Charlie 1 Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 Con ti ts 830 a ted 850 bez problémů,na mokru,brecce i sněhu velice dobrý záběr....dlouhá výdrž.... Citovat
vendelinek Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 pry ma letos prijit novinka Michelin alpin 5 odkaz chystá se je někdo ozkoušet? Jo,já jsem objednával,mám to ve vlákně a je to,nové papučky jsou doma Citovat
Haryk Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 chci koupit tyty http://levnepneu.cz/nokian-wr-suv-3-215-65-r16-102h-xl/cd-T428598/ dosud je mám na autě a spokojenost, vůbec mě nepřipadá, že jezdím na zimních, zatím mám 4,5 ale to asi na zimu nevyjde Citovat
vendelinek Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 no já mám goodrich nebo jak se to jmenuje a už maji taky kolem 5ti mm,proto je budu dávat prič a pořidil jsem michelinky Citovat
Pacho69 Odesláno 12. září 2014 Odesláno 12. září 2014 UG 7 byly skvělý (už se nedělaj), po nich jsem měl UG8 a zklamání. Akorát ty UG7 se dost rychle sjížděly. Pro mne to byly druhé nejlepší gumy po Nokianech. Continentaly TS850 máme na služebákách, je to velmi slušné svezení a dovedou si poradit i na sněhu (ne všude byla zima jako tady). Ale rozhodně nejsou v cenových relacích barumek. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 12. září 2014 Odesláno 12. září 2014 Continentaly TS850 máme na služebákách, je to velmi slušné svezení a dovedou si poradit i na sněhu (ne všude byla zima jako tady). Ale rozhodně nejsou v cenových relacích barumek. Hej to nie sú ... Oproti tomu, čo sem hodil je to cca +200 max +300 Kč za gumu To je tak + 800 resp + 1200 Kč za sadu ... Ak niekto najazdí 10 tis. Km ročne, tak to má na 3-4 roky v pohode ... Ale to je tak vo všetkom, vždy sa dá priplatiť skoro u všetkého ... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 15. září 2014 Odesláno 15. září 2014 Díky za postřehy, více jak 1400,- za gumu nedám, něco z výše zmíněných nabídek vyberu Citovat
Pacho69 Odesláno 15. září 2014 Odesláno 15. září 2014 Lubk0: no jo těch 300 Kč za gumu je 20 a více procent... Kdyby se to bralo takto, mohl jsem si koupit S-Maxe Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Lubk0: no jo těch 300 Kč za gumu je 20 a více procent... Kdyby se to bralo takto, mohl jsem si koupit S-Maxe Ale bože ... Snáď nechceš porovnávať percentá s kúpi pneumatík s percentami s kúpi auta ? To je naozaj troška mimo ... Ja len tvrdím, že pokial nabehá do 10 tis. Km ročne, tak tie pneu má tak na 4-5 rokov. To znamená, že príplatok 1200 Kč za sadu. Tj za rok dá viac o 240-300 kč... Tento peniaz, považujem za smiešny vzhľadom k faktu = čo prináša ... To je celé ... Citovat
enikybeniky Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Tak jsem tak koukal a asi si zkusím připlatit cca 4 stovky za sadu a místo Polarisů 3 vzít Vredesteiny, co to udělá. Citovat
Pacho69 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Lubk0: no jo těch 300 Kč za gumu je 20 a více procent... Kdyby se to bralo takto, mohl jsem si koupit S-Maxe Ale bože ... Snáď nechceš porovnávať percentá s kúpi pneumatík s percentami s kúpi auta ? To je naozaj troška mimo ... Ja len tvrdím, že pokial nabehá do 10 tis. Km ročne, tak tie pneu má tak na 4-5 rokov. To znamená, že príplatok 1200 Kč za sadu. Tj za rok dá viac o 240-300 kč... Tento peniaz, považujem za smiešny vzhľadom k faktu = čo prináša ... To je celé ... Procenta jsou procenta, jak u auta, tak u pneu. Spíš než kolik najede bych vybíral podmínky. Pokud s autem jezdíš do práce 40km denně po okreskách a ne na horách, šel bych klidně do barumek, pokud čekáš těžší podmínky a časté dlouhé trasy, vybral bych lepší pneu. Bohužel, pro každého nemusí být ušetřených 1200Kč směšných. Citovat
