Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím mám 206 HDI.

Dostal jsem ho za dobrou cenu od souseda.

Ted má najeto 195 000.

Dnes jsem zpozoroval, že když jedu na dvojku na hranici když se má podřadit na 1. rychlostní stupeň a šplápnul jsem pedál na podlahu, tak auto černě začoudilo. Je to normální? Nebo jde do haje čerpadlo? Nebo něco jiného? Při běžné jizdě to nečoudí. Jen když dám plný ceres z 2. stupně jak jsem psal nebo když jedu na trojku opět na hranici kdy by se mělo podřadit na 2. rychlostní stupeň a opět dám plný plyn tak to začoudí. Dříve jsem to nezpozoroval až dnes když jsem měl krasojízdu a tak nějak sem si toho všiml v zrcátku. Je dost možný že to dělalo i dřiv jen jsem si toho nevšim.

Odesláno

Pravdepodobne to môže urobiť aj upchaný palivový filter. Keď zošliapneš na plno cez palivový filter nejde toľko nafty koľko pýta a vtedy to spaľuje zle. Poznať to aj že je slabší výkon vo vyšších otáčkach.Treba sa ho opýtať kedy bol menený ,ale to není smerodatné upchať sa môže aj nový veľmi rýchlo v kombinácii nafta voda-emulzia. Na čerpadlo zatiaľ nepomysli.

Vymenil by som ho.Sú to skúsenosti zo 406 a 407 HDi.

Ja mám 206 HDi 1.4 SW.Tiež som nový držiteľ 206 a neviem napríklad posúdiť posilňovač bŕzd u 206.Mne sa zdá,že musím tlačiť príliš silno na brzdový pedál.Po naštartovaní pedál zmäkne ,ale asi by mal byť účinnejší.

S pozdravom. 

Odesláno

Ahoj děkuji za radu.

Koupil jsem ten filtr, ale dostal jsem se do prekérní situace. Vypustil jsem naftu, ale nemužu povolit to horní víko. Je to kus plastu. Nahoře je plastová matice na 22 klíč. Bohužel tak se samozřejmě žvejká. Víko sedí na takovém kovovem kruhu, takže nevím jesli brat jen za ten plast nebo za to kovove. Jesli je to součástí toho víka, protože pod tím kovovým je zas plast. Je pravda, že to plastové víko ma dokola takove vystupky za kere by se to mohlo nečím chytnou. Jenže ja se bojím, abych neco neuthrnul, to bych byl v prdeli. Nedokazu si predstavit jakou silou to víko má byt utažene, ale co jsem zkoušel rukou a hadrem, nebo tím klíčem tak nic.

Co se týče posilovače. Předtím jsem jezdil favoritem. Kdybych dal stupnici brzd, tedy sešlápnutí pedálu a reakce od 1 do 5. Tak  Peugeot 206 1 a favorit 4. Byl to znatelný rozdíl. Ted už jak s tím jezdím dlouho, tak mi to, ale nepřijde. Prarodiče mají Kia Picanto a kdybych vzal opět tu stupnici tak Picanto bude -2 peugeot 1 favorit 3. U toho malýho zmetka jsou ty brzdy opravdu ostré.

Odesláno (upraveno)

to, co popisuješ v prvním příspěvku je normální stav, není to porucha

je tu někde příspěvek Jak vyměnit paliv. filtr na 406, najdi si ho, je tam vše o výměně filtru i s fotkama--jsou tam i různé varianty filtrů a způsoby demontáže horního víka

tady je  http://www.peugeot-club.com/topic/46510-p406-jak-vymenit-palivovy-filtr-u-406-hdi/

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...