Přejít na obsah

revilohifi.cz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

Vše od uživatele revilohifi.cz

  1. Co se týká tlumení, tak v dnešní době asi nejefektivnější a nejlepší tlumení poměru cena/kvalita je Vibraflex. Prodává se ve velikosti 0.5x1m, a tove dvou tloušťkách 2,5mm nebo 4mm.. Ty 4mm jsou spíše už na tlakařinu atd. :-) na kompletní vytlumení jednich dveří ti stačí 2 desky.. Tím ale myslím opravdu komplet vytlumení.. Když si sečteš náklady na ostatní tlumení, tak Vibra nevychází vůbez zle.. Pro ideální práci stačí jen trošku nahřát třeba i jen fénem.. :-) Zkus na ni mrknout.. http://www.revilohifi.cz/vibraflex-25.html
  2. revilohifi.cz

    jak k zesilovaci vybrat repro

    Proč chceš zrovna Magnat? Doby, kdy tu byl \"jen\" Magnat jsou už dávno pryč. Navíc stavět hudbu od zadu je největší chyba.. Pokud rovnou přemýšlíš na SW, tak dej na předek kvalitní komponenty a potom do kufru SW. Na tento zes ale zas moc dobrý woofer nevymyslíš.. Co se týká pravidel dávání repro na zes, tak klasické reproduktory mohou být se zatížitelností o 20\" vyšší, než je výkon zesilovače a u subwooferu je to pávě naopak.. Subwoofery by měly být o cca 10% slabší, jak výkon zesilovače. Kdyby jsi to chtěl lépe probrat, tak se mě ozvi na ICQ 306011919.. Můžeme případně i něco vybrat..
  3. kapacitor se zapojuje jen na jeden zesilovač a to do 20cm od něj. Jinak zapojí se zvlášť, signálové kabely od rádia a na napjení musí být samozřejmě distribuční bloky na rozdělení kostry a plusového kabelu na 2 zesilovače..
  4. bohatě by ti stačil například Crunch GTR 250.2. http://www.revilohifi.cz/crunch-gtr-250-2.html Asi bych na ně viděl spíše MB Quart DSC 280, ale pro GTR mluví cena..
  5. hm, hm.. reproduktory 100% chtějí vybudit zesilovačem.. celkem vysoké zatížení a nízká citlivost.. takže určitě teď neposloucháš to, co ty reproduktory umí.. Jinak s tlumením je to jednodušší, než myslíš.. jen se toho nesmíš bát.. každopádně originál \"molitan\" pryč a místo toho například vibraflex.. Před tím bych ale 100% dal nějaký zes.. určitě bych na ně našel něco, co 100% nepřesáhne cenu komponentů, i tak stejně uslyšíš ohromný rozdíl..
  6. to je věc vkusu.. pokud jsi zručný, dokážeš to dát dokupy za poloviční cenu.. Nevím, jak přesně je to v klasické 307, ale v 307CC jsem předělával jen spodek tapecáku.. zbytek mohl zůstat tak, jak je.. Takže zase úleva. Já být tebou, než tohle, tak se pověnuju pořádnému vytlumení dveří (pokud tedy nemáš), než vzhled. Ten bych řešil až na posledním místě. Co máš za reproduktory a čím je krmíš?
  7. Zpravidla se nepřečelouňují celé dveře, ale jen nějaký díl. Pokud by jsi chtěl přečalounit celé dveře, tak počítej jen za čalounění cca 2000,-Kč včetně práce od čalouníku. Práce na boardech je cca 1000,-Kč Takže pokud chceš udělat komplet dveře, včetně celého čalounění, tak si připrav cca 5000,-Kč
  8. počítej malou laminovací sadu, MDF.. potom tmel, přečalounit to nechávám vždy zkušenějšímu.. takže materiál plus očalounění cca 2000,-Kč.. oboje dveře
  9. svým způsobem máš pravdu.. ale dělá se tunel a z druhé strany se upravuje tapec.. uřízne se, dá se tam MDF kroužek se zapuštěním, dolaminuje se a nechá přečalounit.. Takže v konečném důsledku nasadíš tapec, přiděláš šrouby i vrchní kroužek (nezapomenout šrouby zapustit) a do toho krásně vložíš repro.. Tím uděláš ideální tunel, předejdeš akustickému zkratu a budeš mít krásně pevné přidělané repro.
  10. revilohifi.cz

