Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Sokolovsko s dětmi


Recommended Posts

Dnes jsme s Pavlíkem trošku cestovali po Sokolovsku. Začali jsme na místní rozhledně (http://rozhledny.webzdarma.cz/hard.htm ). Odtud jsme vyrazili směr SOOS a cestou jsme se zastavili i v Žirovici v Motýlím domě ( http://www.motylidum.cz/ ). Odtud už jsme zamířili na procházku Přírodní rezervací SOOS ( http://www.kamennevrchy.cz/pamatky-a-zajimavosti/narodni-prirodni-rezervace-soos/ ), kde Pavlík i ochutnal nějaký pramen jakési železité vody a kde jsme viděli spoustu probublávajících \"bahenních sopek\". Následně jsme opravdu SUPER poobědvali v Dolním Drahově (první restaurace, která má jako položku v dětském jídeláku knedlíky s omáčkou a nemusel jsem tedy vysvětlovat, jestli mi pro kluka dají jen svíčkovou s knedlíkem bez masa a terče a dohadovat spešl cenu) a šupajdili jsme do Habartovského muzea četnictva, kde je malá, ale velice příjemná expozice týkající se Habartovského incidentu v roce 1938 (http://muzeum.habartov.cz/ ).

To nejlepší jsme si ale BOHUŽEL nechali na konec - BOHUŽEL proto, že kdybychom do Královského Poříčí zajeli na začátku, zřejmě bychom tam mohli být celý den. tamní zrekonstruovaný Statek Bernard s interaktivní výstavou o řece Ohři ( http://www.statek-bernard.cz/centrum-reky-ohre ) nás oba zcela pohltila a když volakla Hela, že už je s prací hotová a máme jí v Sokolově nabrat, vůbec se nám odtud nechtělo. Slíbili jsme si, že tam určitě nejsme naposled.

[upravil dne 13/8/2014 01:04 od Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, tohle myslím nevědí ani místní. Já měl za to, že na Sokolovsku je jenom díra na hnědý uhlí a dvě tři sídliště pro horníky. Nic ve zlém proti sokolovským. Ještě je tam unikátní chemička, kterou projektovali Japonci a hrozně se divili, že se staví uprostřed města. Diky nedaleké Vřesové, brali sokolovští tzv. pohřebné, kompenzaci za to ze žijí v nezdravém životním prostředí. To bylo ale v minulem století. Důl Jiří dává ale práci spoustě lidí a proto je na tom Sokolovsko mozna lépe, než celé Karlovy Vary, kterým dávají práci Rusové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...