Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Původně zaslal: Jirkap

Tahle rovnice mi nějak nevychází :)

OK, Já před chvílí vstával a nějak mi to nepočítalo :D :D

V pohodě... nejdříve jsem na to koukal krapek divně :)))

Odesláno

Ono je to i o zvyku, já bych do benzinu nešel, kdyby jezdil za 1/2 nákladů. Poruchovost vychází líp pro HDi. Když se nedobrovolně zastaví benzinový motor , opraví to pár tisícovek, když se zastaví nafta, tak je to větší průser.

Odesláno

To záleží, jak moc a jak často jezdíš. Jestli jezdíš denně do práce 3km a odpoledne zpět a občas dál, tak to není pro HDičko , ale jestli jezdíš delší štreky(to je můj případ, denně 100km+ jednou týdně 600) tak je těch cca 75-90kč/100km dost znát. Přeci jenom ten diesel má menší spotřebu , ale je náchylnější na zimu a benzínu zase tolik neškodí když ještě není zahřátej.

Odesláno
Původně zaslal: SkejT

Chci poridit P406 jako rodinne auto,r.v.2000/2001 nemohu se rozhodnout mezi 1,8i nebo 2,0 HDI.Muze zde nekdo napsat klady a zapory pro kazdy motor.

Dekuji za odpoved

Jezdil sem 1.8 a 2.0 406 combi a nechtěl bych to. Když chceš akceleraci, musíš to dost vytočit a chlastá to jako tank.

šel bych 2.2HDi, nebo něco podobného.

Ideální motor na tak velké auto je samozžejmě V6, ale živit to je jiná pohádka.

Každopádně HDi tě bude po zakoupení stát o něco víc na nutné preventivní opravy, s tím je třeba počítat.

Odesláno
Původně zaslal: lubber

To záleží, jak moc a jak často jezdíš. Jestli jezdíš denně do práce 3km a odpoledne zpět a občas dál, tak to není pro HDičko , ale jestli jezdíš delší štreky(to je můj případ, denně 100km+ jednou týdně 600) tak je těch cca 75-90kč/100km dost znát. Přeci jenom ten diesel má menší spotřebu , ale je náchylnější na zimu a benzínu zase tolik neškodí když ještě není zahřátej.

tak jsem spiz ten prvni pripad.Rano cesta do prace cca.15km,potom zpet.Nejake ty nakupy pres tyden cca.60km a nejake ty vikendove vylety.Jinak pres zimu opet denni jezdeni.Takze to zase nahrava benzinu 1,8i :myslim

Odesláno

tak jsem spiz ten prvni pripad.Rano cesta do prace cca.15km,potom zpet.Nejake ty nakupy pres tyden cca.60km a nejake ty vikendove vylety.Jinak pres zimu opet denni jezdeni.Takze to zase nahrava benzinu 1,8i :myslim

No asi si budeš muset hodit korunou :)))

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

budu se snazit sehnat P406 1,8i ,ale samozrejme bude rozhodovat technicky stav vozidla.

Nevite nekdo o P406,ktere jdou dovest do CR?

Odesláno

Nedavno jsem resil stejny problem...

Dnes bych jednoznacne sel do HDi (ale ne do 66kW).

Otec ma 406 2,0 HDi Break a neda se to s mou 1,8 81kW srovnat.

Musis si to projet, jinak to jsou jen domenky.

Pokud do auta nalozis 4 lidi, tak ten benzin ma co delat, o spotrebe ani nemluvim.

I kdyz me 1,8 16V zere 6,5 az 7,0 pri normalni predpisove jizde (obcas na to slapnu, nevlecu se jako duchodce).

Kdyz jezdim s otcovym HDi stejnym zpusobem (no vlastne svizneji, protoze to fakt jede) tak se spotrebou 5,5 az 6,0.

Je fakt ze pojistka je vyssi, nejake pocatecni naklady po koupi jsou asi taky trosku vyssi u HDi. Zalezi proste kolik najedes...

Neni to vychvalovani sveho auta... sam mam totiz benzin. Dnes po zkusenostech bych volil HDi.

Jinak bracha ma Avensise D-4D 81kW kombi 2002 a to je jeste vetsi kour :-)

S pridavnym topenim i v zime pohoda.

Pri opravdu brutalni jizde si neveme vic jak 5,9 litru.... Takze kup si Avensis :-) (ale nesmis to nabourat, pak se nedoplatis dilu :-(

Odesláno

budu se snazit sehnat P406 1,8i ,ale samozrejme bude rozhodovat technicky stav vozidla.

Nevite nekdo o P406,ktere jdou dovest do CR?

Zkus Flídr auto... ty dovážejí ;)

Odesláno

a neni to v zime vetsi spotreba u HDi,kdyz v 5h rano vlezu do auta pri -10 C°,natocim a jedu cca. 15km do prace, a co na to motor.

Predpokladam,ze u diesla je lepsi ho trochu nechat nadychat (v zime)

Odesláno

a neni to v zime vetsi spotreba u HDi,kdyz v 5h rano vlezu do auta pri -10 C°,natocim a jedu cca. 15km do prace, a co na to motor.

Predpokladam,ze u diesla je lepsi ho trochu nechat nadychat (v zime)

U všech aut je v zimě větší spotřeba…

Rozdíl je že benzín se už zahřeje po cca 3km a diesel třeba až po 10km.

Nafta má i horší starty v zimě.

Prostě benzín a nafta má své pro i proti.

Odesláno

Spotreba nijak vyrazne nekolisa - cca 0,5 litru (u me 1,8 i u HDi od otce)...

Motor po 15-20 km zahraty neni (chladici kapalina, o oleji ani nemluvim). Nicmene se to na chovani motoru nijak neprojevuje (z hlediska jizdy). Z tohohle bych mel strach u starych dieslu a Turbodieslu... Dnesni CommonRaily apod. jsou uz nekde jinde...

Ale tim tady nechcu rozpoutat diskuzi a systemech vstikovani apod.

[upravil dne 26/10/Wed, 26 Oct 2005 06:59:39 +0000Wed, 26 Oct 2005 06:59:39 +0000 off_cz]

Odesláno

diky za tipy,hned to jdu vsechno omrknout.Taky si myslim,ze dnesni diesly jsou uplne nekde jinde.Tak pred 3 roky jsem mel P406 1,9TDI a to se pohybovalo kolem 9l/100km a celkem spokojenost.Jen radeji si necham poradit,protoze dnesni modely P406 jsou uplne neco jineho

Odesláno

tak jsem to prolezl a na nic kloudneho jsem nenarazil,radeji nejaky cas budu cekat az natrefim na slusne auto.

Chci se zeptat,ktera rada P406 ma xenony ve vybave? Diky

Odesláno

tak jsem to prolezl a na nic kloudneho jsem nenarazil,radeji nejaky cas budu cekat az natrefim na slusne auto.

Chci se zeptat,ktera rada P406 ma xenony ve vybave? Diky

Jednoduchá odpověď... žádná :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...