Ducatista Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 Mám starou chajdu a hrozně si ji oblíbili vrabci. Když jsem ji před několika lety koupil, řádila na půdě kuna, kterou se mi podařilo vypudit díky psům. Kuny teď řádí na barácích všem okolo, ovšem já mám zase problém s vrabci, kteří se tam s oblibou zabydleli díky tomu, že tam není predátor. Dělala se nová střešní plechová krytina - imitace střešních tašek. Problém je, že i když na poslední lati jsou namontované zábrany proti vrabcům (takové kartáče, které kopírují zespodu profilovanou střešní krytinu) ty prevíti ty jednotlivé proužky toho kartáče vyklovou a dostanou se do střešního prostoru těsně nad okap. Jednak nechci, aby mi ničili podstřešní folii jak si tam staví hnízda a jednak mě sere jak tam po ránu vřískaji, poskakují a perou se v okapu a serou na všechno okolo, hlavně okapy a chodník pod okapem je pořádně... Nemáte nějakej tip, jak je odtamtud vypudit? V pokrývačství mi řekli, že jedinou šancí je každej rok dávat nový ty kartáče, protože s tím mají problém všichni, že to ti vrabci dokážou vyklovat. Pes už jich letos chytil 7 - a to je počet, jen co vím, kdoví o kolika nevím Jenže to jsou mladí, co se učí létat a potřeboval bych vypudit ty starý v hnízdě. Jakýkoli PET flašky, CDčka, co se točí a dělají odlesky, vrabce odradí jen na chvíli, jsou moc chytří. Citovat
Marcel00 Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 z coho su tie kartace? sused dal nad okap a pod skridle/tasky pletivo co sa dava na zajacince. ked nebudu mat moznost stavat hniezda tak odidu. Citovat
barenst Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 zajimave ja jsem zatim u kuny ,pred tim to byl plch a mysi ,takze aspon vim co me ceka jako dalsi level Citovat
Marcel00 Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 alebo daj na strechu rebrik aby si urobil pristup macke bude ty vdacna ale to pletivo ak pod skridlo nemas, tak ho tam urcite daj. [upravil dne 11/7/14 09:04 od Marcel00] Citovat
Ducatista Odesláno 11. červenec 2014 Autor Odesláno 11. červenec 2014 kdyz je kuna, tak neni nic jinyho, protoze kuna zabije potkana, mysi, vsechno. Jenze kuna je strasny prase, nasere kamkoli, dupe jak chlap, kuna je to nejhorsi co muze byt. Marcel00: jak jsem psal, ty kartace jsou plastove, nikde nemuzu najit obrazek. Jsou to takova stebla dlouha asi 10 cm, tlusta tak 2-3 mm. Podle mě jak to v zimě zmrzne a zkřehne, tak na jaře do toho ti mali kriplici parkrat klovnou a je to pryc. Mam to po cele delce strechy, ale oni to vyklovou v delce 10 cm a to jim bohatě staci na to dostat se pod tu vlnku strešní krytiny a nad poslední latí si postavit hnizdo. Citovat
Marcel00 Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 pod stresnu krytinu som myslel dat toto kde nebudu moct robit hnoezda tak nemaju dovod tam ostat. Citovat
Ducatista Odesláno 11. červenec 2014 Autor Odesláno 11. červenec 2014 a tohle je ta krytina. Jim stačí ta mala vlnka, aby tam prolezli a za poslední latí si udělali hnízdo. [upravil dne 11/7/14 09:15 od Ducatista] Citovat
Ducatista Odesláno 11. červenec 2014 Autor Odesláno 11. červenec 2014 alebo daj na strechu rebrik aby si urobil pristup macke Mačku by roztrhali psi Citovat
Fruktis Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 Na chatě jsme měly to co psal Marcel00, krom kuny se tam nic jiného nedostalo Citovat
Guest minimaxa Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 Proti vrabcům? Třeba ti Marcel půjčí pavouka.. :D:D Citovat
ChouLu Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 Minimaxo teď jsi tomu dal korunu! :D:D Citovat
Marcel00 Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 pavouk chcipl v aute, ked som ho nechal usmazit zatvoreneho na priamom slnku. top max teplota dosiahla skoro 70 st... Citovat
Stejsn Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 Jedno staré rčení praví \"s kanónem na vrabce\"... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.