Přejít na obsah

miko-art

Uživatel
  • Počet příspěvků

    88
  • Registrace

Vše od uživatele miko-art

  1. Zdravim chlapi, tejto zimy sa mi pokazil zámok dvierok palivovej nádrže, prídem na Shellku, chlapík mi chcel natankovať a nič. Dvierka sa nedali otvoriť. Tak som ten jazýček plochým šrobovákom nasilu odtlačil. Potom doma som zistil, že ten jazýček raz funguje a raz nie. Tak som si zohnal nový motorček zámku a chcem ho vymeniť. Ale neviem ako. Viete prosím poradiť odkiaľ sa k nemu dostanem? Či z kufra, či zospodu od zadného pravého blatníka, či odkiaľ. Mám aj Service manuál k 607, aj som guglil a nič. Preto sa na vás obracia ko na poslednú záchranu, než to dám do servisu. Ďakujem za rady.
  2. Mne to tiež tak pripadá, že ti klíma už slabo chladí, preto chudák zatvára tú klapku. Automat je v tom automat, že nastavíš a o nič sa už nestaráš. V lete mávam nastavené bežne 22 na oboch stranách, v prípade velkých horúčav znížim na 19 (tiež mi asi treba doplniť klímu ). Moc sa stými stupňami nehrám, skôr so silou vetráka. Ale poväčšine to mám v režime auto so zapnutým A/C.
  3. ja som mal podobný problém, keď som menil zadreté podávacie čerpadlo v nádrži za nové, tak tiež mi to ukazovalo nízku hladinu a mal som plnú nádrž, po natankovaní a nejakých kilomentroch (asi viac ako 100) sa to samo opravilo, tiež som bol z toho na prášky. Musel som na nejaký čas odpojiť konektor toho snímača hladiny na čerpadle, lebo mi furt dopĺňalo aditívum (ktoré už v nafte bolo, lebo naftu som nechal v nádrži). Vyjazdil som skoro všetko, šiel som na pumpu, natankoval do plna a pripojil konektor na plavák. Potom som pobehal tie kilometre a ručička sa spamätala. Neviem, či to pomôže v tvojom probléme.
  4. miko-art

    Stahovaní okna

    Tak už to mám namontované a funguje to! Kúpil som to z: https://www.ebay.com/itm/Peugeot-607-ELECTRIC-Window-REGULATOR-Repair-Metal-Clips-Front-Right-OSF-EU-MADE/221508225309?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
  5. K tej vode - STOP ti môžem poradiť: keď som šiel raz do Prahy po tej "úžasnej" diaľnici tak mi to po 50km začalo písať STOP, že je nízka hladina chladiacej kvapaliny, na teplomeri však bolo niečo pod 90, tak som na najbližšom odpočúradle odstavil auto, a priestor motora štandardne teplý, kvapaliny bolo dosť tak som šiel ďalej. Tými otrasmi sa posral hladinový snímač. Po výmene snímača bolo všetko OK (kúpil som z vrakáča, doteraz funguje). Je to taká čierna kocka z boku na nádržke, kde sa leje chladiaca kvapalina, odoberá sa pootočením doľava o 90°, len to vymeň, akurát ti počas toho trošku vody vytečie, na diagnostike netreba robiť nič.
  6. miko-art

    Stahovaní okna

    Ja si myslím, že šoférova sťahovačka sa nikdy nepokazí preto, lebo šofér si pozná svoje dvere a zatvára ich zľahka. No a tí spolujazdci vpravo od šoféra s tým báchajú jak na žiguláku, trésk-plésk. Až mi srdce trhá. Pritom stačí dvere zo vzdialenosti asi 20 cm len pustiť a zavrú sa sami, ale vysvetľuj to žene, svokre ... No a to sklo je asi veľké a ťažké na také krpaté plastové kocky, preto sa polámu. Ja som nedávno kúpil cez ebay z UK kovové (1 pár) na pravé okno za cca 13€, ale ešte ich nemám namontované, tak neviem, či budú pasovať.
  7. Tak to dám asi na Diag. Po teoretickom výskume bude pravdepodobne chyba v zmiešavacom motorčeku klímy (ten nižšie) na strane vodiča.
  8. Na vodičovej strane príliš hreje. Na pravo mám napr 21°C - tam to funguje správne, vľavo dám tiež 21°C a chvíľu to funguje, chvíľu začne kúriť ako blázon. Je jedno či mám zapnuté A/C alebo nie. Potom musím len stiahnuť teplotu na 15°C, aby to prestalo kúriť, lenže potom to zas moc chladí. A keď zdvihnem na 16°C tak to zase kúri. V lete to fungovalo dobre (keď bolo vonku 30°C a viac), ale teraz na jar to blbne. Mám podozrenie na nejaký motorček. Poraďte mi prosím čo s tým.
  9. miko-art

