Přejít na obsah

Angelus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Město
    Čechtice
  • Stát
    Česká republika

Angelus's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. měl jsem podobnej problém, ale srovnalo se to samo asi po dvou dnech. Ale proč a co to dělalo jsem nezjistil. To bylo asi před dvěma roky a do tý doby je to dobrý. Jinak bych asi zkusil jak radí \"marsalek\".
  2. tak FAP dávaly prej jenom do 16V motorů....ale mechanik, co dělá do francouzskejch aut říkal, že to na 100% dělá snímač rychlosti na převodovce.
  3. Angelus

    odvzdušnění motoru

    no u mojí 307, 2,0HDi čerpadlo v nádrži neni. A u 206, 1,4HDi to bude stejné....no jestli se ti podaří to odvzdušnit pouze pumpovánim a povolenim hadičky u filtru, tak dej vědět.
  4. Angelus

    odvzdušnění motoru

    tim balonkem jsem to dělal u svý 307 taky a výsledek nula....musíš povolit ty trubky... takže jak na to: sundej vrchní kryt motoru, pod ním jsou čtyři vstřikovače-ty poznáš tak, že k nim vedou takový stříbrný železný trubky. Vezmi klíč-myslim že to je 16-a povol dvě trubky z pravý strany. Ale jenom povolit tak o jednu otáčku. Pak startuj až do doby, než ti to chytne. Jakmile to nastartuje, tak musíš rychle ty trubky utáhnout. A závada je vyřešená.... [upravil dne 22/12/10 15:19 Angelus]
  5. Angelus

    odvzdušnění motoru

    takže.....povol trubky u dvou vstřikovačů, startuj a mělo by ti to chytit. Tím dostaneš vzduch z potrubí a měl bys běhat.
  6. No já si nejsem jistej, ale když jsem měl to svý auto na zvedáku, tak vpředu hned ten první válec výfukového potrubí by měl být FAP..... teda teď si taky nejsem zcela jistej, ale myslim si to....
  7. Angelus

    hdi cuka,nejede.

    zkusil jsi proměřit nebo vyměnit snímač výfukových plynů?
  8. možná jsem tu našel příčinu té naší závady: buďto ucpaný FAP(filtr pevných částic na výfuku), nebo špatné čidlo před FAP. Motor začne být značně zatížený a přejde do nouzového režimu-ztratí výkon v důsledku automatického omezení paliva řídící jednotkou a samozřejmě to vyhodnotí tak, že vozidlo prakticky stojí. Takže spadne tachometr, jelikož řídící jednotka ho vlastně odpojí. Celé to trvá cca 15 minut, než se znovu restartuje řídící jednotka a auto znovu funguje. Takhle bych to diagnostikoval já. Samozřejmě při následné prohlídce řídící jednotky by se měla objevit chyba s názvem jako \"antipollution fault\". Zkusil bych vyměnit FAP, nebo to čidlo. Nebo máte nějaký jiný nápad?
  9. Přesně to dělá i mě. Spadne tachometr, otáčky jdou dolu a s tim i výkon, jako by to jelo na dva válce. Přestane to počítat sspotřebu. Zatim jsem teda nezjistil, čim to je. I když už mi to dlouho neudělalo. A je to o to zajímavější, že mi to dělá vždycky jenom v zimě. Jestli na to přijdeš, tak dej vědět. I když teď mám docela jinej problém. Mám originál rádio. Jednou jsem vzal ve městě na ulici nějakou díru a jak se auto otřáslo, tak se mi z repráků začalo ozívat dunění a praskání. Myslel jsem, že mi odešlo rádio, ale když teď startuju s vypnutým rádiem, tak po nastartování se to začne zase ozívat. To pak musim zanout a znovu vypnout rádio a pak to přestane. Myslel bych, že je to rádiem, ale abych nekoupil nový a nedělalo mi to pořád. Budu rád když někdo poradí. [upravil dne 21/12/10 00:36 Angelus]
  10. Mám podobný problém se 406. Mám tam original rádio. Nejprve jsem si myslel, že mi odešlo. Jednou jsem vjel na ulici do nějaký díry a jak se auto otřáslo, tak z repráků se začalo ozývat dunění a praskání. Po vypnutí rádia to přestalo. Ale když teď startuji s vypnutým rádiem, tak po nastartování to začne z repráků opět dunět. Musím rádio zapnout a znovu vypnout. Poraďte někdo, co by s tím mohlo být. Nerad bych koupil nové rádio a zjistil, že to jím není. Děkuji.
  11. pilot numero uno:mám to samý auto a asi dvakrát mi to udělalo taky, ale po několika kilometrech se to znovu vzchopilo. Zůstala mi svítit kontrolka na diagnostiku. Když jsem s tim dojel ke kámošovi na počítač, tak nejprve počítač nemohl najít řídící jednotku a když už se podařilo navázat s ní kontakt, tak bylo všechno naprosto v pořádku. Neobjevila jediná závada na autě, ale co jsem se bavil s některými odborníky, tak závada by mohlaa být někde v jednotce nebo v připojení na jednotce. Jednou jsem chvátal do práce a tak jsem mu nakládal na dálnici místy i 190 km/h. Chudák motor potom asi dva dny nemohl popadnout dech. Myslim tim, že při volnoběhu kolísaly otáčky z 800 na 1100-1200. Po dvou dnech se to opět srovnalo.
×
×
  • Vytvořit...