Přejít na obsah

Volodian

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Tomášovce
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Volodian's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Zdravím , Peugeot 407 pôvodný hliníkový vzduchový ventil sa rozpadol . Vie niekto nejakú náhradu ( niekto v Čechách to vyrába, nemám adresu ),najradšej by som bol keby bol kovový, ako celá súprava aj s tesneniami . Súrne Ďakujem.
  2. Volodian

    Peugeot 206 SW 1.4 HDi EGR ventil

    Poprosil by som skúsenejších či hláška na dignostike vadný egr ,či už elektronická alebo mechanická dostáva riadiaca jednotka motor do núdzového režimu dík.
  3. Zdravím. Potreboval by som poradiť.Kvôli zvýšenej spotrebe 5,5 l a viac bez záťaže na cestách mimo mesta to nejde. Diagnostika ukázala na EGR ventil.Motor sa dostal do núdzového režimu.Prakticky necítiť výkon turba.Vyčistili egr motor mierne prebehli diagnostika ho prestala vykazovať.Výkon motora sa značne zlepšil a bolo cítiť záber turba.Zrejme by to riešilo aj spotrebu.Po hodine ho znova riadiačka hodila do núdzového režimu.Diagnostika označila znova egr.Po opakovanom čistení a odskúšaní funkčnosti egr dignostika vykazuje vadný egr.EGR je tam mechanické.Motor výborne štartuje nedymí výkon mi postačuje ,ale tá spotreba? Meniť egr keď podľa mechanika po vyčistení tvrdí že je funkčný. Za radu vopred ďakujem.
  4. Zdravým. Po výmene všetkých filtrov.Motor má super štart.Diagnostika OK.Najazdené 165000 km.Zvýšená spotreba nafty.Z 0-100 km 21-22 sek.Takto nejazdím,ale inak neviem opísať slabší výkon,keď ho uvádzajú nikde okolo 16-17 s.Nad 3900-4000 ot.ako keby ho dusilo.Preto asi tá spotreba.Jednu nádrž som prebehol s aditívom na prečistenie palivovej sústavy.Na čo viem poukázať je,že turbo začína zaberať niekde pri 2300-2400 otáčok.Malo by ho cítiť zaberať asi skôr niekde pri 1900 ot.Guma od turba do sania OK.Niečo z mazaním turba ? Poraďte ako na to.S čím začať. Dík.
  5. alebo od zadného skla oddeliť gumený kryt,kde sú pravdepodobne zlé,studené spoje opraviť vodivým lepidlom ak to bude funkčné prilepiť ochrannú gumu nejakým nevodivým plastickým lepidlom?
  6. Je dostať vodivé lepidlo na opravu ohrevu.Kde napojiť kostru ak tam nieje a kde napojiť prívod +12 V od zapínača ohrevu /relé/. Dík http://www.loctite.as/?p=produ.....dniho-skla
  7. Zdravím. Nevedel by niekto elektrické prepojenie zadného skla.Nejdú stierače ani ohrev.Pred konektorom cez sklo sú štyri funkčné káble dva hrubšie-zelená kostra čierny plus po zapnutí ohrevu skla-12 V a dva tenšie asi ovládanie stieraču,.Na konektore do stieračového motorčeku nič nejde prepípať.Do konektoru ide zo skla jeden červený a dva čierne káble.Chcel by som tú priechodku na sklo obísť a prepojiť káble na konektor stieraču. Čo je červený zo skla na konektor stieraču?-/+12 V/? Čo je kostra? Čo napojiť na ostatné dva čierne /tie tenké hnedý a žltý/? Je možné spojazdniť aj ohrev skla? Pekne ďakujem.
  8. Dobrý. Má niekto skúsenosti s montážou parkovacích senzorov na 206 SW?Sada parkovacích senzorov v cene 800 CZK v návode má byť senzor min 50 cm od vozovky.Vrch zadného nárazníku je cca 40 cm.Nebude pri spiatočke chytať už aj vozovku?Senzory majú taký profil osadenia smerom nadol.keby sa otočili smerom nahor snáď by to tú vozovku asi nechytalo ako prekážku.Ide to tam vôbec skrz tú výšku vôbec namotovať? A otázku ako zísť s káblami do kufru.Šlo by to cez priechodku zadnej hmlovky? Za radu pekne ďakujem. Vlado
  9. Zdravím. Vie niekto servisný manuál na 206-ku.Najlepšie na tento model SW 1,4 HDi 50 KW a ak je možnosť v českom ,alebo v slovenskom jazyku. Ďakujem. Vlado
  10. Volodian

    206 2.0 HDI

    Pravdepodobne to môže urobiť aj upchaný palivový filter. Keď zošliapneš na plno cez palivový filter nejde toľko nafty koľko pýta a vtedy to spaľuje zle. Poznať to aj že je slabší výkon vo vyšších otáčkach.Treba sa ho opýtať kedy bol menený ,ale to není smerodatné upchať sa môže aj nový veľmi rýchlo v kombinácii nafta voda-emulzia. Na čerpadlo zatiaľ nepomysli. Vymenil by som ho.Sú to skúsenosti zo 406 a 407 HDi. Ja mám 206 HDi 1.4 SW.Tiež som nový držiteľ 206 a neviem napríklad posúdiť posilňovač bŕzd u 206.Mne sa zdá,že musím tlačiť príliš silno na brzdový pedál.Po naštartovaní pedál zmäkne ,ale asi by mal byť účinnejší. S pozdravom.
  11. Rozmýšľam ešte o zúfalý pokus.Čo keby sa skúsilo na sklo nalepiť úplne nová alufolia na ktorej by to šlo všetko napojiť mechanicky.Zdá sa mi ,že okolo odporových pozdĺžnych vedení je aj rozumnejší material ako alufolia a pokúsiť sa to mechanicky napojiť a po odskúšaní nalepiť po okrajoch na sklo a pretrieť ju nejakou mäkkou odolnou farbou
  12. Opravovať to bude asi ťažko.Fólia zrejme je vodiaca a je na niekoľkých miestach zvetraná rozpadnutá.Je tam na skle taký gumený štvorček kam idú aj káble ,ale asi zalepený nejde to odlepiť.Neviem ani ako sa to napája keď sa zoženie nové sklo.Na kábloch ku sklu nieje konektor.Ide to tam ako keby na priamo.Zatiaľ ma napadá len to ako to napojiť od živých káblov priamo na motorček stieraču bez ohrevu skla.Kto vie koľko môže stáť nové sklo.
  13. Dobrý deň. Najskôr som prezrel či nie je zamrznutá skorodovaná oska stierača-bez závad.Po premeraní v konektore napájania žiadne napätie.Po zadné sklo 12 V prichádza .Alu fólia okolo zadného ohrevu je rozpadnutá.Asi vedenie je vo fólii. Aké riešenie voliť.Je to opraviteľné?,alebo motorček stierača napojiť nakrátko bokom skla od funkčných káblov ,čo z ohrevom.Pri zapnutí ohrevu relé zopne.Prípadne nové sklo? Ďakujem
  14. ďakujem za odpoveď .To bude pre začiatok najrozumnejšie riešenie
×
×
  • Vytvořit...