    subwoofer JBL BTX 250

    z jednoho prostého důvodu, Autodax má skladem minimálně věcí, a lidi nechtějí čekat. I já osobně mám raději spolehlivost v dodání atd. Proto upřednostním toto. I když si jdu kupovat věci typu vysavač, lednice, pračka, nebo televize atd. nekoukám na každou korunu, ale kouknu na e-shop. Jak vypadá, jak je často aktualizovaný, kouknu na provozovatele a potom koupím. Nepotřebuju ušetřit 200,-Kč. Raději koupím u ověřeného obchodu, který má obraty (tudíž řeší častěji reklamace, má lépe propracovaný systém zásobování atd.) Nemluvě o skladových zásobách.. Tak je to i v autohifi, je pár e-shopů, které drží sklad. Z 90% jsou to obyváky, v kterých sedí lidi a přeobjednávají přišlou objednávku. Takže asi tak.. A co se týká autohifi, raději si nech poradit od nezávislého člověka. Od člověka, který má zkušenosti s více značkami. Ono, když ti bude radit člověk, který dělá 4 značky, tak ti bude tvrdit, že zrovna tyto 4 značky jsou to nej na celém světě. A pokud jsi toho zas tak moc neslyšel, tak samozřejmě budeš spokojen minimálně do doby, než uslyšíš něco lepšího.. :-)
  11. Pokud máš na rádiu REM, tak je zbytečné dávat na antenu. To je jasné. Takže využít toto. Jinak proč high-low převodník. Z osobních zkušeností vím, že jsou časté problémy s vedením signálu (rušení), praskání při zapnutí a vypnutí atd. atd. Proto to raději dělám pře převodník a ještě se mě tento problém nestal. Co se týká aktivního vs pasivního woofer se zesilovačem. Aktivní woofery nedosahují takových kvalit a takových výkonů, jako když si to poskládáš z komponentů. Naopak aktivní woofery jsou vůči kvalitě a výkonu dosti předražené. Když to tak shrnu, na instalačním materiálu neušetříš ať máš aktiv, nebo pasiv. Výsledný zvukový efekt bude ale jednoznačně kvalitnější u pasivu..
  12. Nemyslím si, že aktivní subwoofer by tě plně uspokojil. Teď jde o to, jaký zesilovač budeš využívat na SW.. Pokud 2ch, je efektivnější dát přímo za rádiem high-low převodník a z něj natáhnout signálový kabel do kufru, kde bude zesilovač se subwooferem. Napájení od baterky, kostra v kufru, remote zapojit na antenu.. Jinak zapojením high low převodníku nepřerušit signál do dveří, ale jen ho rozdvojit.. I obyčejný 8\" nebo 10\" subwoofer v ozvučnici ti zahraje podstatně lépe.. Kdyby jsi chtěl třeba nastřelit nějaké typy, nebo nějaký osvědčený high-low převodník, stačí se ozvat, případně můžu poslat link, ale zas bych byl nerad, abych byl obviněn spamováním stránek.. :-)
  13. revilohifi.cz

    subwoofer JBL BTX 250

    nenarážel jsem na tebe jako na osobu, ale na tvoji informaci o oficiálním dealerstvím. Na narážky přímo na osoby jsi tu specialista hlavně ty. Jinak nechápu tvoji poznámku \"autodax neni revilohifi.cz\". Jak jsem řekl, každý si hřeje svoji polivčičiku, stejně tak, jak všude zveřejňuje svoje dealerství Autodax, tak samozřejmě Rapid, to je jasné a víc jak logické. Teď jde o to, jestli přijmeš realitu a sundáš si ty růžové brýle, nebo ne. Já osobně věci od ESX případně RF beru také od Rapidu a ne od Autodaxu, ale narozdíl od tebe vím, že tu je ještě druhá cesta. Osobně dávám přednost kvalitě a rychlosti dodání zboží jako takového. Než jsem uzavřel dohodu s Rapidem, vozil jsem si ESX přímo z Německa sám.
  14. revilohifi.cz

