Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Při zastavení,se mi rosvítí kontrolka oleje a signalizuje mi zastavit. Při jízdě zhasne. Dnes mi budou měnit už podruhé olej. filtr. Chtěl bych vědět jak daleko mohu dojet, když se mi to opět stane. Chyba se stala při výměně oleje v servisu. Snad dostanu už dobrý filtr......

Odesláno

Pokud svítí kontrolka oleje, tak v žádným případě nepokračuj v jízdě. Okamžitě zastavit motor.

Otázka zní, jestli jen špatně signalizuje a maže, nebo doopravdy je málo oleje, nebo nějaká špatenka v mazacím systému motoru.

Já to vyzkoušel v praxi, jak se chová motor a jak daleko je to schopno jet. 1,6 D od Renaultu ujel téměř bez oleje (prostřelilo se těsnění pod filtrem) cirka 14 km.

Což je pro motor osudný. Ještě pak běží, ale po rozdělání vanou vypadnou písty samy :cool:

Co žr ti servis namontoval špatný olejový filtr?

Odesláno

Údajně prasklo pouze něco v tom sítku, maže to prý dobře. Pouze při zastavení prý poklesne rychle tlak jen ve filtru. A signalizuje to tedy poruchu. Olej se neztrácí a motor nezahřívá. Teď to mám už v pořádku. Jen jsem chtěl vědět jestli někdo neměl podobný problém.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...