Boby66 Odesláno 29. červen 2014 Odesláno 29. červen 2014 mám dotaz, problikává mi červená kontrolka oleje spolu s nápisem STOP. Hladina oleje je na maximu, kontrolka tlaku problikává jen při změně směru jízdy. Na volnoběh,při jízdě v přímém směru, středních i vysokých otáčkách se nikdy nerozsvítí. Napadají mně dvě závady, čídlo tlaku nebo netěsnost trubky sacího koše v olejové vaně.... má s tím někdo zkušenost ? popřípadě kde najdu čidlo ? Motor 1,6Hdi 80kW/ 110Hp Předem Díky za odpověď. Citovat
twoolf Odesláno 29. červen 2014 Odesláno 29. červen 2014 stopka signalizuje více poruch, než jen tlak oleje, pokud se nepletu. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Proto se s kontrolkou STOP rozsvítí i kontrolka původu poruchy,aby se dala identifikovat..., zkusil bych to čidlo, v čerpadle oleje to nebude [upravil dne 30/6/14 14:06 od ozzy56] Citovat
stafflik Odesláno 30. červen 2014 Odesláno 30. červen 2014 Na sání bývá filtr. Takový hrubý síto. Taky může byt zacpany. Citovat
Boby66 Odesláno 7. červenec 2014 Autor Odesláno 7. červenec 2014 Přimo na displeji to píše hlášku malá tlak oleje.... ole je to divné... problikne to jenom v náklonu auta a jenom na cca půl až jednu sekundu.... i když auto postavím hodně na šikmo.... Před sundáním vany jsem byl pořádně umýt motor a najednou závada na cca 3 dny zmizela.... Čili nová diagnoza... asi to bude v elektrice... někde na svazku nebo konektor na čidle je uplně zaoxidovaný a nabo visí jen na malém kousku... Prohlédl jsom 2 manuály na tohle auto, pokaždé bylo čidlo tlaku oleje umístěno pod olejovým filtrem jakoby pod ním směrem z hora dolů... Já tam ale nic nemám... jestli to mají 80kW motory někde jinde, ležel jsem pod tím hodinu, našel jsem čidlo hladiny ale čidlo tlaku prostě není nikde vidět... prosím o radu, kde bych ho měl hledat... Dík B. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.