Pacho69 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Mojo2: Já bych raději volil Sava Eskimo. Nějak ten Michelin nemusím Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 Pacho = každého osobná vec ... Do situácie, kedy musíš núdzovo brzdiť sa môže dostať kľudne vodič s nájazdom 3 tis. Km ročne jazdiaci len v prahe. Stačí možno že pôjde niekde nad ránom v nejakej bočnej uličke ktorú ešte nestihli odhrnúť a vybehne mu decko ... (len ako príklad) .. O pár rokov dozadu, by som sa tu možno bil a hájil pre takýchto ludí ojazdené barumky Po pár skúsenostiach som pochopil, že nie je nad dobré pneumatiky ... Ono pokiaľ niekto ušetrí na tom, že kúpi lacnejšie rádio, neopraví nefunkčnú klímu, nedá opraviť po-ničený diel karosérie, kúpi poľský výfuk atď atď - tak to niejak nehodnotím pretože tieto veci nemajú vplyv na správanie auta v krízových situáciách ... Avšak na dieloch ako sú pneumatiky alebo napríklad brzdy, by som v dnešnej dobe už nešetril ... (v ROZUMNEJ hranici) Lebo to naozaj nie je ovplyvnené nájazdom = niečo nečakané ťa môže stretnúť hneď za rohom pri výjazde z baráku ... [Edited on 16/9/14 15:31 by Lubk0] Citovat
Pacho69 Odesláno 16. září 2014 Odesláno 16. září 2014 No myslím si že nemáš úplně pravdu. Levnější guma nemusí mít vždy horší jízdní vlastnosti. Třeba zrovna mnou vzpomínaný Nokian W+ měl v testech excelentní jízdní vlastnosti na sněhu, velmi slušné na vodě, byl malinko horší na suchu, ale byl hlučnější a dost se sjížděl. Tím pádem ji hravě překonaly gumy průměrné na sněhu, průměrné na mokru, slušné na suchu s vysokým proběhem a tím i méně hlučné (Alpin, tehdy A3). Věřím, že většinu mých provozních situací zvládaly W+ s přehledem, u Alpin A4, které mám teď se trochu bojím. Jasně, najedu na ní víc, ale jistotu na nich nemám. Nebavím se tu o sjetých barumkách. Vždy je to o podmínkách. Pro raději vyměním o sezonu dřív gumy, které mají lepší vlastnosti na sněhu, než mít najet na nich o 10tis. A ono to tak je, jsou pneumatiky, které nemají horší jízdní vlastnosti, ale jsou třeba hlučnější nebo se víc opotřebovávají. Ale co když ti tam to dítě, jak píšeš, vlítne zrovna na sněhu nebo na břečce? Zrovna parametr, kdy \"excelentní\" guma nebyla nejlepší, ale jen průměrná? Nikde neříkám, že to je o nájezdu, ale o podmínkách. Někdo kdo najezdí 60km denně do práce, pak na nákup, občas na chatu klidně najede 25-30tis ročně. Ale po dálnici se třeba sveze 2x za rok... Jde o podmínky. Já na pneu nešetřím, přesto Alpin A4 si už nikdy nekoupím, nokian W+ (o třetinu levnější) klidně ano. Sice ji dřív sjedu, ale nebudu se na ní bát... Citovat
Haryk Odesláno 29. září 2014 Odesláno 29. září 2014 (upraveno) a jsou doma!!! http://www.pneuprodejna.cz/29797-nokian-wr-d3-xl-215-65-r16-102h-zimni.html Upraveno 29. září 2014 uživatelem Haryk Citovat
Pacho69 Odesláno 29. září 2014 Odesláno 29. září 2014 Haryk: Tak pak dej vědět, jaké jsou, já mám vyzkoušené jen W+. Sice se dělají jen do R, ale to mě tak nějak netrápí. WR D3 jsou "nástupce", přesto W+ se vyrábí dál. Ale ještě jsem WR D3 neměl možnost zkusit. Citovat
Haryk Odesláno 29. září 2014 Odesláno 29. září 2014 co říkáte na http://www.pneu-vranik.cz/ zeťák je používá na zimu na Bavoráku 535 a chválí, že perfektně drží Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. září 2014 Odesláno 30. září 2014 Tak o tomhle jsem se pohadal s borcama na facebooku. Takova pneu mi nesmi na auto ani nahodou. V mem rozmeru je levnejsi asi o 300 oproti GY ve sleve a uz jen ten koment ze se nemusi oznacovat..........ne nedal bych si to. A osobne si myslim, ze kdo se ma rad.....to ma stejne.... Citovat
Haryk Odesláno 30. září 2014 Odesláno 30. září 2014 no právě-cena protektor a nové- žádný velký rozdíl, protektory jsem měl naposled na staré oktávce Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.