Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám tu toto auto a trochu problém s ním..

Auto nejede, občas vypíše hlášku antipolution fault, diagnostika vypisuje nízky tlak turba a dle měření turbo opravdu nic nedává..

úkony které jsem na autě provedl:

výměna čidla tlaku turba ( diag hlásila skrat na kostru, po výměně ok)

výměna membrány ovládání swirl klapky

projíté všechny podtlaky (resp. vyhozené všechny podtlaky, dané nové hadičky, zapojené pouze ovl. turba a swirl (vím že je nová membrána a že je OK), ke zbytku ventilů jsem ani hadičky netahal a zaslepil zbylý výstup z vývěvy - podtlak je ok)

kontrola membrány ovládání obtoku na turbu (zkoušeno ručně - klapka jde lehce, zkoušeno podtlakem na přímo - přitahuje nádherně, zkoušeno na místě přes elmag. ventil a při přidání plynu a také přitahuje v pohodě)

měřeny napětí k elmag. ventilů při připojené diag a zkoušení akčních členů - OK

zkoušel jsem prohazovat elmag. ventily u ovl. EGR a turba a bez výsledku

vyndání fapu jestli není zanešený a následné čištění VAPkou - bez výsledku, FAP byl i relativně čistý

auto při rozjetí ale nejede, turbo netlačí..

při připojení podtlaku na turbo na tvrdo a ne přes elmag. ventil je turbo funkční, auto jede v pohodě, turbo tlačí v pohodě, ale samozřejmě po nějaké chvíli spadne do nouzáku a následuje antipolution fault a v diag vysoký tlak turba..

vzniká tu teď jedna velká otázka, a to jestli je možné, že se v ŘJ motoru něco stalo, zbortila se mapa nebo něco a teď jednotka neotevírá turbo? má cenu nechávat jednotku přehrát?

díky za vaše poznatky a rady..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...