    problém s palivem

    Asi to bude ten plavák. Ale je to dosť drahé, plavák (a snímač hladiny paliva) je spolu s palivovým čerpadlom jeden náhradný diel (dal som zaň pred cca 3 rokmi 120 €) A ešte, keď máš dízel, od správneho fungovania plaváku závisí aj dávkovanie aditíva po natankovaní, čo múže spôsobovať následné problémy s FAPkom - riešil by som ten plavák. Odmontuješ zadné sedadlo a na pravej strane je čierny okrúhly kryt, pod ním je celý ten sersan (čerpadlo, plavák) zaistený plastovým prstencom. Keď to vyberieš, dá sa to zmerať merákom (mení to odpor) pri pohybe plaváka (sú tam len dva drátiky do toho meracieho meandra) a dá sa vidieť aj okom, či to nie je niekde potentované.
  10. miko-art

    Otevírání kufru zlobí.

    Ono nevadí ako vyzerá motorček, môj vyzerá rovnako zoxidovane a funguje správne. Ale kým som prišiel na to prečo mi to neotváralo (keď som kupoval auto, nefungovalo to, kúpil som aj druhý motorček z vrakoviska a nič) a pritom stačilo tak málo - stačí prepájkovať nanovo všetky kábliky na ľavom pánte kufra (je ich asi 10) určite bude niektorý prelomený. Ono vždy keď niečo nefunguje s kufrom - svetlá nejdú, tlačítko 0 nejde, neodomyká kufor ani diaľkovým, nezatvára kufor motorčekom, neotvára kufor motorčekem ... vždy je chby v tých káblikoch. Prelomené boli asi 3, ale prepájkoval a nadpojil som lepším káblikom pre istotu všetky.
  11. miko-art

    Samospouštění alarmu P6P07

    Neviem už presne, ale dáš dole osvetlenie vnútri nad zrkadlom, a od tých čidiel (sú dve po bokoch) idú kábliky do takej krabičky (veľkosť zapaľovača) a tá je pod tapacírom blízko diery čo ti vznikla, keď si dal dole ten kryt. Odpoj konektor, čo ide z tej krabičky niekde ďalej. Daj pozor, v strede je ešte mikrofón k telefónu. A môžeš to celé (krabičku s dvoma čidlami) vybrať a zahodiť.
  12. miko-art

    Samospouštění alarmu P6P07

    Mal som presne ten istý problém na predošlej 607-čke. Je to pokazené čidlo snímania vnútorného priestoru. Ak sa ti nechce zakaždým stláčať to deaktivačné tlačítko, tak ako mne, stačí pod vnútorným zrkadlom odpojiť ten senzor priestoru.
  13. miko-art

    klakson

    Už som to opravil. Podľa návodu čo som našiel na youtube https://youtu.be/tsFumOBcC_c Trošku blbo sa odoberal ten airbag (kým som to vycvakol, tak som sa s tým namordoval), ale keď som obrúsil tie kontakty (sú 4 v každom rohu jeden), namastil vazelínou (zrejme preto, aby to neoxidovalo), tak trúba trúbi krásne.
  14. miko-art

    TPMS

    Kúp si nové senzory, ja som kúpil nedávno z https://www.alukola-obchod.cz/tpms, cena smiešna (cca 33 €/ks) oproti originálom a hlavne fungujú v Peugeot 607, 2.0 HDi, r.v. 4/2005 Škoda deaktivovať túto funkciu, keď ti to krásne stráži tlak, keď máš správne nahustené pneu, menej sa opotrebúvajú, máš menšiu spotrebu, väčšiu stabilitu v kolíznych situáciách a tým aj bezpečnosť posádky. Rozhodne by som sa nevzdával tejto vymoženosti, keď to náš voz umožňuje.
  15. miko-art

    Repro pod zadnim oknem.

