Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

popis

motor 1.4i KFX 1997 partner, auto začalo málo topit -vzduch není vubec horký jako dříve ale lažný...a zároven jsem zjistil při parkování pod autem malé fleky od nemrznoucí kapaliny. jsem zjistil že prosakuje hadice která vede od radiátoru topení-prosakuje mezi hadicí a plastovým kolenem-hadice je v tom míste na plastové koleno nalisována a drží nalisovaným plastovým kroužkem, v chladiči jsou vidět žmolky tuku pomocí drátku jsem to nabral a prohlédl je to mastné....hladina vody klesla za 1000 km asi o 2 cm, na vičku je slabá bílá emulze, taky v trubičce odvětrávání mezi víkem ventilů a sáním.

obě hadice  do i z topení jsou horké

je tedy asi zřejmé že je špatné tesnení pod hlavou - bylo měněno před rokem a pul v rámci GO hlavy

otázky:

můžu takto ještě jezdit -neposkodí se motor? nemám ted cas dát auto na 2 dny do servisu

nebude zanesený radiátor topení? nebo i chladič tím olejem? existuje nějaké dočasné řešení?

díky za odpoved

Upraveno uživatelem soundlovers
Odesláno

ked hovoris ze nefuka teply vzduch ale iba vlazny moze byt pripchaty radiator

a ked sa ti zacina tvorit slabsia horcica (olej+voda) v motor ja osobne by som si co najskorej nasiel tie 2dni a behal z autom minimalne a dal to na vymenu a dobre by bolo potom este aj precistit vsetky hadice chlad. sustavy od tych tukovych zmoliek a precistil aj chladic,a vsetky kanaliky v motore aspon nejakou emulziou na preplach motorov proti mastnote

Odesláno

Máš prasknutú hlavu,alebo tesnenie pod hlavou,alebo chladič oleja......servis to zaistí.Výmena vody a oleja určite nestačí,objaví sa to znovu....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...