... No a ono stačilo buď zhodiť pravý, alebo rovno pozrieť sem na fórum :-D
  4. To je dobrý nápad. Určite to skúsim tak a je aj celkom možné, že keď bude vypnutý motor, možno bude aj počuť niečo, lebo čisto vizuálne či sa niečo nedotýka sa už kontrolovalo keď auto stálo na zemi, to bola jedna z prvých vecí, lebo mi napadlo, že na niektorých autách sa vedel posunúť do boku stabilizátor keď mal vymlátené čapy a dotýkal sa potom niečoho, ale tu bolo na pohľad všetko ok. Ale s vypnutym motorom som neskúšal, takže uvidíme na čo a či na niečo prídem.
  5. Ten čap mal poškodenú gumovú prachovku a dostal sa doň bordel a preto zatuhol... Ale inak máš pravdu Leo, že viac v zime sa to prejavuje ako v lete, alebo presnejšie, pri nízkej teplote je to častejšie. Zároveň to určite súvisí s tým, že čím rýchlejšie ide auto, tým je účinok posilovača menší a začnem to cítiť. Jednoducho ako prvé mi napadlo samotné riadenie, to zasekávanie v jednom bode tomu krásne zodpovedá, ale na druhej strane neviem si predstaviť čo by v ňom mohol byť za problém, že občas sa to zasekne a občas nie, keď som nad tým premýšľal, tak riadenie by sa stále prejavovalo nie že týždeň to blbne a potom týždeň nič.
  6. Krtek: ano, volant rovno, vracia sa normalne Semir: jj, ja ked na autach menim tlmic vpredu tak obvykle aj s ulozenim, monroe som sa už pred rokmi sklamal pri dieloch podvozku, že cena vysoká, kvalita prinajlepšom priemerná. Aj keď v dnešnej dobe, je problém vybrať kvalitu, kedysi dávno som dával na Mareu kosti nejaké neznačkové najlacnejšie, lebo som ich dostal zdarma a zvládli asi 50 tis. km, potom som skúšal podľa rád Moog a Monroe že súkvalitné a oboje išli do koša po možno 15 tis.
  7. Kvapalina je ok. Mne sa to na servo nezda ked to proste robi len v jednom jedinom bode, to som mozno nenapisal presne, to zablokovanie prichadza presne v jednom bode, preto si myslim ze cerpadlo by to robilo vo viacerych polohach. Preto som mal najskor podozrenie na riadenie, myslel som ze je problem v hrebeni, ze to dostalo nejaku ranu, alebo ze skratka v jednom mieste je hreben poskodeny, ale ked to chvilu robi a chvilu nerobi, tak to na nejake poskodenie priamo riadenia nevyzera podla mna. Mne to zatial najviac pripada ako to lozisko na ulozeni tlmica, ale tam by som cakal, ze sa bude ozyvat aj pri prejazde neovnosti, ale je ticho.... Zatial som rozhodnuty dat vymenit obe horne ulozenia, axialne tiahla a opat capy riadenia.... Ak to nepomoze, tak asi naozaj len ist do noveho riadenia, len pri tych cenach...
  8. Páni, potreboval by som počuť váš názor. Na jar 2017 som kúpil Ulysse, už pri kúpe mi predávajúci povedal, že je zlý čap riadenia na strane spolujazdca a prejavuje sa to tým, že pri teplotách blížiacich sa nule ide ťažšie otočiť volantom doprava. To sa aj potvrdilo, čap to mal za sebou, nechal som teda vymeniť oba čapy riadenia, tyčky stabilizátora, skontrolovali sa ramená, ktoré boli v dobrom stave, urobila sa geometria a všetko fungovalo skvele. Bohužiaľ možno prvých 2 tis. km a potom zrazu z ničoho nič rovnaký problém. Prejavuje sa to tak, že pri nízkych rýchlostiach (vychádzanie z parkoviska, z ulice) ide všetko v poriadku, ale akonáhle idem rýchlejšie (viac ako 50?) a potrebujem zatočiť doprava, tak ako keby bolo riadenie "zaseknuté" a musím vynaložiť poriadnu silu aby som odpor prekonal a potom to zrazu zatočí a zatáča už ľahko. Robí to iba pri zátačke doprava, po pár kilometroch ako keby sa to "rozhýbalo" a funguje už normálne. A stane sa, že pár dní je všetko v poriadku a potom zrazu je problém späť. Stretol sa niekto s niečím podobným? Mechanik vôle nevidí, čapy sa mu zdajú v poriadku. V druhom servise mi samozrejme chceli hneď meniť celé riadenie a pre istotu aj so servo čerpadlom... Podľa tých príznakov sa mi ale nezdá, že by to mal byť problém čerpadla, alebo samotného hrebeňového riadenia. Nič neklepe, nebúcha, nepuká... Napadá vás v čom by mohol byť problém? Lebo meniť súčiastku po súčiastke a zakaždým robiť geometriu, to by som mohol obličku predať aby som to zaplatil... Ak vylúčim, že by náhle nový čap riadenia zo dňa na deň skolaboval a nepripadá mi to ani na poruchu riadenia, myslíte, že by to mohlo robiť axiálne tiahlo? Napadlo mi v zúfalstve, či by to nemohlo robiť zatuhnuté horné uloženie tlmiča, ale to sa mi zas nezdá, že by sa to neprejavovalo aj nejakým búchaním? Za každú radu budem rád.
  9. Tomas Petrigalla

