Přejít na obsah

Vojtaa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

O uživateli Vojtaa

  • Datum narození 4.12.1995

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Plzeň
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

647 zobrazení profilu

Vojtaa's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. Vojtaa

    AISIN automatická převodovka

    Ahoj všem, tak po delší době jsem snad došel k řešení mého problému po výměně oleje, které možná v budoucnu někomu z Vás pomůže. Nakonec snad pomohla kalibrace (adaptace) nového oleje pomocí diagnostiky. Mechanik se v diagnostice hrabal celkem dlouhou dobu, než tam vůbec našel tuto možnost. Nastavil stáří oleje na nový a zatím (24 hodin po výměně) převodovka funguje, dokonce mi subjektivně přijde, že řazení je i hladší. Ale ani před výměnou nijak netrhala či necukala. V týdnu budu mít nějaké výlety s autem, tak snad převodovka nezklame a bude se jezdit i nadále bez nějakých problémů...
  2. Vojtaa

    AISIN automatická převodovka

    Zítra tam jedu, je to cca 5 km od bydliště, tak snad tam dojedu bez potíží. Vím jen, že použili olej značky Meyle (specifikaci nevím - zjistím zítra). Prý to napojí na diagnostiku a uvidíme snad více. Mám nějakou jednoduchou možnost, jak v domácích podmínkách přeci jen zjistit tu hladinu oleje v převodovce? Když by ho tam bylo opravdu málo, je tam nějaký senzor/čidlo, které mi upozorní? Doufám, že tam budou mít rozumnou diagnostiku, která zjistí to samé co ta v autorizovaném servisu, kde mají na mě čas až za 3 týdny (pouze na hodinu diagnostiky ). Adaptace se dělá přes diagnostiku, nebo je to něco úplně jiného, prosím? Jinak děkuji Vám všem za Vaše postřehy
  3. Vojtaa

    AISIN automatická převodovka

    Děkuji za tip, ale raději bych byl právě za servis z mého okolí (Plzeň). Pochybuji, že by auto zvládlo cestu do Prahy. Pokud se ale nic bližšího nenajde, budu muset nějak cestu absolvovat.
  4. Vojtaa

    AISIN automatická převodovka

    Zdravím všechny, mám P. 508 2.0HDI, 120 kW, 2012, AP - Aisin, najeto kolem 120t KM. Před časem jsem se rozhodl, že preventivně nechám (poprvé) vyměnit olej v převodovce. Převodovka fungovala jak měla, občas po delší jízdě při parkování při zařazení D auto nepatrně cuklo. Stávalo se to ale třeba 1 za měsíc. Nijak víc jsem to neřešil. Mám týden po výměně oleje a najednou z ničeho nic mělo auto problém podřadit z 5 na 4 stupeň. Později přeřadilo na 5 a pak rovnou na 3. Hned na další křižovatce mi počítač vyhodil závadu převodovky. Na další křižovatce se již nedalo rozjet. Při řazení D z P auto nesmírně cukalo, raději jsem ho ihned vypnul. Něž jsem se dovolal na asistenci kvůli odtahu (auto stálo na rušné křižovatce), zkusil jsem po cca 10 min ho znovu nastartovat a dojet domů (což bylo asi cca 500 m). Auto jelo jakoby se nic nestalo, bez chyby a bez nějakého projevu závady. Nyní jsem dosti bezradný, jak mám dále postupovat. Volal jsem do servisu, kde mi měnili ten olej v převodovce a nabídli mi, abych přijel a že auto připojí k diagnostice. Jako takovou převodovku ale opravit nedokáží. Je velmi nápadné/divné, že se tato porucha stala týden po výměně oleje. Trochu mi to zavání, jestli výměna byla dobře provedena/byl použit správný olej apod. Prý při výměně použili olej značky Meyle a převodovku 2x propláchli. Žádné aditivium na rozpuštění usazenin nepoužili. Mám trvat, aby daný servis dal převodovku plně do pořádku? Je možné, že výměna oleje měla takto negativní vliv? Moc Vám děkuji za Vaše rady a nápady. Mimo jiné již druhý den marně hledám servis převodovek na Plzeňsku. Kdybyste měl někdo nějaký tip, budu jedině rád. Děkuji a mějte se hezky.
  5. Ahoj všem, jsem čerstvý majitel P508, 2.0HDI. Jsem z něj nadšen, jen jsem si všiml, že zhruba při každém třetím odemknutí auta se neotevře-nesjede zrcátko u spolujezdce. Sjede až po nastartování motoru a po mém stistknutí (přitažení k sobě) tlačítka na ovládání zrcátek. Při zamykání se vždy sklopí. Zrcátko u řidiče je naprosto OK. Vadné-spolujezdcovo jinak v pohodě, svítí, dá se nastavovat sklon. Jen při odemnknutí občas automaticky nesjede. Neřešil to už náhodou tady někdo?
×
×
  • Vytvořit...