Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307CC 1.6i NFU - Fučí klíma, prešmykuje spojka a depolution system faulty

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých, som tu nový, a som vôbec nový.. šofér :D Vodičák ani nie pol roka a prvé auto v marci 307CCčko. Dúfam že ma nezhejtujete a ak robím niečo zle tak prijmem každý dotaz :)

Na CCčku mám pár problémov :

A to prvý, že mi niekde uniká chladivo na klimatizácii. Otec montuje klimatizácie takže sa dotoho vyzná. Doplnili sme presne kolko tam má byť, a za 2-3 mesiace je to fuč. Chcem sa spýtať či sú niejaké bežné miesta úniku chladiva na týchto motoroch, alebo obecne, kde to najčastejšie fučí. :myslim

Ďalej mám menší problém so spojkou. Jazdiť sa natom dá, ale je to ohovne, pretože zaberá úplne na samom vrchu, a ak viac pridám plyn tak začne prešmykovať, čo je dosť oničom :myslim Hlavne ak potrebujem obehnúť auto :roll Pravdepodobne to bude opotrebením nakolko má auto nabehané skoro 110 000km. Tu sa chcem spýtať ak novú spojku tak či originál náhradný diel, alebo sa dá zohnať aj niečo zaujímavejšie..

Zatial posledný problém je Depolution system. Napíchli sme to na diahgnostiku a vypísalo že je chyba na katalizátori, tak sa chcem spýtať či je už starý katalizátor, alebo to môže byť len niejaká chyba snímaču alebo Lambda sondy, poprípade niečoho iného..

O všetkom som sa snažil nájsť čo najviac, ale konkrétne na môj motor alebo aspoň podobný som nenašiel, tak ak mi niečo ušlo tak by som velmi ocenil ak by ste nahodili linky tých príspevkov :super

Vopred Ďakujem za odpovede :)

Odesláno

Klima nejčastěji uniká chladičem vepředu, ale i kdekoli jinde, např. zkorodovanou trubkou. Pokud otec montuje klimatizace, tak má nástroj na zjištění (čuchometr nebo barvivo). Na opravu použij nový díl, ne použitý.

Spojka - můžeš ještě zkontrolovat, zda není příliš napnuté lanko (naděje umírá poslední). Jinak výměna spojky. Náhradní díly dodává např. člen badišák.

Depolution - přečíst pomocí diagnostiky. Může být špatný kontakt na Lambdě.

Odesláno

Diki moc za reakciu :) Už som myslel že nikto neodpíše :P

Tu klímu sme skúšali prečuchať, ale nič, takže narade je farbivo. O spojke som myslel že je hadraulická, ale spojku a ten katalizátor dám prezrieť technikovi poprípade niekomu na Diagnostiku.

Odesláno

Nikdo se do odpovědi neměl, protože: na klimu máš tátu, asi zkušeného, spojka je asi jasná, na konci života (s tím lankem to píšu že je \"poslední naděje\") a Depollution je příliš mnoho možností vady.

Ale pokecat můžeme, na to jsme tady.:papa

Odesláno
Nikdo se do odpovědi neměl, protože: na klimu máš tátu, asi zkušeného, spojka je asi jasná, na konci života (s tím lankem to píšu že je \"poslední naděje\") a Depollution je příliš mnoho možností vady.

Ale pokecat můžeme, na to jsme tady.:papa

To je pravda, ale je profesionál na domové klimatizácie, do aut iba dopĺňa čas od času,nemá tolko skúseností s autoklímami ako s domovými :) Ale ďakujem za reakcie :) Tajne dúfam že tá spojka bude ešte v pohode, ale aj keby nie, tak to nič :)

Odesláno
Farbivo je slaby sposob ako odhalit unik. Jednoznacne pouzit detektor uniku chladiva.

Skúšali sme, ale ak to je na vonkajšom kondenzátore tak to musím rozobrať a potom sa to ukáže :) Takže asi mi neostáva nič iné ako toolbox a kopec času rozoberania ako to vidím :D

Odesláno
spojka je ovladana hydraulicky takze vymena

No, a to sa mi nezdalo, čo som pozeral tak aj mne pripadala hydraulicky.. Ale kašlať to, nebudem špekulovať, dám to známemu do servisu a pozrie sa nato.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Nakoniec to skončilo tak, že som vymenil chladič klimatizácie, nová spojka, rozvody, všetko.. ešte čakám na servo z druhej ruky, pretože to originál je prasknuté a preteká olej do elektroniky.

Depolution system faulty zmizlo, zistili že tesnenie na jednom vstrekovači bolo zle usadené, tým mohla byť zlá zmes alebo niečo s tým spoločné, odvtedy je svätý pokoj, auto ide ako hodinky :)

• O 3 měsíce později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

Sice je to nejaká doba, ale konečne som vyriešil všetky závady s levom. Medzičase som vymenil sviečky, filtre, nový výfuk, sťahovanie okna, nedávno umrela autobateria, a najnovšie sa mi podarilo opraviť hlášku Depolution system faulty za asi 30 centov jednoduchým plošným spojom, Podla emisnej kontroly katalyzátor funguje, ale auto aj napriek tomu hlási že je zlý, možno je len Lambda za katalyzátorom vadná, vyriešil som to odporom, a hláška zmizla sama bez diagnostiky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...