Přejít na obsah

Hyblos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 405
  • Rok výroby
    1991

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Zabreh
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Hyblos's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. Ještě se na to jednou podívám a popřemýšlím
  2. tak hodně si svařím sám, ale čistokrevný mechanik nejsem. Navíc garáž doma je malá. Ty brzdy by byly určitě za víc - trubky/hadice/kotouče/pístky/omezovač... Když jsem pod tím autem ležel, tak ten nosník jsou hodně složitý tvary. Těžko říct co by na to řekl na technické, když by to bylo slepené z několika posvařovaných dílků. Auta je mě opravdu líto, ale té koroze všude okolo přibylo natolik, že z toho svařování mám obavu. A když vyřeším zadní nosník, kdo ví, co přibude zase za 2 roky. Takového známého jako jste vy bych potřeboval :-) Tady to odlep, tady to odřízni, obruš to a nachystej to Všechno bych udělal. Sám si na to netroufám.
  3. Akorát se ta kastle musí zřejmě kompletně odstrojit, ne? Já jsem to zkoušel ale je to zežraný i všude okolo. Takže víkendová operace by to nebyla - spíš tak na půl roku rekonstrukce odpoledne po práci, nebo můj odhad tak 15tis u klempíře. A k tomu ještě ty nefunkční brzdy, to typuju tak na dalších 12-15tis. Minulej rok jsem vrazil do motoru 15tis, když to všechno sečtu tak je to už dost :-(
  4. Hlavně všichni kteří máte 405ku v rozumným stavu, vystříkejte si zevnitř ten nosník nad zadní nápravou. Jinak vám od vnitřku prorzí jako mě a jste v loji. Ze stejnýho důvodu vrakoval ve vedlejší dědině chlápek stejný model. Jen tak ze zajímavosti, zkoušel toto někdo někdy opravit ?
  5. Neprošel jsem technickou. Zadek nebrzdil vůbec, dále zkorodované trubky. I kdybych se pustil do celkové opravy brzd(a to by zřejmě bylo na kompletní generálku celé soustavy), korozi zadního nosníku nad nápravou bych už asi neopravil - nebo opravil, ale asi by se to již nevyplatilo, protože záchytných bodů pro svařování v okolí nosníku moc není. Ani si nedovedu představit, jestli by toto bylo vůbec v profi dílně opravitelné. Je nyní v inzerci na náhradní díly, tak pokud by jste někdo něco potřebovali, dejte vědět. Musím uznat, že to auto je opravdu nadčasové: výbava, spotřeba, pohodlí. A co se spolehlivosti týče, nenechalo mě nikdy ve štychu. Většinu oprav jsem si dělal taktéž sám. Těžko se s ním loučím a ještě těžší bude najít adekvátní náhradu tohoto těžce pracujícího francouze. Inzerát
  6. Už to mám hotový. Manžetu jsem přes ten šroub přetáhnul. Dalo to sice trochu práce ale šlo to. Na ty sponky se podívám, ale myslím že budou ok. Ty zacvakávací sponky je třeba po zacvaknutí ještě zamáčknout štípačkama(zajistit), ale to předpokládám asi víš. Bez fóra by to byla o dost větší drbačka, takže ještě jednou díky!
  7. ještě mě řekněte, z těch fotek to není uplně jasný. Ten kloub řídící tyče je spojen s hřebenem přes závit ?
  8. Tak to teda bude zábava :-/ Dostatečně popsáno Díky kluci za pomoc !
  9. Ahojte, jak vyměním manžetu řízení na pravé straně, kde je napojena pístnice hydraulického serva? - viz. obrázek
  10. Hyblos

    manžeta

    Ahoj kluci. Jak se ta manžeta mění? Odpojím pístnici posilovače od řídící tyče(co všechno musím odšroubit?) a zůstane mě řídící tyč s nějakou krátkou manžetou, pak objímka s čepem na pístnici, následuje hřebem s roztrhanou manžetou. Jak dál?
  11. Ahoj všem, dneska jsem opravoval stěrače na mém Peugeotu 405. Závada se projevovala tak, že při provozu na cyklovač se stěrače zasekávaly. Mělo na to vliv, když se zahýbalo ovládací páčkou. Ovládací páčku jsem demontoval a rozdělal. Vzhledem k tomu, že můj model má jen jednu polohu cyklovače, s předem nastaveným intervalem, došlo k tomu, že častým vypínáním a zapínáním stěračů se prošoupal jeden kontakt ve spínací páčce. Vyřešil jsem to doplněním chybějícího materiálu - nacínováním cínové čepičky na bronzový kontakt. Ovládací páčku jsem opět smontoval a zdá se, že to pomohlo - kontakt v páčce je již mnohem lepší (asi bude chvíli trvat než se kontakty zaběhnou). Když už jsem byl v tom, tak jsem si říkal, že bych si mohl udělat nastavitelný cyklovač stěračů. S elektronikou by problém nebyl. Prvně jsem ale napřed prozkoumal samotné časovací relé (umístěné v pojistkové skříňce, modré barvy - lze najít při zaplých stěračích podle zvuku cvakání). Uvnitř jsem našel obvod U642B - nejpoužívanější obvod pro řízení stěračů. Našel jsem k němu schéma a zjistil, že pouze stačí doplnit externí potenciometr. V katalogovém listu je i příklad použití - schéma zapojení je zřejmě i totožné s elektroinstalací mého Peugeotu 405. Relé jsem vytáhnul a našel si drát, který z přepínací páčky vede na kontakt relé - na rezistor R2 2k7. U mého vozu to byl vodič hnědé barvy tuším s označením 61B. Pokud tento drát kdekoliv rozstřihnete a připojíte mezi něj potenciometr 10k (já použil 25k), získáváte nastavitelný cyklovač. Ve schématu je tento potenciometr označen R3. Ten kdo nemá cyklovač, nemá v elektroinstalaci R3 použit. A jako nejvhodnější místo kam potenciometr umístit se ukázala náhrada za již nefungující, hydraulické ovládání nastavení světlometů v levo od volantu (již dlouhou dobu mám tento mechanismus nahrazen za ručně stavitelný systém přímo na světlometech). Pokud by vám nejmenší časový interval 4s připadal moc (originální nastavení s vyřazeným potenciometrem), je možné časové relé cyklovače rozmontovat a paralelně k rezistoru R2 připojit druhý rezistor stejné hodnoty. Tím se minimální doba cyklu sníží přibližně na 2s. Rezistor je umístěn přímo pod vinutím cívky, ale na oba dva vývody se lze pohodlně dostat pájkou a druhý rezistor pouze připájet ke stávajícímu. Je to vynikající doplněk za téměř nulovou cenu !! :-) Mějte se Pavel Hýbl
  12. Mě teď 405ka přes zimu neochotně startovala. Plnej plyn nepomohl. Zjistil jsem 2 špatný žhavičky - když jsou všechny 4 dobrý, je proud při žhavení cca 60A (15A na svíčku) - měřím to klešťovým ampérmetrem. Přesto to startovalo pořád blbě - ale jen po dlouhé odstávce, bez ohledu na teplotu. Zkusil jsem jinej palivovej filtr, bez ruční pumpičky, a je po problémů. Prý ty s pumpičkou dělají bordel a přisávají vzduch. Někdy to rozdělám a podívám se na to. Jen pro info, kdyby někdo z vás něco podobnýho řešil. Je dobrý mít kus přívodní hadice s nafrou průhlednej - jak tam lítají bublinky něco není v pořádku.
×
×
  • Vytvořit...