    subwoofer JBL BTX 250

    Jen bych tě chtěl upozornit, že Rapid RF dováží, ale ne jako jediný.. Ještě tu je AUTODAX, který se s nimi věčně přetahuje o oficiálního dovozce.. To jen na závěr.. Je vidět, že tvoje nevědomost je širší, než jsem předpolkádal..
  15. revilohifi.cz

    subwoofer JBL BTX 250

    tak se probuď.. červený rapid je doba před 3 roky.. :-)
  16. revilohifi.cz

    repro v kufru P406

    musím se ti vážně smát.. jestli jsis všiml, nedal jsem sem schválně ani jediný odkaz atd. Tvoje specialita je napadání lidí kolem sebe a vnucování svých demagogických myšlenek. Místo toho, aby jsi se nad tím zamyslel.. To, že ti blikají světla, nebo palubovka světčí hlavně o bordelu v elektrickém systemu. to, že jsi napsal, že to je skoro povinnost, je prostě fakt.. proto jsem ti psal, že i to \"skoro\" je blbost.. Místo toho nesmyslného ohrazování se své pravdy začni psát fakta a ne jen kolem sebe nesmyslně kopat.. Obchodník jsem, to je fakt, ale snažím se lidem prostě dobře poradit a ne jim vnutit lživou demagogickou myšlenku!! Zatím jsi mě nevyvrátil ani jeden bod z mých připomínek nějakým faktem. Místo toho jsi zase napadl mojí osobu. Jsi ubohý lhář, který evidentně podporuje něčí prodej, ale promiň, trapným způsobem!! A abych se vrátil k té pojistce na kabelu. Je jasné, že průřez kabelu je vhodný udávat k poměru odběru proudu zesilovače ale hlavně na délce natažené kabeláži.. A teď.. 500W RMS na 4ohmy? nebo na 2ohmy? je těžké potom určit odběr (pomohla by asi pojistka na zesilovači.. kolikati amperová je) Ale hodím ti sem malou tabulku, aby jsi se měl opět nad čím zamyslet!! 1 - 20A 21-39A 40-50A 51-65A 66-85A 86-105A 106-125A 125-150A do 1m 2,5qmm 6qmm 6qmm 10qmm 16qmm 16qmm 25qmm 35qmm 1 - 2m 6qmm 6qmm 10qmm 10qmm 16qmm 25qmm 25qmm 35qmm 2 - 3m 6qmm 10qmm 10qmm 16qmm 25qmm 25qmm 35qmm 35qmm 3 - 4m 6qmm 10qmm 16qmm 25qmm 25qmm 35qmm 35qmm 35qmm 4 - 5m 6qmm 16qmm 16qmm 25qmm 35qmm 35qmm 35qmm 50qmm 5 - 6m 10qmm 16qmm 25qmm 25qmm 35qmm 35qmm 50qmm 50qmm a mohl bych pokračovat ještě dál, ale asi zbytečné.. Nicméně i z této tabulky vypline, že pokud máš zesilovač s příkonem 500W RMS na 4ohmy, bude mít na sobě pojistku do 100A.. záleží, jeslit je to v můstku, nebo 2x250W RMS na 4ohmy.. pokud v můstku bude mít na sobě 70-80A pojistku, tudíž takovýto odběr při maximálním zatížení.. i z této tabulky (mimochodem ne můj výmysl :-) ) je zřejma, že na délku 4-5m, což je nejčastější délka natažené kabeláže a hlavně standardní délka plusového kabelu v setech, by měl být průřez 35qmm!! Pokud chceš mít 25qmm s odběrem 100A, tak do maximální délky 3m.. A TOHLE JE TA PŔÍČINA BLIKÁNÍ!!!!!!!!!!! Jinak sad mám na krámě několik typů.. jak od vysoce kvalitní značky AIV, tak i od Crunch, Soundstream, Alfatec atd. a abych řekl pravdu, tak k 25qmm sadě na délku 5m se standardně dodává 60A pojistka.. :-) Když to respektují producenti autohifi a prodejci, proč ne ty? Tímto tento rozhovor končím, ale věř tomu, že tvé příspěvky si pohlídám.. Nebudu nikomu dávat odkazy apod. věci. Jen si pohlídám, aby jsi nikoho nesmyslně nenapadal a netvrdil blbosti.. Myslím, že tím pomůžu hlavně konečným uživatelům autohifi hlavně na tomto foru!!
  17. revilohifi.cz

