Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Oprava mobilu-kdo by mi dokazal připájet nový mikrofon?


odee

Recommended Posts

Zdar draci, není tu někdo z Brna,nebo okolí, kdo by se mi pošťoural trošku v mobilu. Jde o Samsung S8500, poslední dobou na něm nějak blbne mikrofon, nejde skoro slyšet co člověk říká(je to strašně potichu a šumí to), ale slyšet příchozí hovor jde krásně. Možná by to stačilo jen vyčistit a nebo vyměnit mikrofon. Na starých mobilech sem se do toho vrtal sám, ale tady si netroufnu a jelikož je už po záruce, tak se prvně ptám tady, než ho šupnu někam do opravny.:)

Předem moc dík za pomoc:papa

Upraveno uživatelem odee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti to klidně udělám, ale šťourat se v tom nemá moc smysl. To je ztráta času a zbytečné otevírání telefonu s pochybným výsledkem. Když už se to bude dělat tak byhc doporučil koupit nový. Viz třeba http://www.ebay.com/itm/Samsung-B7300-S5670-S6102-S6352-S6802-S7350-S8500-S8530-Mikrofon-Mic-Microphone-/370967516494?pt=DE_Handy_Organizer_Ersatzteile_Werkzeuge&hash=item565f63154e a rovnou ho vyměnit. Je to z Německa, ktakže to tu bude za týden ;)

[upravil dne 24/12/13 08:05 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Zdarec, musím znovu otevřít staré téma, jelikož jsem se konečně v létě dokopal k tomu, abych objednal ten mikrofon. Co se týká demontáže telefonu, tak tu jsem zvládl celkem vpohodě (ikdyž demont mojí Lumie byl asi 100 míň složitý). Problém nastal u mikrofonu, měl jsem zafixováno, že jsem se díval na video a mikrofon byl nacvakávací, ve finále byl ale lepený, nebo nějak pájený, takže po demontu starého dílu jsem zjistil, že není v mých schopnostech tam ten nový připevnit. Jediné vido na youtube týkající se přímo mikrofonu mi to pak potvrdilo, jelikož borec to tam opravdu pájí:-( Navíc je malinko odlišný od původního. Přikládám foto. Předpokldám, že jinak, než připájet připevnit nepůjde, takže v tom případě scháním dobrovolníka, který si na to troufne.

 

Předem moc díky za nabídky;-)

post-34456-0-58564400-1414141359_thumb.j

post-34456-0-32661900-1414141368_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já mám třeba Lumii 520 a kompletní demont je otázka 5minut i s pauzou na kafe:-) Reproduktor a dalšíé prkotiny, který se dají měnit jsou nacvakávací, takže si tam vyměníš snad všechno. Průměrně zručnej člověk zvládne třeba i výměnu dotykové plochy max do hodiny, pokud to dělá poprvé. Ale tenhle samsung mi zabral minimálně půlhodinu jen rozebrat, oproti Lumii je nehorázně složitě poskládanej... Na druhou stranu se dnes dělají i telefony, kde si sám nevyměníš ani baterku, takže tohle ještě šlo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ten puvodni mikrofon je uprostred a novy vpravo na fotce?

Pokud ano tak to klidne prilep vterinakem, bude to nefungovat uplne stejne jako kdyz to nekdo pripaji. Ma to jinak vyvody.

 

Pro zajimavost, jak jsi ho sundaval? Jestli zustaly plosky na kterych byl pripajeny na desce nebo ji opustily s mikrofonem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, ten původní je uprostřed a nový je vpravo. To, že má jinak konakty mě sice zarazilo, ale vzhledem k tomu, že stejný typ mikrofonu mělo pro tento telefon více výrobců, tak jsem to neřešil, navíc, když sem pak koukal na video, tak borec na ten nový mikrofon připájí dokonce jen 3 drátky, které spojuje s deskou... Dolů šel úplně lehce, (na mikrofonu i na desce zůstaly kovové kontaktní plochy), jako by tam byl mikrofon jen lehce přilepený.

 

Edit: mimochodem, teď jsem ještě znovu mrknul na ebay a jen v rychlosti jsem tam hodil "S 8500 mic" a vyskočilo mi hned několik kousků přesně stejných s původním (5kontaktů), předtím jsem hledal delší dobu, ale mám za to, většina jich bylo se 4mi kontkaty, tak, jak mi přišlo... No, nic, objednám ještě ten totožný s původním a stejně musím sehnat někoho, kdo to spojí:-)

Upraveno uživatelem odee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

on v jine verzi klidne muze byt ten ctyrpinovy... neni zadnou vyjimkou ze vyrobce ma ve stejnem mobilu (nebo jinem zarizeni) ruzne desky, zalozene na soucastkach dvou ruznych vyrobcu (a ne nutne zamennych). A pokud se nelisi klicove polozky tak to na uzivatelskem oznaceni nijak nepoznas.

Duvod proc mit dva ruzne typy HW je jednoduchy - pokud jeden z vyrobcu komponent ma problem, staci zvednout vyrobu u druheho a je vyreseno...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to chápu, je to běžný princip, podívejme se třeba na automotive, že jo...tam je to stejné. Každopádně jsem objednal díl totožný s původním a stejně musím vyřešut otázku montáže. Možná plácnu blbost, ale neexistuje nějaké lepidlo, které vodí?

 

Edit: Prvně hledej, pak se ptej, že??? Když to tam připevním něčím takovýmhle: http://www.gme.cz/elektrovodive-lepidlo-elchemco-wire-glue-p749-117   tak by to pak mělo být OK, ne? Připadá mi to jako jednodužší a lepší, než to šílený pájení v tom videonávodu.

