Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 Zdravim damy a panove, potreboval bych od vas poradit. Stala se mi nemila vec a to ta, ze mi na napajeni autoradia (nekde v ceste vznikl zkrat a sebralo to sebou autoradio. To uz je doma z opravy a byl v haji zesilovac. Vzhledem k tomu ze jsem myslel ze to je reprakama, ,jsem odpojil repra a promeril si draty dra nekde neni chyba,ale neni. Pak jsem zkousel merit napajeni a to nevykazovalo zadne chyby taktez az na to ze mi ukazoval multimetr hodnotu 12,28 V misto 12. Nevim zda to je spravne kdyz neni odber auto radia, nicmene pak prislo na radu bohuzel mereni metodou-pokus - omyl. Zkusil jsem zapojit stare autoradio, s draty jsem trepal no a po chvili se z radia zaclo dymit,takze jsem vypnul zapalovani a odpojil iso konektor. Pro jistotu zkrat ani nevybombil pojistku. Je mi zcela jasne ze musim napajeci vetev radia celou vytahnout ven, projit draty, zda neni nekde proslehnuta izolace a popripade natahnout full znova. Potreboval bych ale od vas nekoho radu co se tyce iso konektoru, protoze podle schema to nevim jak pujde, protoze se mi dela na zvraceni kdyz vidim, ze ve schematu jsou jine barvy dratu nez v mojem aute-pro priklad: 4 v obrazku je RS-ruzova,ale ja tam mam bud oranzovou nebo cervenou. Navic to nema ani 5 dratu jak byva, ale mam v aute jen 4 draty. Prikladam schema. Byl by nekdo prosim vas tak hodny a rekl mi jak mam napajesi iso konektro zapojit - nejaky popis ci schematko v malovani? byl bych vam strasne vdecny za kazdou spravnou radu. Do navodu radia piooner vyrobce nedal schema co je co ani na nem nikam na nej vyrobce nenalepil to schema. Predem dekuji. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 zapojeni ISO snad najdes na internetu ale jelikoz tam mas barvy jako cervena/oranzova atd mas ISO asi dodelavane jine takze kousek dal v aute bude urcite nekde svorkovnice, v horsim pripade jen omotane kabely izolackou ISO > http://goo.gl/cjhyTC [upravil dne 6/7/14 12:43 od Havlicek.Lukas] Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 Ano iso konektoru jsem nasel plny zadek na netu zapojeni, ale muze se lisit vyrobcem, co se jinak tyce tech barev,to by musel nekdo za tech skoro 19 let nekdo predelavat ale cele komplet,tac svorkovnice neni a je to jak z tovarny. Nebo doporuceni zni-vypinuj a vymen jen kabely,pri cemz dodrz stejneho zapojeni jak je ted? Co se tyce kabelu,je prave podezreni na zkrat-nekde švácliu izolaci,protoze original radio hralo, pak jsem dal pioonera a hral rok nez odpochodoval zesilovac. Ale je mi i divne ze kdyz tam je zkrat tak nepleskla pojistka ani v pojistkovce a ani na radiu,ale rovnou to vzalo zesilovac. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 tak to ale bude problem v kabelazi od zesilovace ne od radia navic zapojeni vsech radii je standardizovano jediny problem muze bejt ze piny 4 a 7 jdou mezi sebou prohozene nebo propojene Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 Kabelaz neni k.o pac je opravene a kabely ok. Jak jsem psal prvne-je to v elektroinstalaci auta.proc? protoze zaclo dymyt zevnitr i stare radio ktere nema ani stelovani basu vysek a podobne. Nemuze byt vada v tom ze na kabelech namerim 12,28V a ne 12 V? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 ne nemuze z toho duvodu ze vozidlo muze mit napeti az 14,5V (12V je jen bezne oznacovany standart) zacal bych teda promerenim konektoru , protoze kdyby byl skrat na kabelech horely by furt pokud zace horet radio je ISO jinac zapojene zacni promerovat kostry a napajeni kostra na 8 klicek na 4 trvale plusko na 7 atd. Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 Iso zapojene jinak? Pockat to by nemelo byt jinak ne kdyz celou dobu tam jel aj original,aj pincek rok a pak zniceho nic proste zesik odesel. Jinak mereni kabelu co se tyce-pri vypnutem zapalovani napeti jsem nameril na - plus vsecky kabely, pri zapnutem zapalovani jsem nameril pouze s minuskem na dvou kabelech (autoradio mam zapojeno pomoci pojistky tak ze se spina automaticky pri zapnuti zapalovani a vypina pri vypnuti zapalovani). Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 takhle od stolu se to blbe resi, chtelo by to nekoho kdo tomu na 100% rozumi a je v tvoji blizkosti Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 Konzulatce uz v ten den po telefonu probehla s kamaradem ktery mi rekl ze je bnapajeni vadne,protoze ono se to prvne provovalo tim,ze Pri zapnuti radia kdyz jsem dal na jeden kterykoliv reprak tak to hralo, na vsecky 4 uz vsak ne. Ani sumeni,proste nic,zadny zvuk,ticho. Takze zacal teorie o prechodovych odporech atd a, radio dostava z napajeni bombu atd, a ztraci se to v zatezi reprakama. No neslo by aspon vymyslet nejake ,,prasacke zapojeni´´ co by fungovalo do rijna aspon na tu chvili? Pak konci pojistka a auto vzhledem ke stavu podvozku atd,poputuje budto na dily na plecharinu kdyz nekdo bude mit zajem anebo do konzerv. