Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny pežoťáky na fóru. Měl bych pár dotazů k nově zakoupené ojeté 307-čce. Pořídil jsem jí v Kolíně, autobazar Syřiště a byla dovezena z Německa. Rok první registrace je 2003 a dostal jsem jí i s německou servisní knížkou, auto má najeto 133 tis. km. VIN VF33HNFUC82923174

1) první dotaz mám k denním světlům, je možné je aktivovat přes dia, i přestože nemám na páčce režim auto ani světelný senzor. Od známého jsem se dozvěděl, že u Peugeotů kolísá napětí a z důvodu úspory žárovek je lepší dodělat DRL.

2) mám základní tempomat a zajímalo by mě, kdybych koupil páčku i s limiterem, jestli by tato funkce šla zprovoznit případně zda by i displej u budíků zobrazoval info z tempomatu?

3) jak náročné je dodělat dešťový a světelný senzor, nebo spíš je to vůbec možné? Samozřejmě nemám ani páčku s režimem auto u stěračů.

4) nesvítí mi osvětlení přihrádky spolujezdce. Ostatní osvětlení svítí a tak i pojistky jsou v pořádku, přesto na kabelu do světla nemám napětí. Je možné že by byl přerušený kabel někde v palubní desce?

5) občas na křižovatce nebo při odbočování mi přestanou blikat blinkry, to přisuzuji nejspíše vadné páčce blinkrů u které jsem četl, že problémy jsou obvyklé.

6) chtěl bych koupit alu kola, ale hodně se objevují s rozdílným ET. Jak velký rozsah ET je možné dát na auto, kola by měli být 16\" pneu 205/55. V TP mám u 16\" uvedené ET31, když je rozdílné řeší se to na STK?

7) poslední dotaz směřuje k předním světlům do mlhy, je možné je dodělat. Ve světlech mi přijde, že buď není díra pro ně nebo je tam nějaká záslepka? Jak je to s kabeláží a musí se také měnit páčka?

Odesláno

1. Počkej zda se ti budou vypalovat. Podle mne je to způsobeno nepřesným regulátorem napětí, který může dát špičku. Ale to záleží jaký altík a regler tam máš, takže počkej na průser, případně tam dej tlumicí odpory. Já jsem odpůrcem dodělávaných denních světel - jsou míň vidět, stojí peníze a instalace bývá složitá. Zeptej se, zda by pomocí diagnostiky šla zprovoznit potkávací světla - u r. 2003 asi ano.

2. limiter je zbytečnost

3. dešťový senzor často blbne a stírá moc často. Je to otázka skla (měněné?) a senzoru. Ušetříš si nervy, když se na to vybodneš, ale v tomto bodě: jak chceš

4. poklepej, nejsíš bych to viděl ve spínači anebo v patici žárovky. Kablík se přeruší málokdy a když tak navždy.

5. zrovna rok 2003 byla vadná serie páček, poznáš to tak, že jejich ovládání jde podezřele lehko. Výměna za Valeo asi za 5000, musíš dodržet typ dle VIN - anebo z vrakáče, ale tam je ještě těžší trefit typ. Můžeš se taky pokusit o opravu - pročistit kontakty

6. dodrž co je v TP

7. mlhovky v podstatě taky zbytečnost

[upravil dne 17.7.2014 12:51 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...