ferinko2 Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Ty si menil aj hlavný ventilátor však. Možno totálna náhoda a aj ten je vadný. Keď sa mení ovládacie napätie z RJ a ventilátor nefunguje,tak je vada už len vo ventilátore,v jeho regulátore (samozrejme za predpokladu že silové napätie je OK) Citovat
Pe.Tr Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Je ovladany ventilator bsmkem, a casto do nich tece voda z ucpaneho odtoku pod oknem Citovat
ferinko2 Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 A ešte dotaz....čo za miniventilátor máš v motorovom priestore?????? Citovat
ferinko2 Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Je ovladany ventilator bsmkem, a casto do nich tece voda z ucpaneho odtoku pod oknem Nie. V BSM je iba relé ventilátora. Ventilátor má RJ v konzole pri rýchlostke. Citovat
manco Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 (upraveno) miniventilator som myslel ten malicky na senzor teploty - to rele napaja motor a tento miniventilator to rele ventilatora - modre 45A - som otvoril, pekne drzi zopnute, napajanie vyzera stabilne. ked som kupil ten druhy ventilator, malu chvilu isiel, reguloval, ale po cca pol minute rovnaky stav. Teraz sa to chova, ze RJ chvilu zije, reguluje, vtedy pomocne ventilatory plne funguju, hlavny funguje tiez, ide na nejake otacky, ale nereguluje. Po chvili, vsetky zastanu a RJ vyzera byt "zamrznuta". Po kratkom case sa to opakuje Upraveno 29. prosinec 2015 uživatelem manco Citovat
manco Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 este pripomienka, ked meriam to ovladacie napätie a pripojim to do konektora, tak z tych cca 4 V skoci na cca 13,8 V ... tomu nerozumiem preco Citovat
ferinko2 Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Podľa mňa sú na oboch ventilátoroch vadné regulátory na oboch ventilátoroch. Skús zapojiť hlavný ventilátor na silové konektory a riadiace napätie tam pusť je z nezávislého zdroja , nejakej batérie 1,5-4,5V ako sa to bude správať. Tak vylúčiš závadu buď RJ,alebo regulátor ventilátora. Citovat
manco Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 O.K., toto vyskusam. Samotny motor ventilatora som pripojil na 12V, tocil o 106... Este otazka, je to cca 4,5V DC, ziadne pulzy, alebo nieco podobne? Citovat
ferinko2 Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Nie , žiadne pulzy,normálne DC. Citovat
manco Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 O.K., diky. Este som myslel, skusit zobrat ovladacie napätie z pomocneho vent a pripojit hlavnemu, ci bude regulovat... Neodpalim nieco? Citovat
ferinko2 Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Nie,pomocné ventilátory majú tiež ovládacie napätie do 5V Citovat
manco Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 ale tato teoria, z chybnym regulatorom hlavneho ventilatora mi nesedi s tym, ze aj ked som ovladacie napätie odpojil a jazdil bez toho, tak system blbol rovnako... co by potom mohla byt ta chybova hlaska z RJ " vypocitane napätie ventilatora" ? Citovat
ferinko2 Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Preto by som tam dal nezávislé ovládacie napätie,ak zblbne vadný regulátor vo ventilátore,tak pomocné by mali fungovať naďalej.Ten regulátor môže ísť do skratu alebo jednoducho po zahriatí sa prejaví vada tranzistorov a to ovplyvní činnosť RJ. Pri nezávislom riadiacom napätí tak nebude ovplyvnená RJ a ak je OK,tak pomocné pôjdu ďalej a hlavný nie. Citovat
manco Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 a moze byt ovplyvnena RJ, ak je toto ovladacie napätie odpojene od RJ ? vyskusam to hned rano Citovat
manco Odesláno 30. prosinec 2015 Odesláno 30. prosinec 2015 dnes som na tom isiel... Hlavny vent. odpojeny aj od 12VDC aj od signalu... ked som reguloval otocnym ovladacom, pomocne vent. menili rychlost, presne podla poziadavky. Ale o chvilku zamrzla RJ, vsetko sa zastavilo a spamätalo cca do minuty. Ak som to nechal tak, nastavenu rychlost udrzovali... Jedine, co malo vplyv na zamrznutie RJ, bol otocny ovladac. Prepinanie smerovania alebo zapinanie zadnenho prudenia, fungovalo bezchybne a RJ nezamrzala. Pri zadnom prudeni pomocne ventilatory zapli na max, otacky. Potom som pripojil aj hlavny vent. Ovladac nastaveny na max. otacky, signal mal cca 4VDC. Ako som pripojil signal do vent. hodnota sa zmenila na -7VDC, po par sekundach to zastavilo a signal sa zmenil na -13 VDC. Hlavny vent. som teraz pripojil priamo na 12 VDC z baterky a signal som mu dal nezavislych cca 4 VDC. Ani tuk. To iste som spravil s povodnym hlavnym vent. a ten sa pekne rozbehol. Ked mu vsak menil velkost signalu,, mal som pocit, ze otacky sa nemenili. Este ho skusim rano prehodit na signal z RJ, uvidim, co to povie. Niekde podla mna chyba je, ale netusim kde... PS: mate PLS niekto nakres, ktora klapka sa kedy hybe? Diky aj za to... Citovat
Lukas.407 Odesláno 30. prosinec 2015 Autor Odesláno 30. prosinec 2015 Mas to tam pekne divoky... Nemas regulovatelnej zdroj dc? S tim by se ti zkouselo jedna basen... Citovat
manco Odesláno 30. prosinec 2015 Odesláno 30. prosinec 2015 maly zdroj mam, regulaciu by som musel spravit, ved tam vykon nepotrebujem. Len vsetko spravit... Len ma "serie, ze vsetky komponenty chodia, RJ dava signal, aj ho meni, podla poziadaviek, ale spolu zapojene to nejde... Citovat
Lukas.407 Odesláno 30. prosinec 2015 Autor Odesláno 30. prosinec 2015 Mam zdroj co regulujes V i A. Potom muzes poustet prazdnych 4DC Citovat
manco Odesláno 2. leden 2016 Odesláno 2. leden 2016 tak to bohuzial vyzera, ze naozaj oba regulatory hlavneho vent. su K.O. Povodny zije vlsatnym zivotom, zavislym od teploty, kupeny zanovny uplne mrtvy... Ale aj RJ "zamrza", len neviem, pri akych prilezitostiach. Ako ju oklamat a nasimulovat, ze ma pripojeny hlavny vent. ? Ten by som spravil na nezavisle, manualne ovladanie, len najst nejaku rozumnu schemu... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.