Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

tak jednotka vymenena, ale bez uspechu. cele je to divne... Bohuzial musim ist cez vikend na druhu stranu republiky...

tie pomocne ventilatory pekne reaguju na zmenu otacok, hlavny musim este raz otovrit, aby som videl, ale nezda sa mi. A zistil som, ze aj klapky prestali reagovat... :(

teraz som pri tom zase maturoval: klapky idu, pomocne ventilatory idu, jednotka ich reguluje. ked pripojim hlavny, chvilku ide, potom vsetky zastavia.

Rovnako, aj ked som hlavny ventilator pripojil priamo z baterky, vsetko zastavilo po chvili...

Upraveno uživatelem manco
Odesláno

No, kratko som sa tesil... chova sa to presne ako pred vymenou oboch komponentov. Vsetky ventilatory tocia niekolko sekund, potom stop, o chvilu zas niekolko sekund.

Vcera, ako som pripojil ten "novy" ventilator, chvilu to krasne islo, ako som ho zamontoval, uz to zacalo blbnut. Odpojil som aj baterku, ziadna zmena.

Odesláno

diagnostika hlasi 2 chyby v jednotke klimatizacie, ktore su aktivne, po zmazani sa opät objavia:

"Snimac ventilatoru prostoru spoluj"

"Vypoctene napěti ventilatoru"

Ktorym smerom sa mam obratit?

podotykam, ze chyby hlasi jednotka pri pôvodnom aj "zánovnom" ventilatore...

Odesláno

Najprv by som sa pozrel na ten snímač teploty,mal by to byť teplotný senzor s miniventilátorom.Je na pravej strane stredovej konzoly za takou mriežkou,ale to si ho asi videl,keď si menil RJ klimatizácie.

Ale pozor,autá s CAN-CAN ten snímaž už nemajú!!! Vnútorná teplota je vypočítavaná z vonkajšej teploty,snímača slnečného žiarenia atd.

Preto som sa pýtal,či niekto nemenil v BSI konfiguráciu vozidla.

Odesláno (upraveno)

O.K.

moje auto je starsi typ (zeleny display)

konfiguraciu som nemenil, BSI ju poznala, komunikovali spolu.

Pozriem ten senzor,tusim kde hladat, kabel viedol tym smerom, samotny snimac som nevidel.

Preco ale potom, ked ten hlavny vent. odpojim, tak tie bocne reguluje?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Som sa ku tomu dnes dostal... Mini-ventilator vonku, bezo zmeny. Odpojil som aj jednotlive teplomery. premeral, funguju... Tak isto som "prezvonil" kazdu zilu ku konektoru do RJ, rovnako ako aj od motora ventilatora. Tiez som otvoril a skontroloval napajacie rele pre motor ventilatora a toho mini-ventilatora v motorovom priestore... Poistky tiez O.K. Odpor voci kostre pri kazdej meranej zile bol v poriadku. Ked to chvilku "ide", toci sa aj hlavny ventilator. Tiez funguje riadenie od druheho radu, ked prepnem na " + ", pomocne ventilatory hned pridaju na plny vykon... Ale hlavny neviem ziadnym sposobom prinutit pracovat... V aute je, okna stale zahmlene...

Odesláno (upraveno)

ale rovnako sa spravaju 2 rozdielne RJ... a ked napichnem signal z RJ do motora, tak multimeter mi ukazuje napätie do 4,4V DC, regulovanim kolecka na RJ sa aj toto napätie umerne znizuje

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...