    repro v kufru P406

    Pleteš si pojmy s dojmy.. To, jestli woofer kope a tlačí, že se ti klepou zrcátka neznamená, že zesilovač může trpět výkyvami napětí. V dnešní době využívání digitální zesilovačů je ta spotřeba tak malá, že 400W RMS prakticky nedělá téměř žádný výkyv v napětí. Obzvláště, pokud se budeme bavit o spuštěnem dobíjení..
  18. revilohifi.cz

    subwoofer JBL BTX 250

    Uvádějme prosím jen fakta.. Pravděpodobně kromě té zástavby, které máš v autě, jsi asi nic jiného nedělal a nic jiného nepostavil.. Když mě někdo přijde na krám a bude chtít zesilovač na subwoofer, 100% mu dám silnější, než slabší. Už jen kvůli tomu, že právě slabší zesilovač nedokáže woofer kloudně ukontrolovat. Na silnějším zesilovači bude hrát subwoofer s mnohem větší dynamikou a přesností..Proto právě opak toho, co jsi napsal je pravdou. Spálení wooferu dochází mnohem častěji slabším zesilovačem, než zesilovačem silnějším, a to právě proto protože člověk je bytost nenasytná a chce víc a víc.. Tudíž žene reproduktory a subwoofery výš a výš a ignuruje zkreslení, které u slabšího zesilovače přichází podstatně dříve, než u zesilovače silnějšího.. Jinak stabilně se uvádějí výkony na 14,4V, nebo ještě občas na 13,8V, což znamená, že výkon, který má psaných 300W RMS je právě na 14,4V.. ESX není vyjímkou.. Tudíž celkový příkon při vypnutém motoru je ještě nižší, jak je na papíře, při motoru nastartovaném je právě tento příkon.. Samozřejmě uznávám, že některé značky mají své příkonnosti podhodnocené a zkutečnost je vyšší v řádu procent. Co se týká tvého porovnání ESX vůči Crunch a Hifonics. Crunch je podtřída Hifonics. Tudíž bych i možná souhlasil o porovnání kvalit (nicméně můžeme se bavit přímo o třídách) Hifonics je ale hodně kvalitní značka, postavená všeobecně někde jinde, jak Crunch. Jak konstrukčně, tak i po zvukové stránce ESX určitě převýší. Stačí si jen občas koupit nějakou literaturu, třeba i jen časopis, kde jsou jednoznačné testy. Například v minulém čísle byly zesilovače Hifonics s hodnocením cena/kvalita \"vynikající\"... Pokud neznáš nic jiného, jak ESX, prosím nebalamuť zde lidi svými pocitem o kvalitě zvuku, o standardní poměrech výkon zesilovače vs zatížitelnost repoduktorů atd.. Neříkám, že ESX není kvalitní, ale 100% bych ho nedával na špičku ledovce!! Někteří lidi by se měli zaměřit na uvedení své nabídky a nepouštět se do diskuzí, v kterých jsou na hodně tenkém ledě.. P.S. Můžeš se klidně kdykoliv zastavit u nás a můžeme porovnat zvukovou stránku a všeobecně kvalitativní stránku různých značek.. Potom bych tě poprosil, aby jsi zde osobně nenapadal jak mojí osobu, tak i jiné členy, kteří se snaží něco dovědět a hlavně se neohrazoval věcmi, o kterých nic nevíš (to je hlavně reklamace apod)!!
  19. revilohifi.cz

