marsalek Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 Ahoj kluci, na tatove P406, 2.0 HDi, 80 kW (tj. bez FAPu) se POUZE pri spustene klimatizaci obcas objevuje na displeji chybove hlaseni: \"Vysoka teplota chladici kapaliny\" - prelozil jsem to z nemciny, v originale to pise: \"Kühlmittel Temperatur zu hoch\" - viz. obrazek. Puvodne si tata myslel, ze je to potiz s klimatizaci, tak ji nechal naplnit, ale moc chladiva nechybelo. Klima pred doplnenim i po nem chladi dobre, i jako pred tim, nez to zacalo hlasit tuto chybu. Teplomer chladici kapaliny vzdy ukazuje teplotu v normalu. Fotka hlasky byla porizena se studenym motorem, voda mela do 40 stupnu Celsia. Takze ta hlaska je kazdopadne \"mimo\". Soucasne s vypsanim hlasky na displeji se rozsviti STOPka a bzucak pipne a ani ne za 1 sekundu vse zase zmizi. Objevuje se to jen pri zapnute klime anebo do nekolika malo sekund po jejim vypnuti. Poradte prosim, cim to muze byt. Sam jezdim v Xantii a tam se podobny stav vyskytuje, kdyz jeden z motoru sahar nejede, ale u tatovy P406ky je sahara jen jedna. A zda se, ze funguje dobre. Po zapnuti klimy se roztoci pomalu a s ohratym motorem se toci rychleji. Tata pripousti, ze ale jiz dlouhou dobu neslysel jet saharu na maximalni vykon/hluk :-) A to byl pred nedavnem opet na jihu Evropy, kde vladly ctyricitky teploty. Diky predem za tipy! Kaja Citovat
Timon Odesláno 22. červenec 2014 Odesláno 22. červenec 2014 Mě se stalo úplně to stejný. Problém byl v tom, že sahara spínala jen na nejvyšší stupeň až v momentě, když se kapalina začala přehřívat. V servisu mi to za 200kč opravili s tím, že museli vyměnit nějaký kabel. Citovat
marsalek Odesláno 22. červenec 2014 Autor Odesláno 22. červenec 2014 Diky za odpoved. U nas to pise, ze se chl. kapalina prehriva i kdyz je fakticky jeste studena, klidne 5 minut po nastartovani studeneho motoru. Kaja Citovat
marsalek Odesláno 24. červenec 2014 Autor Odesláno 24. červenec 2014 Ahoj vsem, myslim, ze jsem uz nasel, cim by to mohlo byt (odpory pred ventilatorem chladice) Kaja Citovat
marsalek Odesláno 19. srpen 2014 Autor Odesláno 19. srpen 2014 Tema muzeme uzavrit. Ukazalo se, ze jeden ze dvou el. odporu, ktere se predrazuji pred ventilator k dosazeni nejnizsi a stredni rychlosti, nema obvod. Presneji receno, byla prepalena tepelna pojistka. Pri snaze o opravu se ukazalo, ze tepelna pojistka ma vyhrate privody. Privody se mohly volne protacet v puvodne lisovanem spoji u konektoru odporu. Podle meho se vibracemi uvolnoval lisovany spoj u privodu k tepelne pojistce a v nem narustal prechodovy odpor. Ten zvysoval teplotu privodu, ktere se o to vice uvolnovaly a dale zahrivaly. Nakonec se prepalila samotna tepelna pojistka, ktera byla nejteplejsi. Pri spusteni klimatizace se studenym motorem se rozbehl ventilator pred chladici na prostredni rychlost. Po nekolika desitkach sekund chtela ECU motoru prepnout ventilator na nejnizsi rychlost a kvuli spalene pojistce se ventilator prestal tocit. Myslim, ze ECU snima el. proud tekouci do ventilatoru, protoze okamzite nato se rozsvitila hlaska na displeji \"teplota chl. kapaliny...\", neco piplo a ventilator se opet roztocil na prostredni rychlost. Zdravim Kaja Citovat
Lusy Odesláno 18. květen 2018 Odesláno 18. květen 2018 Zdravim mam peugeot 406 hdi naftaka. Vse mam uplne nove a tet mi nabiehla teplota na 100% a hlasi mi to velmi visoka teplota motoru. Popritom je studen kdis ho nastartuju a hned mi to tam pise. Na diagnostice mi rekli ze to muze bejt kabel 45-46. Ale nevim kde se nachazi. Us si nevim rady dekuji za odpovied Citovat
as.milov Odesláno 1. listopad 2019 Odesláno 1. listopad 2019 Ahoj mam ten samy problem, raro prijdu k autu otocim klickem a hlasi mi to ze teplota chladici kapaliny je prilis vysoka, tak jasně pujdu po kontaktech u chladice a vetraku, , tepelnou pojistku najdu kde, nejak my nejsou jasne odpory, no snad na to prijdu, proverim vse okolo ventilatoru a chladice. Kdyby tu měl nekdo foto co to dela byl bych rad. Dik Filip Citovat
ineverexist Odesláno 4. červen 2021 Odesláno 4. červen 2021 Tak se děje u mě to stejné. Vyřešil někdo? Teplota 100° + hláška temperature too high ... A zaseknuta sahara Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.