Luky.Sipak Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 Zdarvím vás. Kupuji partnera 2.0HDi 2001 . Je to 5. místný model. Šoupačky se mi zdají docela rozviklané, když se plně otevřou tak spodek se dorazí a horejšek ještě kousíček jde dozadu, jakouby byla každá zarážka jinak dlouhá. Je to už nějak vymačkané nebo to jde doladit? A pak zas při zavírání. Má to takovou pojistku, aby v kopci dveře sami nesjeli, ale když chci dveře zavřít, musím je nejdřív zatlačit dozadu jako když je otevírám, pak vzít za kliku a následně zavřít. Prý je tam nějaký zobáček dole který je zatuhlý. Poradí někdo jak to trochu zkůlturnit....? [upravil dne 27/7/14 08:40 od Luky.Sipak] Citovat
Šalda Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 Já jsem to zkoušel nějak poladit ale bez úspěchu. Ten zobáček je dobrá věc, aby se dveře nemohli sami zavřít. Já to jen vše pořádně umyl a namazal, aby to jezdilo jak má. Citovat
Luky.Sipak Odesláno 27. červenec 2014 Autor Odesláno 27. červenec 2014 Ok, auto ještě nemám, jedu pro něj v pondělí. Takže ty dveře doladit nijak nejdou??? Alespoň ty dorazy aby se dveře \"nekřížili\" . Je třeba na ten horní doraz vidět že bych tam dal třeba nějakou vymezovací podložku??? Citovat
Šalda Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 Ono je to podle mě za ty léta ošoupaný, asi kdyby se nějakej díl koupil novej tak by to jezdilo líp, ale nevím jak moc se Ti ty dveře kříží, možná to jen měl někdo odďělaný a blbě to nasadil zpět. Citovat
Luky.Sipak Odesláno 27. červenec 2014 Autor Odesláno 27. červenec 2014 No především když dveře otevřu třeba do poloviny a vezmmu za ně, tak se hrozně vaklají (mají velkou vůli) jak pravé tak levé. Až budu mít auto tak se na to podívám, myslel jsem že už to někdo opravoval, tak že bych se na to připravil. Citovat
Roman 1173 Odesláno 28. červenec 2014 Odesláno 28. červenec 2014 Jsou tam poplastovaný ložiska a poplastovaný hliníkový lyžiny,zkoušel jsem to také opravit ale bez šance,prostě se to vydře.Pro představu v Peugeotu stojí vodící lišta 3016,88 kč a ložisko 2763,8 kč a to jen jedna spodní strana,dál jsem radši nekoukal .Tak zkus nějakou slevu a pak navštívit vrakoviště. Citovat
Luky.Sipak Odesláno 28. červenec 2014 Autor Odesláno 28. červenec 2014 No tak to se na to radši teda vykvajznu. Koupil jsem to jako auto na stavbu, takž zadní sedačky teˇpůjdou pryč, dám přepážku hned za sedačku řidiče, na podlahu dám nějaký koberec a pojede se. Akorát jsem dnes zjistil že mi nesvítí kontrolka žhavení, co by to mohlo být? Prasklá žárovka? Nebo pojistka?? Tu jsem ale nenašel že by byla nějaká prasklá Citovat
Luky.Sipak Odesláno 28. červenec 2014 Autor Odesláno 28. červenec 2014 A ještě bych potřeboval nějaký nefunkční klíček s ovládáním, můj má vypadane ty kolečka ovládání :-/ Citovat
grog Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Kontrolka žhavení se rozsvítí až mrzne a to ještě na pár sekund.Přes léto prostě svítit nebude.Klíček bych řešil u autorizovaného prodejce.Co se týče bočních posuvných dveří,tak mě taky už nefunguje zarážka,ale co jsem se ptal v servisu tak mě byla naznačena výměna a to s tím že každá kolejnice stojí cca 1500kč a je jich tam 6. [upravil dne 29/7/14 09:48 od grog] Citovat
Šalda Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Na ten klíček se podívej na netu, sám jsem řešil novej obal na klíček asi před 2 roky a sehnal za cca 250,- , v Peugeotu se ani nemusíš ptát, tam to bude určitě přes litr. Citovat
Luky.Sipak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 J na netu sem ho viděl za 120 tak ještě musím vyzkoušet esi mi vůbec funguje a kdyžtak ho objednám. S tím žhavením jsem se už také imformoval :-). A jak jste spokojeni s výkonem :-D. Mám 2.0 HDi a je to tedy pěknej lenoch :-D . Sem tedy zhýčkanej páč 140PS Golfa, ale naši maj focuse kterej má taky 66 kw a je tedy mnohem živější :-) Citovat
Šalda Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Je jasný že 66kw není žádnej závoďák, ale na normální jízdu plus nějaký to předjetí to stačí, stejně se tam silnější motory nedělali, nicméně do 100km/h to jede celkem slušně, potom už je to líný. A Focus se stejným výkonem bude pochopitelně živější, je menší, možná i lehčí ale hlavně má mnohem menší odpor vzduchu. Citovat
Luky.Sipak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 :-) jo stim odporem to žádná :-). zkoušel to někdo chipnout ;-) Citovat
Šalda Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 O chipu jsem uvažoval, ale mám svý auto rád, takže do toho nejdu Citovat
Luky.Sipak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 Esi ho máš rád tak dáš chip u někoho kdo tomu hoví ;-) Citovat
Šalda Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 To asi jo, ale já holt jsem odpůrcem chipu Citovat
Luky.Sipak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 Jo a ještě má napadá jeden poznatek, když vezmu za kliku dveří řidiče, tak už má klika hrozně vymyčkanou pružinu, jakoby už se sama trochu nastevírá, docela mě to štve, jde ta pružka vyměnit nebo dotahnout? To samé mi dělá i u posuvných dveří Citovat
Šalda Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Mě tohle dělala jen klika u řidičových dveří, trochu jsem ji prošplíchl WD a od té doby chodí dobře. Pokud Ti to dělá u posuvných dveří, tak zevnitř oddělej tapec a podívej se na ty všechny hejbátka co jsou napojený na kliku, zrovna včera jsem to dělal, když jsem měnil tyčinku kliky posuvných dveří. Citovat
Luky.Sipak Odesláno 29. červenec 2014 Autor Odesláno 29. červenec 2014 No musí tam být nějaká pružka která to vrací zpět ne? Prostě když vezmeš za kliku tak necítíš žádný odpor jestli mi rozumíš a de lehce odklopit. Ale mrknu na to Citovat
Šalda Odesláno 29. červenec 2014 Odesláno 29. červenec 2014 Pružinka tam určitě je, ale jak říkám, mě stačilo to promazat, tak jsem po tom dál nepátral. Stávalo se mě téměř pořád že jsem měl kliku úplně vykloněnou, ale přitom byli dveře zavřeny. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.