    repro v kufru P406

    to jen svědčí o nevhodnosti zvolení napájecí kabeláže a pravděpodobně pojistky.. Jakou má ten kamarád pojistku u baterie? Jaký je součet pojistek na zesilovači (zesilovačích)? Jinak dost energie spojovat právě s kapacitorem je také dosti mimo.. Pokud je slabá napájecí kabeláž (hlavně si uvědom, že se jedná o 12V), v pořádku baterie a dobíjení, tak prostě kapacitor je zbytečná investice. A jestli si někdo chce pomoci kapacitorem a ošidí kabeláž, tak si stejně nepomůže. Ano kapacitor pomůže, neříkám, že ne.. Ale měl by pomoci právě k dorovnání vršků, které už nezvládá dorovnat baterie a ne s tím, co je vidět běžně v praxi, že se sotva drží při životě a ukazuje kolem 11V. Každopádně ta tvoje hláška že je prostě kapacitor povinnost, je špatná!! Takže když to shrnu, pokud bych měl 1kW woofer, tak bych MOŽNÁ přemýšlel na kapem, ale jinak ani náhodou.. Tam kde nic není, ani čert nebere..
  20. revilohifi.cz

    subwoofer JBL BTX 250

    to Mirrae24: chtěl bych se tě zeptat, jak jsi přišel na to, že je lepší mít slabší zes, než je psaná zatížitelnost wooferu? Možná u \"noname\" wooferů.. :-) Možná proto jsi potom slyšel rozdíl po využití kapacitoru, ale všeobecně musím říct, že je to blbost.. U subwooferu je celkem důležité právě to, aby zesilovač měl výkonnostní rezervu. Nemluvě o tom, že u značek DLS, Morel, Helix vyšších tříd atd. je jejich zatížitelnost značně podhodnocená!! Zkus se občas podívat na forum a autohifi, kde lidi píší své poznatky z různých typů zástaveb, a různými woofery na různé zesilovače, výkonnostní poměry atd. Všeobecně ti to můžu přirovnat i ke klasickým reproduktorům. Když budeš mít reproduktory s vysokou zatížitelností, neznamená, že na rádiu budou hrát perfektně nahlas a s přesností sobě vlastní. To ale neznamená, že by na to neměly, ale že prostě nejsou kloudně vybuzeny (prostě zesilovač autorádia je nedokáže kloudně ukontrolovat). A teď si vem velikosti membrán u středobasů 130 nebo 165mm reproduktorů a teď 30cm subwoofer. Myslíš si, že woofer nepotřebuje nad sebou kontrolu..? Potřebuje a právě o to víc. Proto u volby zesilovače na woofer je celkem důležitý právě jeho výkon s výkonostní rezervou a potom například DF. Pokud u wooferu zvolíš slabší zes, bude zkreslovat o dosti dříve, než kdyby byl kloudně vyuzen, nemluvě o dynamice. Proto bych rozhodně netvrdil, že je lepší mít o něco slabší zesilovač.. to je prostě BLBOST!!! k tvému druhému poznatku ohledně ceny DLS.. možná ti přijde, že poměr cena/výkon je mizerná.. Ale ono je 400W a 400W, nemluvě o kvalitativní stránce. Zrovna woofery DLS třídy MW jsou jedny z nejlepších wooferů, co jsem kdy slyšel, nad ně bych ředil JL, Morel.. Což zrovna i potvrzuje časté využití těchto wooferů v SQ v EMMA. Rozhodně bych nad něj neřadil značky ESX, Hifonics, Crunch, nebo něco podobného.. Někdy výkon není všechno.. DLS dokáže hrát s krásně čistě s dokonalou přesností a dynamikou i při vysoké hlasitosti, což je právě okamžik, kde právě výše zmíněné woofery mění basovou složku spíše v tlak..
  21. revilohifi.cz

