Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute, mal by som na úvod 2 otázky:

1 obecná- akým smerom putuje voda v chladiacom okruhu? Resp. vodná pumpa tlačí vodu z radiátora do motora či z motora do radiátora?

A druhá trochu špecifickejšia- na obrázku je označená hadica, ktorá vedie od vodnej pumpy (1) do radiátora kúrenia v kabíne (2), no v danom mieste sa rozpojuje a vedie pod sanie (3 + viď spodný obrázok)- moc tomu nechápem, prečo by sanie potrebovalo chladiť, je to zas nejaký peugeoťácky výmysel, ktorých sú TU motory plné?

Inak riešim problém s prehrievaním motoru- teplota lezie cez 110°C, expanzná nádrž je natlakovaná, aj 3 hodiny po vypnutí motora stade strieka voda keď povolím viečko. Inak radiátor mi prišiel poloprázdny keď som ho vypúšťal, neviem teda čo môže byť vo veci, no čo ma najviac zarazilo bola farba vody- hrdzavo červená, viem že takej farby nemrzka sa liala do niektorých áut, no táto vyzerala vyslovene ako od hrdze + som v nej narazil na malé zbytky červeného silikónu, asi predchádzajúci majiteľ zapchával úniky...no tak či tak idem meniť motor, takže ak to bolo pumpou, termostatom alebo pripchatou hadicou mi je jedno, lebo všetko bude nové ale ako zistiť či je radiátor v poriadku? Skúšal som len tak z vrchu do neho naliať vodu, prekvapivo spodkom vytiekla, no nemám moc odhad aký odpor by mal radiátor vode klásť...resp ako poznáte keď je radiátor upchatý?

Díky :-)

post-23633-14109638502738_thumb.jpg

Odesláno

Pokud chladič vody nazývas radiatorem, tak ten klade vode minimalni odpor, voda přes nej proteče okamžitě, pokud je ucpany, tak se skrz nej nemůže voda dostat a nemůže kolovat v systému..., jinak voda teče nejprve přes topení, po otevření termostatu teče i zbytkem

okruhu

Odesláno

Sací potrubí je ohřívané chladící kapalinou, to už měly Š105/120.... To tlakování může dělat špatně odvzdušněný systém a taky nefunkční zátka chladiče....

Odesláno

Dík za reakcie, s tým ohrevom sania to ma nenapadlo :D Inak chladič som teda riadne prepláchol, pustil som do neho vodu z vodovodu z naplno otvoreného kohútika a stíhala v pohode odtekať, takže upchatý zrejme nie je... Trocha ma ale stále straší ten bordel čo vyteká z celého systému- z hadíc, expanzky aj chladiča, vyzerá to ako nejaká fakt jemná hrdza (sused vravel že niektorí experti sypú do chladiča mletú kávu aby upchali malé netesnosti, tak presne takú konzistenciu to má, ako usadenina od kávy na dne šálky, lenže je to červené), no hrdza tam moc nemá čo robiť keďže motor aj chladič je hliníkový, jedine z vodnej pumpy to môže ísť ale toľko hrdze, to by znamenalo že lopatky tej pumpy sú oholené na kosť :D

Na obrázku sú zbytky toho bordelu čo vytekal z chladiča

post-23633-14109638517187_thumb.jpg

Odesláno

Vypustil jsem ze stejného motoru to samé.... Tato koroze je naopak zcela logická, protože chladící kapalina je kolem dokola vložek válců....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...