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 prasacky zpusob je natahnout ty kabely znovu do jine ISO samo ze pres pojistku Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 Jeste teda to mereni provest takto,kdyztak mne prosim opravte,ale podle autoelektrikarskeho hlediska coz jsem vyucen,ale jeste v autech nemam temer praxi max na skolni dilne. Mereni takto provest: Zeleno zluty kabel-alias kostra necham byt. Multimetrem promerim mezi sebou kontakty isa takto: pri vypnutem zapalovani i zapnutem-4+6, 4+7, 7+6. vsecky jsou + a nesmim namerit zadne napeti. Pote pri vypnutem zapalovani,dam kontakt minus multimetru na 8-kostra vozidla a + od multimetru namerim na 4-trvalych 12V napeti,na svorce 6-podsviceni autoradia taktez 12V. Pote zapnu zapalovani,multimetr opetovne - kontakt na 8-kostra vozidla, a dale 4-trvalych 12 namerim napeti, 6-podsviceni taktez namerim napeti a pote na 7- zapinani pres klicek namerim taktez 12V. Tak jest? Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 A jeste dotaz ohledne kabelu co se tyce 7-spinanych 12v autoradio a 4- trvalych,jaka sance je ze to je prehozene? Predpokladam spravne ze nikdo neprehodil kabely podsviceni autoradi s napajenim? Jak je to s pojistkou,my byt jisteno trvalych 12V nebo tech spinanych? V moji pojistkovce totiz je autoradio co se tyce pojistky jisteno takto: Oznaceni pozice F1- 10Amperova pojistka, ma pod sebou 3 sloty (kontakty), a ty slouzi k zapojeni takto: 1-kontakt,pod nim 2- kontakt a pod druhym je 3. Kdyz zapojim pojistku do kontaktu 1 + 2 je autoradio spinano pouze zapalovanim vozidla (automaticky otoceni do polohy spinaci skrinky 1). Kdyz vsak pojistku zapojim na kontakt 2 + 3,autoradio pak neni spinano spinaci skrinkou,ale je zapojeno tak ze radio zapinam a vypinam manualne skrze tlacitko power (ON/OFF). Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 s tim multakem kostra na 8 a piny 4 - 6 - 7 musi tam byt napeti az v v dobe kdy tam ma byt, pin 5 je remote neboli elektricka antena (aktivace zesiku) pak bych mozna skusil pin 8 vuci nejake jine kostre musi tam byt 0V pojistka v pojistkovce je takhle delana pro origo radio aby dokazalo hrat bud jen s klicem nebo furt na pioneeru by mely byt prodluzovaci kabely a na cervenem / zlutem by mely byt propojky ktere jdou podle navodu ruzne poprepojovat (to same co pojistka ale u aut u kterych to je natrvalo) navzajem mezi piny 467 by se teoreticky nemelo namerit zadne napeti nebo jen velmi male Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 No je to sice pro original,ale takhle mi rok jel i ten pincek. 5 pin neni ani obsazen . Kabely jsou jen 4. 8 vuci kostre vozidla (pant u dveri treba) je 0V ovsem co znamena to ze se objevi kdy ma byt? to je jakoze muze byt aj nemusi nebo? Nejak nechapu vyznam vety-Objevi se kdy se ma objevit protoze to je jako by mi rekl skoc z okna jestli chces a neskakej kdyz nechces. Jde mi o to kdy se ma kde objevit behem zapnuteho a vypnuteho zapalovani. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 no ze kdyz se na pinech 467 objevi napeti az v dobe kdy ma - takze jedno bude porad, druhe s klickem a treti jen se svetly pokud tam je napeti i jindy je nekde problem pokud se mezi pantem dveri a \"kostrou\" na pinu 8 bude napeti je tam skrat a proto ty radia horely Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 po dedukci a prohlizeni mam tento dotaz.kdyz mam na spinanem a trvalem + draty o prurezu 0,2 mozna 0,3 mm, je zde moznost ze tyto slabe draty vydrzely na originalni radio, ale pionner si bral vice tak ze by nelupla pojistka, vydrzely i draty,ale odpalilo by to kteroukoliv soucastku na zesilovaci a proto odesel? Mohl by maly prurez vodice udelat takovou slupku tomu zesilovaci v radiu ze by to proste nevydrzel? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2014 Odesláno 6. červenec 2014 ne pokud by diky slabym dratum melo byt malo proudu zesik se vypne z duvodu nizkeho napeti Citovat
Tazik 306 Odesláno 6. červenec 2014 Autor Odesláno 6. červenec 2014 Ono jaksi to stare radio uz taky hralo a bez kureni dlouho.jako by na pojistce na kontaktech byl bordel,vznikal prechodovy odpor (porad se jakoby radio vypinalo zapinalo) a po asi 3x vytazeni pojistky a dani zpet se i na multimetru uz merilo normalne bez toho aby skakala voltaz. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.