chury721 Odesláno 14. únor 2016 Odesláno 14. únor 2016 (upraveno) 1.nemyslím, že je to setrvák, spíše vypínací ložisko spojky,ale může to být i něco s převodovkou 2. spojka se nakupuje podle VIN auta 3. kdyby to byl setrvačník, oprava nespěchá, převodovce nic nehrozí, v určité fázi může nastat situace, že nepůjde řadit--potom oprava 4. dal bych to prohlédnout--zjistit příčinu chrastění--mechanikovi (více mechanikům) 3. zas tak pravdu nemáš, že nic nehrozí. Může nastat situace (viz foto), kdy se setrvák rozlítne a ubrousí to převodovku. Upraveno 14. únor 2016 uživatelem chury721 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. únor 2016 Odesláno 14. únor 2016 (upraveno) chury721 ano,i tato situace na foto nastat může,vyjímečně ,ale může nejsem jasnovidec, teda jsem, ale nemám tu kouli Upraveno 15. únor 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Balachar Odesláno 15. únor 2016 Odesláno 15. únor 2016 Tak teda skúste poradiť, pri aký príznakoch je dobré zotrvačník vymeniť? Ja som ho menil pri 65.000, auto som kúpil po žene pri 56.000 a keď som ho odviezol do servisu, lebo som počul cvrlikanie pod kapotom a bol som totálny laik, nakoľko auto som mal len chvíľku, tak tam mi mechanik povedal, že už ho je počuť a že by bolo dobré ho vymeniť, lebo popísal riziko, ktoré kolega vyššie vyfotil a ja posraný od strachu som to dal spraviť a rovno som vymenil aj spojku ... Keď mi potom ukázal pôvodný zotrvačník aj spojku, tak zotrvačník síce chodil po obvode trošku voľnejšie, ale vykývaný vertikálne nebol vôbec a spojka bola ako nová, vtedy som mal aj premeranú hrúbku styčnej plochy, ale teraz si to už nepamätám, ale tuším medzi novou a starou lamelou bol rozdiel v hrúbke 1mm. Takže som pekne zaplatil a dnes som presvedčený, že ten zotrvák a spojka by pojazdila ešte aspoň 30-40 tisíc, no niekto potreboval zarobiť ... aspoň, že som diely vzal od badisáka za 1/2 cien ktoré ponúkali v servise. Mechanik neskrýval sklamanie, keď som otvoril kufor plný dielov a povedal, že práca bude teda podstatne drahšia ... Podstatné je, že na tomto zotrváku mám spravených 100.000 a tiež sa už začína ozývať, tak ako ten predtým, kolísanie otáčok na voľnobehu žiadne, vibrácie na pedále minimálne, jedine keď sa pohýnam na spojke bez pridania plynu, tak počujem jemné klepkanie, pretože tam ten zotrvák pruží. Aký máte názor? Citovat
ozzy56 Odesláno 15. únor 2016 Odesláno 15. únor 2016 já jsem na cvrlikající setrvák najel přes 50 tisíc KM, navíc na čtyřku při rychlém sešlápnutí pedálu plynu NĚKDY spojka klouzla...,takže jsem trochu změnil jízdní styl a pak se spojkou nebyl žádný problém, kdyby mi jiný šofér auto nezlikvidoval, jezdil bych dál jinak u těch dvouhmotových spojek je to jak píšeš--rozebereš, přeměřuješ a vlastně nevíš, co tomu chybí, lamela jako nová...,osobně tvrdím, že dvouhmota u PSA stojí za prd, nepřenese o chlup více, než dává motor, žádná rezerva, nic , můj názor potvrzuje každý, kdo načipuje motor, první co řeší po čipu je spojka... Citovat
Balachar Odesláno 15. únor 2016 Odesláno 15. únor 2016 S dnešnými vedomosťami by som tú výmenu určite presunul na neurčito, vtedy som bol úplný laik ... To máš pravdu, tesne po výmene dvojhmoty a spojky som auto chipol a po 100.000 sa ozýva opäť ... budem na tom v pohode jazdiť, trochu obmedzím akceleráciu "kickdownom" keď to situácia nebude vyžadovať a riešiť to začnem, až pri vážnejších prejavoch :-) Citovat
Přema Odesláno 15. únor 2016 Odesláno 15. únor 2016 no a nám stačil vyměnit u CC přítlačák..... dvouhmota OK , Lamela OK , přítlačak při povolování vůbec nepružil ..... nový krásně při utahování na setrvák pružil .... Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2016 Odesláno 16. únor 2016 ano Přemo, přítlačák, protože má vyhřátou talířovou pružinu, a nestává se to jen u mladých rafanů, co dávají spojce zabrat, ale i u starých fotrů, co se s autama už vyblbli a jezdí v klidu, toto se třeba u VWgroup tak často nestává, protože je spojka už z výroby dimenzovaná na vyšší krouťák, kdežto ti frantíci na to kašlou, za ty roky, co se jim ty spojky sypou, už dávno museli mít zpětnou odezvu z autorizáků, ale abych jim moc nekřivdil, tak v poslední době se snaží dvouhmoty opustit, aspon u některých motorů...(třeba můl ji nemá) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.