Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ako je tam uchyteny to presne neviem,ja keď som svoj hľadal takbuž bol uvolneny,asi ho už v minulosti niekto menil. Ale myslim že konektory by mali byť prichytene podobne ako na pravej strane.

kabel som vytiahol ale ku konektorom sa neviem dostat su niekde pod skrinkou elektro instalacie,treba ju nejako uvolnit aby som sa dosta ku konektorom,nevie nik

Odesláno

tak sem byl na diagnostice. chybu hlásí obě zadní čidla. je divné že by odešli obě čidla najednou. bojim se aby nebyl problem někde v kabeláži nebo dokonce v řidicí jednotce ABS.

mohl by někdo kouknout pod zadní sedadlo a vyfotit mi zapojení konektorů? jde mi o barvu vodičů od jednotky ke konektorum ABS a taky k tomu zelenemu konektoru. díky moc

Odesláno (upraveno)

Poradim ti, ja som to riesil dlho a nik tu nepomohol iba reci, ale dam ti rady.

Samozrejme diagnostika, dalej postupuj podla hlasky, 

Hlaska : Trvala zavada cidla elektricka zavada - znamena vadne cidlo, ak je napisane "Zavada koherence" tak su vadne magneticke kruzky.

Magneticky kruzok vymenitelny je na zadnej naprave a v predu mas vzdy kruzok integrovany v lozisku.

Cidla som pomenil sam nieje to nic strasne, akurat lozisko som dal vymenit.

Cena abs cidla je 25€ original bosch  objednavacie cislo 4545 H5 : http://eshop.autocentrumm.sk/partscatalogue/0-986-594-522-bosch-snimac-poctu-otacok-kolesa,11-0~1986~1594~1522-0030-00412--0986594522~2BOS.aspx

ver ze nikde nezozenies lacnejsie, su spolahlivy , nakupujem len od nich

zadne cidlo ma objednavacie cislo 4545 H6 a cena je rovnaka.

V pripade vymeny loziska 39€ aj s dopravou , mne to menil kamos a nechal som mu 30€ za robotu , vypytal si 20€

objednavacie cislo 335082 : http://eshop.autocentrumm.sk/partscatalogue/601675-optimal-lozisko-kolesa--opravna-sada,11-601675-0129-00654--601675~2OPT.aspx

ma aj integrovany magneticky kruzok.

co sa poistiek tyka tak kukknut treba poziciu F4

a ak je vadny brzdovy spinac nebudu ti svietit brzdove svetla.

ak budu vadne dva snimace nepojde ti ani tachometer, navigacia, tempomat, a nic co ma spolocne s uzazovatelom rychlosti nakoko samotne cidla su aj snimace otacok kolies.

pre blizsie info alebo pomoc mi napis sz, mam stymto hodne dobre skusenosti, venoval som tomu vela casu.

Upraveno uživatelem sannyray
Odesláno

prosim ťa a mal si skúsenosť s tym že ked si niekde vletel do diery,alebo pri velkej nerovnosti,tak sa rozsvieti chyba abs/esp. Pri rovnej ceste bez problemov. Bol meneny zadny ľavý snimač,chvíľu pokoj a teraz to. Na dia som ešťe nemal čas,lebo som odcestovany.

Odesláno

no ja som navalil do diery a ostalo svietit, takze ti neviem povedat. ostatne treba najprv dia. Bez toho moze clovek iba spekulovat.

Pokojne ak je to tak , samozrejme ze toto je iba spekulacia, moze to byt loziskom cisto hypoteticky,

Nepocujes v zakrutach hukot od kolesa?

Odesláno

nie ložiska su ok tichučke. Len pri nerovnosti sa to pravidelne rozsvieti,pri opätovnom naštartovani všetko ok. Rozmyšľal som nad tým že keď som menil zadny ľavy snímač tak ako som daval kabel ponad nádrž,či ho tam náhodou niekde necvaklo. A po druhe zaroveň som pri výmene čistil krúžok a na jednom mieste sa mi zdal na kraji mierne poškodeny. Ak budem môcť tak hned skočim na dia.

Odesláno

ja som mal poskodeny na prednom lozisku magneticky kruzok a vypisovalo zavadu KOHERENCE

ozaj treba pozriet DIA.

Co tak skusit pozriet ci je dostatocne zatiahnuty srob uchytenia cidla, ci tam otrasom nedochadza k pohybu cidla a staci milimeter a hned vyhodnoti chybu.

Odesláno

K otázke ako rozpojiť ľavý predný konektor - ako bolo písané je pod poistnou skrinkou a dá sa koncami prstov chytiť. Neskúšajte ho však rozpojiť  jednoduchšie je vytiahnuť celý konektor smerom nadol z uchytenia v poistenej skrinke. Konektor má na sebe taký čudel s rebrovaním. Dá sa vykývať von. Po vytiahnutí sa dá jedno ducho rozpojiť.

Odesláno

už som dvakrát prechadzal celu kabeláž tohto čidla,vratane uchytenia. Tak ked prídem domov,tak zajdem na dia,lebo to je iba hádanie. Mna iba napadlo či si s tým nemal nejaku skúsenosť

Odesláno

ano samozrejme to moze byt aj tym ale ak si stym nikdy nehybal neverim re sa uvolni, nakoko da zabrat ho rozpojit.

treba halvne vediet kotra strana ti blbne ci predok alebo zadok. potom mozeme patrat.

Odesláno (upraveno)

petokat:

No skúsenosť mám takú, že mám vymenené už všetky senzory, postupne všetky odišli. To s tými nerovnosťami - funguje ti esp normálne v čase keď to nesvieti - napr. pri zahrabaní kolesami sa aktivuje esp?

Upraveno uživatelem AnotherOne
Odesláno (upraveno)

Nemám, čiže inak funguje esp normálne kým nevletíš do diery? Skús hýbať káblami a konektormi keď je auto naštartované či sa nerozsvieti kontrolka. Alebo zmeraj napätie na senzoroch v čase keď ti svieti kontrolka. Keď je na niektorom nie 12v mohla by byť kabeláž k tomu senzoru vadná.

Upraveno uživatelem AnotherOne

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...