Upraveno uživatelem odee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj jestli chceš tak ti to v práci zapájím jedna dvě. Pokud si ale troufneš sám , tak to udělej následovně 

1) sežeň si pájecí pástu . Jsi od BRNA , tam je firem co se zabývají pájením a mají od nás stroje dost .

2) nanes pastu na plošky desky a polož na ní pěkně mikrofon . Té pasty stačí trošku , aby se ti to neslilo a neudělalo zkrat.

3) Horkovzdušnou pistolí , pájkou nebo čímkoliv jiným co udělá teplotu takovou , aby se ti to zapájelo. Pokud použiješ bezolovnatou slitinu tak teplotu musíš vyvinout vyšší . Ideální je ta horkovzdušná pistole .

- s pájkou to moc dobře nejde , musíš se snažit to celé prohřát a přiblížit se ke kontaktům .

 

Kdyby ses chtěl na cokoliv zeptat , dej mi vědět. Každopádně pokud jsem to dobře pochopil , objednal jsi jiný mikrofon .Protože tam chybí prostřední ploška . Jedině že by měla společný pól a musel bys jí propojit. Nevím .

Teď ti dojde díl nový , který by měl být stejný ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, teď mi dojde díl, který by měl být totožný s původním. Díky za radu, zkusím tedy radši sehnat tu pastu místo lepidla. Co se týká nanesení, tak bych to asi zkusil injekční jehlou, jelikož ty jednotlivé plochy jsou opravu miniaturní a místa mezi nimi taky není bůh ví kolik...

 

Moc díky za radu

 

Edit: http://www.gme.cz/pajeci-pasta-50-g-p745-041   může být?

Upraveno uživatelem odee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač.  Použíj tu jehlu nebo něco na ten způsob. Pro inspiraci co jsem teď vyfotil . Používáme pastu bezolovnatou třeba tuto . Je to SAC4. Dobrá na pájení .
Bohužel cos poslal , nevím co je zač. Na tvé připájení by to mělo stačit ale vůbec nic mi tato hobby značka neříká promiň . Příští týden ve čtvrtek jedu do Honeywellu do Brna, kdybys nesehnal tak dej vědět , můžu ti něco dovést.

 

pasta.jpg
 
pasta_2.jpg
Upraveno uživatelem venomcz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemuze. To je totiz tavidlo (jakoze to neobsahuje cin). Potreboval bys tohle

http://www.gme.cz/pajeci-pasta-elchemco-microprint-2004-p745-035

Muzu Ti poslat nejaky zbytek, pripadne trosku odstriknout do neceho mensiho.

 

U toho horkyho vzduchu je potreba odstinit zbytek desky (zejmena nejblizsi okoli) od proudu horkeho vzduchu, jinak si speces nebo sundas i okoli soucastky. Zejmena pokud jsi to jeste nikdy nezkousel... prvni co spalis budou tlacitka. Kdybys mel cestu do Prahy tak se stav.

Mimochodem, proc to vlastne nedas do servisu nebo pokoutne opravny mobilu? Urcite v Brne nejaka slusna bude (slusna znamena takova co umi i opravovat, ne jen menit desky).

Namatkou (osobne neznam, prvni google odkaz) tady http://www.mobilservis-brno.cz/cen%C3%ADk-prac%C3%AD , za 200,- + mikrofon. Pokud na to nemas vybaveni a zkusenosti tak to vyjde levnejc :)

Upraveno uživatelem Vvitty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych věděl, že ten mikrofon není nacvakávací, ale že se tam pájí, asi bych více uvažoval o nějaké opravně, ale po zkušenostech co mám jsem se vydal totuto cestou, nicméně stále věřím, že mobil bez problémů opravím.

Jinak poslední zkušenost se servisem na mobili:

 

lehce politý telefon, přehříval se, baterie zkapala po velie krátké době. V servise bylo info: předpokládaná vada oxidace desky, kompletní vyčištění a odstranění vady cca 700,-. Hotovo za 3 dny, po zapnutí na prodejně a krátkém vyzkoušení mobil odnesen domů, už po cestě dost topil, po zapnutí na nabíječku stav jako před opravou a v protokolu doslova napsáno: Závada odstaněna, přístroj odzkoušen. Ten telefon se po dvou minutách na nabíječce nedal udržet v ruce a navíc v něm ještě chyběli šroubky. Opravu jsem tedy reklamoval po dalších 3 dnech byl mobil vrácen s tím, že mobil nelze opravit, za původní "jakože opravu" mi vrátili peníze, jeden šroubek vrátili do mobilu a druhý, který jsem si všim, že byl zalomený napsali, že chyběl již při první opravě. Mobil jsem si tedy odnesl vypnutý domů, že z něj jen zálohujeme data a půjde do odpadu, po přinesení domů ale už mobil nereaguje ani na nabíječku a nelze už ani zapnout. Neměl jsem čas, tak jsem to zkusil mailem přímo na firmu, kde sem jim popsal, co všechno a jak se stalo a zda by byly ochotní mi telefon alespoň uvést do původního stavu před opravou, aby bylo možné zálohovat data, dostal jsem odpověď, "vzniklé problémy nás mrzí, telefon ale umřel vinou oxidace a ne naší, nashle".

 

zkušenost předtím: prasklé dotykové sklo Lumia 520, servis: "ano pane, opravíme, bude to stát pouhých 1 500,- a za hodinku je to hotové." Na to sem se u mobilu za 3 000,- vykašal a oprava mě stála: 10minut nákup na ebay, 40-50 minut (demont, výměna, mont.)  a 120,- kč dotykové sklo...

 

Pak se člověk může divit, že se mi do toho servisu nechce a otravuju radši tady s prosbou o radu:-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...