    Zadne repraky na doske pod oknom su Subwoofre a hrajú len basy. Najsilnejšie hrajú, keď si dáš v nastavení Loud a presunieš Fader tak na -5, aby si ešte dačo počul aj vpredu. Samozrejme, keď to dáš na plné gule, tak musia tancovať, ak nie tak tam máš nejakú chybu. (A tie subwoofre berú signál zo signálu pre repráky v zadných dverách).
  16. miko-art

    klakson

    Mne zas vôbec netrúbi. Prejavovalo sa to tak, že čím ďalej tým som musel zatlačiť na volant viac krát, aby začalo trúbiť. Keď som často trúbil tak to bolo OK, ale teraz už netrúbi vôbec. Ako keby bol zaoxidovaný spínač klaksóna vo volante. Poraďte mi prosím ako to mám rozobrať a vystriekať kontoxom tak, aby som nedostal po hube od Airbagu .
  17. miko-art

    Otevírání zadního kufru

    Vždy, keď dačo na zadnom kufri nefunguje spôsobom, že raz ide a raz nejde, tak je to káblikmi na ľavom pánte. Časom sa polámu, takže buď ti nejde odomknúť, alebo ti nejde 0, alebo ti nefunguje motor otvárania a pod. Raz som ako pako kupoval druhý motor na otváranie kufra a bolo to v káblikoch. Tak som sa nasral a všetky kábliky - aj tie dobré - som ucvakol v mieste, kde sa niektoré polámali a napájkoval som na ne také 10 cm kúsky nového dobre ohybného lanka so silikónovou izoláciou (mal som pocit, že tá izolácia časom tvrdne a robí to ona, neviem). Odvtedy všetko na kufri funguje ako hodinky.
  18. miko-art

    Vymena baterie v kluciku

    len poznámka: odomknúť to ide fakt len z cca 2 až 5m, to je asi naschvál. Zamknúť sa to dá aj z 20m. Baterku v kľúči mám úplne novú. Inak, slabú baterku v kľúči by ti malo písať na displeji...
  19. miko-art

    blbne otevirani dveři

    Dať dole tapacírung a premazať všetky tiahla a hlavne zámok. Ja to striekam teflónovým sprejom (vždy, pred zimou, a niekedy aj v lete streknem trochu do zámku - kto maže ten jede). Mne zase prituhol mechanický zámok na kľúč, lebo furt používam len ďialkový ovládač ...
  20. miko-art

    Auto nejde odemknout

    Ale predsa mechanicky kľúčikom to ide otvoriť aj bez baterky! (Ja keď som v zime nabíjal doma baterku, tak som zamkol dialkovým auto pred bytovkou, vybral baterku a zaklapol kapotu motora. Na druhý deň som normálne kľúčikom otočil v šoférových dverách a dvere sa mechanicky odomkli. Otvoril som kapotu zapojil baterku. OK)
  21. miko-art

    NEMRZNOUCÍ SMĚS.. CHLADIČ

    Ja som zohnal \"nejakú univerzálnu\", čo sa môže miešať zo všetkými druhmi a bola bez farby. To mi poradil chlap v predajni, že keď neviem akú mám. (Ale v podstate sú dva druhy, podľa toho na akom chemickom princípe pracujú.)
  22. miko-art

    Samovolne spušteni alarmu

    Nad vnútorným spätným zrkadlom demontuj celé osvetlenie (dva šroby) a pod tapacirom z pravej strany je taká kocka (cca 3x2x5 cm), to je rozum tej ultrazvukovej ochran, čo ti blbne. Len odpoj prívodný káblik a je to. Na starej 607 mi to tak isto blblo a po odpojení OK.
  23. miko-art

    Chromové lišty

    Ja mám zase na dvoch miestach tú striebornú lištu poškodenú, tiež by som potreboval niečo, čím to prelepiť
  24. miko-art

    Otevírání zadního kufru

    Nemalo by sa nic odvalit, lebo je tam elektrospojka, ktorá pripne motor len v prípade, že sa točí. To znamená, že ručne to môžeš zavrieť aj otvoriť ľahko, bez toho, aby si poškodil servomotor otvárania kufra.
  25. Tak boli to štyri prelomené drátiky v pánte ako ste mi poradili. Všetko funguje ako má. Ďakujem za rady
×
×
  • Vytvořit...