    DLS woofer + crunch zosik

    podle mě je to kvalitativní degradace tohoto wooferu, nemluvě o výkonu tohoto Crunche do 4ohm.. S tímto wooferem mám celkem bohaté zkušenosti a abych řekl pravdu, hledej zesilovač s výkonem 500 - 600W RMS na 4ohmy. Když tak se mě ozvi třeba na ICQ 306011919 a můžeme to pořádně probrat.. určitě existují lepší zesilovače i v hodně podobné cenové relaci..
  22. revilohifi.cz

    repro v kufru P406

    Řeči ohledně kapacitorů jsou neustálé.. Někdo říká to a někdo ono. Nicméně z vlastní praxe vím, že kapacitor je zbytečná věc pokud je dobře zvolená kabeláž na napájení zesilovače. Musíte si uvědomit, že v dnešní době tolik populární kapacitory mají odpor a spotřebu větší, než je zdrávo. Už jen díky volt a amper metru, který tam většinou je, nasvícení atd. Schválně si všimněte, že nejkvalitnější kapacitory na sobě žádné tyto \"vymoženosti\" nemají.. A proč? Protože mají elektrickému systému pomoci, ne ho zatěžovat.. Pokud někdo chce kapacitor, měl by asi oželet ukazatele, nasvícení atd., jinak kapacitor obzláště postrádá smysluplnosti. Takže moje rada je: Zvol správně průřez napájecích kabelů a nemusíš utrácet za kapacitor..
  23. Osobně bych také vyměnil rádio. V dnešní době koupíš Alpinu za hodně dobrou cenu. Například CDE-9880R s třemí páry RCA, USB atd už pod 4400,-Kč .. Což když si to tak sečteš.. prodáš to, co máš, k tomu přidáš nějakou tu kačku a budeš mít něco, na čem se dá už stavět.. Nehledě na to, že pokud vyměníš rádio za tohle, kompletně se ti změní dynamika a zvukový projev reproduktorů.. Kdo nevyzkouší asi neuvěří.. Mrkni na tu Alpinu.. http://www.revilohifi.cz/alpine-cde-9880r.html
  24. revilohifi.cz

    Jake komponenti repra do 306

    Ahoj kluci, zaregistroval jsem se zde, protože jsem koukal, jaké bludy úřední obludy tu do Vás cpe Yantschi.. Rád bych to dal na pravou míru.. Tak ohledně ideálnosti Hertz na zapojení na rádio.. Je třeba si uvědomit, jak udává citlivost Hertz u svých produktů.. je to tiž rozdíl v udávání citlivosti v dB/1W/1m, nebo tak, jak udává Hertz v dB/2,83W/1m.. abych rozuzlil rozdílnost v udání pravé a nepravé citlivosti.. skrátka u Hertz můžete rovnou odečíst 3dB.. Potom zjistíte, že citlivost je horší, jak u lecjakých konkurenčních reproduktorů.. Další věc jsou jednoznačně testy Car and hifi, kdy Hertz třídy DSK propadly.. Ve vyšších hlasitostech mají agresivní výšky.. navíc, pokud se podíváte na konstrukci Hertz DSK, nenajdete vyhybky, ale jen kondenzátory na výškové reproduktory... Sečteno a podtrženo, Hertz je asi ta nejhorší volba, jakou můžete zvolit.. Pokud sháníš reproduktory do cenové kategorie okolo 1500,-Kč, šel bych například do vyšší řady Kicx.. ICQ má plnohodnotnou vyhybku s možností útlumu výškového reproduktoru, 25mm hedvábné výšky, což je propastný rozdíl.. http://www.revilohifi.cz/kicx-icq-62.html další varianty ve stejné nebo nižší cenové kategorii za hodně dobré peníze například Crunch GTS 6.5C http://www.revilohifi.cz/crunch-gts-6-5c.html nebo vyšší řada s plnohodnotnou vyhybkou a ještě vyšší citlivostí Crunch GTR 6,5Ci http://www.revilohifi.cz/crunch-gtr-6.5ci-old-series.html Každopádně když to shrnu, to, že někdo něco nezná, ho neopravňuje to rovnou zamítnout.. Pokud se tento příspěvek nebude líbit adminovi, nebo komukoliv a bude ho brát jako komerční, nechť ho smaže... nevydržel jsem se na to koukat.. Pokud někdo chce poradit a pokecat si o hudbě do auta, tak ať se mě ozve na ICQ 306011919, nebo ať napíše na mail jkarlovsky@revilohifi.cz.. Jsem plně k dispozici a nebráním se jakékoliv konzultaci.. Díky
×
×
  • Vytvořit...