Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

mám dotaz,

problikává mi červená kontrolka oleje spolu s nápisem STOP.

Hladina oleje je na maximu, kontrolka tlaku problikává jen při změně směru jízdy. Na volnoběh,při jízdě v přímém směru, středních i vysokých otáčkách se nikdy nerozsvítí.

Napadají mně dvě závady, čídlo tlaku nebo netěsnost trubky sacího koše v olejové vaně....

má s tím někdo zkušenost ? popřípadě kde najdu čidlo ?

Motor 1,6Hdi 80kW/ 110Hp

Předem Díky za odpověď.

Odesláno

Proto se s kontrolkou STOP rozsvítí i kontrolka původu poruchy,aby se dala identifikovat..., zkusil bych to čidlo, v čerpadle oleje to nebude :myslim

[upravil dne 30/6/14 14:06 od ozzy56]

Odesláno

Přimo na displeji to píše hlášku malá tlak oleje....

ole je to divné... problikne to jenom v náklonu auta a jenom na cca půl až jednu sekundu.... i když auto postavím hodně na šikmo....

Před sundáním vany jsem byl pořádně umýt motor a najednou závada na cca 3 dny zmizela....

Čili nová diagnoza... asi to bude v elektrice... někde na svazku nebo konektor na čidle je uplně zaoxidovaný a nabo visí jen na malém kousku...

Prohlédl jsom 2 manuály na tohle auto, pokaždé

bylo čidlo tlaku oleje umístěno pod olejovým filtrem jakoby pod ním směrem z hora dolů...

Já tam ale nic nemám... jestli to mají 80kW motory někde jinde, ležel jsem pod tím hodinu, našel jsem čidlo hladiny ale čidlo tlaku prostě není nikde vidět...

prosím o radu, kde bych ho měl hledat...

Dík B.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...