DavidG Odesláno 9. prosinec 2014 Odesláno 9. prosinec 2014 Zdravim, prosil bych o radu. Dnes vecer se mi stala takova nemyla vec, nastartoval jsem Motor na P308 1,6VTi najeto 75 Tis., hned po nastartovani studeneho motoru vybehli otacky na cca. 1500/min. trvale (co se mi popravde jeste nikdy nestalo) pak zacal mit motor na volnobeh hodne nepravidelny chod pri stejnych otackach, zacalo s nim cukat, pak se rozsvitila kontrolka motoru na pristrojovce, nabehla hlaska System antipolution faulty a na plne otacky se roztocil vetrak chladice, pritom motor je studeny a venku -2°C. Da se z toho neco usoudit i bez diagnostiky, muzu s tim odjed do servisu nebo to chce odtahovku? Od posledny vymeny oleje ca. 15Tis.km. Benzin beru zasadne kvalitni. Dekuji za kazde rady! S pozdravem David Citovat
Kukajz Odesláno 9. prosinec 2014 Odesláno 9. prosinec 2014 No najskôr treba urobiť diagnostiku. Môže to byť zlá lambda sonda, čidlo vačky, zapalovací modul... Ale takto je to iba veštenie. Do servisu sa dá s tým ísť... Citovat
matii Odesláno 16. prosinec 2014 Odesláno 16. prosinec 2014 Měl jsem némlich to samé (stejný motor)... nechal jsem to prohřát cca 10-15 minut a srovnalo se to. Následná diagnostika v servisu ukázala akorát hlášku něco jako chyba zapalování válce, ale má to spíš co dělat s teplotním čidlem, neb mi to udělalo poté, co auto stálo 3 dny v namrzající mlze a ten větrák mi běžel taky. Citovat
DavidG Odesláno 17. prosinec 2014 Autor Odesláno 17. prosinec 2014 Ja byl na diagnostice, ukazalo Jim to chybu zapalovani na 4. valci... Vyndali svicky, ta 4. byla kompletne obhorena, ostatni dve kratce pred smrti ... A to jsem je nechal menit pred 14 mesici a 16 000 Km. To me fakt odrovnalo. Tak jsem je nechal vymenit vsechny za nove, od te doby je pokoj. A podotykam, ze nejezdim zadne kratke trasy denno-denne, tak nevim ale hlavne ze to nebylo nic horsiho, zdar Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.