    RT4 bez znamok zivota

    Takže, mám potvrdené, že autorádio musí fungovať aj keď je záložná batéria "po smrti"... A bohužiaľ moje rádio je po smrti úplne, už tri týždne hľadám a okrem dvoch na ebay za cenu asi 1000 EUR som teda žiadne nenašiel... Aspoň teda keď hľadám presne podľa toho označenia na tom mojom starom.
  10. Tomas Petrigalla

    RT4 bez znamok zivota

    Podľa obrázku to vyzerá fakt na tú pre RT4... To RT3ev čo mám je mám dojem vo viac veciach bližšie k tej RT4 ako k RT3.... Cenu radšej nekomentujem, večer premyslím, či predám svoju obličku na čiernom trhu alebo začnem babičkám v parku dôchodky kradnúť
  11. Tomas Petrigalla

    RT4 bez znamok zivota

    Ďakujem, to mi nenapadlo, že na odskúšanie či je nefunčnosť iba v tom mi stačí akúkoľvek napojiť... myslím, že mám doma dokonca aj tie nabíjateľné 3V články tak niečo skúsim vymyslieť... akurát asi budem musieť otvoriť rádio a dúfať, že aspoň na plošáku alebo kde budú póly označené, lebo batéria ich nemá označené :-)
  12. Tomas Petrigalla

    RT4 bez znamok zivota

    Páni, pred časom som kúpil Fiat Ulysse a náhodou objavil toto úžasné fórum, začal som si ho prechádzať a teraz sa mi objavil problém. Hľadal som ale nenašiel nič ďalšie, najbližšie k mojim otázkam má táto téma... teda, mám zhruba rovnaký problém ako je tu popisovaný. Rádio RT3eV-N3-Q1, teda navi, hdd... Z ničoho nič mi pred časom prestalo hrať, displej čierny, jediná reakcia je to, že preblikuje tá oranžová diódka pri tlačítku sos... reset cez "DARK" nepomohol, poistky skontrolované, všetko v poriadku... Tak som rádio vybral a dal som ho pozrieť jednému pánovi, ktorý sa venuje elektronike všetkého druhu. Ten nenašiel žiadnu chybu okrem jedinej, údajne je úplne mŕtva tá batéria, ktorá je v rádiu. Skúšal ju dobíjať aj externe ale nepodarilo sa a on sa domnieva, že je problém práve v nej, že kvôli tomu je rádio úplne mŕtve. Takže som začal zháňať novú batériu, problém je, že aj keď som hľadal aj zahraničné e-shopy ,oslovoval tie domáce špecializované na akumulátory a batérie, tak nikto netuší, kde sa dá takáto batéria zohnať. Pripájam foto batérie. A mal by som otázky: 1. Nevie niekto, kde sa dá batéria zohnať? 2. Myslíte, že môže byť rádio nefunčné iba kvôli nefunkčnosti tejto batérie? Osobne sa mi to úplne nezdá... 3. Viete mi odporučiť spoľahlivý servis, kde majú skúsenosti a vedia tieto rádiá opravovať? Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc.
×
×
  • Vytvořit...